LG SJ9 er en lekker, avrundet lydplanke, som er til forveksling lik den som følger med den syltynne Wallpaper OLED-TV-en deres. Men der hvor TV-ens lydplanke elegant heiser opp to høyttalere når den aktiveres, er høyttalerne på toppen felt inn i lydplanken på SJ9. Dette er Atmos-kanalene, som sender lyd opp i taket og gir ”lyd fra himmelen”.
LG SJ9 har akkurat det nødvendige av inn- og utganger, med én av hver av HDMI, optisk digital og 3,5 mm analog inn. HDMI-utgangen støtter lydretur tilbake fra TV-en, så man bare trenger den ene kabelen mellom de to. Den gir også Atmos-lyd via aktuelle titler på Netflix.
Oppsett og brukervennlighet
Lydplanken kobles enkelt til nettverket via appen Music Flow, og da er det bare å strømme musikk trådløst til dens innebygde Chromecast-mottager. Flere enheter kan sammenkobles i et trådløst multiromoppsett. Av en eller annen grunn kunne vi ikke strømme fra Tidal, selv om Chromecast offisielt støtter denne. Spotify, Deezer og TuneIn internettradio går derimot problemfritt.
Ellers er lydplanken enkel i bruk. Når du ikke skal strømme til den, bruker du bare den lille fjernkontrollen for å spille lyd fra TV, Blu-ray eller hva det måtte være. Bare vær klar over at inngangsvelgeren heter F for ”Function” …
Lydkvalitet
Film med Atmos-lydspor gir et stort nok inntrykk av lyd fra oven. Åpningssekvensen på Mad Max: Fury Road har stemmen til Max som strekker seg over hele rommet, og en jentestemme surrer rundt oss. Det er litt å gå på hva lyd bakfra angår, slettes ingen konkurranse mot separate bakhøyttalere.
Stemmen til Max låter fyldig i nedre mellomtone, som gir et ganske mektig inntrykk. Oppover i stemmeregisteret er det derimot litt flatt og ullent, og subwooferen kunne godt runget enda litt bedre i bunnen. Skru den opp til 4, og det er greit nok.
Det er først og fremst musikk som avslører svakhetene. For det første er subwooferen litt på etterskudd. Ikke bare er den småslapp, men det er en tidsglipp mellom den og lydplanken. Det gjør at man hele tiden hører hvor subwooferen står plassert. Står den for langt ifra lydplanken, høres det merkelig ut.
Bruk Movie lydmodus, også på musikk i surround, for å få størst surroundeffekt. Trondheimsolistenes Reflections gir da et ganske romslig inntrykk, og celloene har god fylde. Det er ikke helt luft nok i fiolinene, til det mangler det noe oppløsning i diskantområdet. Kontrabassene låter smått svulstig, dessuten med bassområdet adskilt fra de krispe anslagene på strengene, grunnet nevnte problem med subwooferen.
Konklusjon
LG SJ9 er en lydplanke som er enkel å installere, og lett å bruke. Den mangler noen musikktjenester, som Tidal, og lydmessig er den bare helt ok. Den småslappe subwooferen er den største synderen.
Kjøp den hvis du har en LG OLED-TV og absolutt må ha Atmos-lyd fra Netflix. Den vil løfte lyden, men samtidig er det lett å finne andre lydplanker med bedre lyd.
Les også
Test: Tre lydplanker med Dolby Atmos
Guide til Atmos Elevation: Kan man få ekte Atmos uten takhøyttalere?
Test: Skikkelig fet hjemmekino med Klipsch Atmos-høyttalere
Stortest: 10 lydplanker med strømming
Stortest: 7 trådløse hi-fi-anlegg
Test: System Audio Saxo 40 – rimelige og knallgode høyttalere
Også i denne testen:
Sony HT-ST5000
Meget god lyd
Med et mer eksklusivt utseende og en nydelig avstemt lydgjengivelse er det vanskelig å ikke forelske seg i Sony HT-ST5000.
Samsung HW-K960
Fortsatt kongen av lydplanker
Jo større konkurranse Samsung får, desto mer understreker de at lydplanker er noe de virkelig kan. HW-K960 er bare best.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser