Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Endelig multirom med AirPlay 2

Med iOS 11 får AirPlay endelig mulitromfunksjon.

Skrevet av / 20.09.17 - 12:54
Endelig multirom med AirPlay 2

For iPhone-brukere er AirPlay en av de klart mest brukervennlige måtene å strømme musikk trådløst på. Det er både superenkelt, og med bedre lyd enn fra Bluetooth.

Les: Test av 7 stereoanlegg – ekte hi-fi uten en tråd

Apple-standarden har måttet se seg slått av andre når det kommer til å strømme lyd til flere rom samtidig. For eksempel erkefienden ChromeCast av Google, men også lydsystemer fra Sonos, Bluesound, Yamahas MusicCast-produkter og flere.

Les: Apple lanserer ny iPhone X, iPhone 8, Apple Watch 3 og Apple TV med 4K

Men plutselig kom iOS 11 til iPhone og iPad, og pipen har fått en annen lyd. Nå har vi nemlig fått AirPlay 2, og endelig er multiromfunksjonalitet en mulighet!

Spill musikk på flere høyttalere

Med AirPlay 2 kan man strømme musikk til og mellom kompatible høyttalere og avspillere som er tilkoblet det samme hjemmenettverket. Dette gjøres gjennom kontrollsenteret på iOS-enheter, en Apple TV-enhet eller iTunes på PC eller Mac.

Det finnes mange AirPlay-kompatible hi-fi-produkter på markedet, både høyttalere, stereoforsterkere, hjemmekinoreceivere og komplette lydanlegg. Men for å støtte skikkelig multiromsfunksjoner kreves det altså AirPlay 2.

Flere produsenter har signert avtale for å støtte AirPlay 2. På Apples WWDC-konferanse i sommer ble nevnt blant andre Naim, Bose, Bang & Olufsen, Devialet, Dynaudio, Bowers & Wilkins, Bluesound, Libratone, Denon og selvsagt Apple-eide Beats.

Noen produkter som allerede har AirPlay vil kunne få en programvareoppdatering med støtte for AirPlay 2. For eksempel vil Libratone oppdatere sine Zipp-produkter, og Naim sine nyeste Uniti-forsterkere, altså Atom, Star og Nova vil også få oppdateringen. På vår henvendelse til norske Hegel fikk vi en SMS-beskjed om at de ennå ikke vet om de får AirPlay 2-støtte, og det samme svaret fikk vi fra Yamaha. Fra Electrocompaniet fikk vi svar at: «… etter det vi kan se i dokumentene vi fikk fra Apple er support for Airplay 2 ingen problem fra vår side. Men du vet sikkert at det fremdeles er i betastadiet og kommer ikke før i desember (fra Apple).»

 

Les også

10 ting kjekt å vite om iPhone X

Slik er Beats Studio3 Wireless hodetelefoner

Pioneer annonserer samarbeid med Audirvana

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top