Det er fort gjort å tro at dette dreier seg om et helt vanlig digitalkamera, ettersom det ikke er mye på utsiden som røper at det er ekstra tøft. Utseendet til tross er det faktisk meget støtsikkert, og selv om andre kameraer kan gå dypere, holder tre meter veldig lenge for de fleste. Konstruksjonskvaliteten er bra, og det er fremdeles såpass hendig at man enkelt kan ha det i lomma på stranden. Grepet er relativt bra, og det blir ikke spesielt glatt selv når det er vått. Det eneste å klage på er at plasseringen av objektivet lett gjør at man får en finger i veien.
Brukervennlighet og funksjonalitet
Vi er ikke spesielt fornøyde med knappene på FT1. Samtlige er små og umulige å bruke med hansker. Har man store fingre er det til og med vrient å få trykket inn filmknappen uten samtidig å trykke inn knappen ved siden av. Både zoomspaken og bildemodusrattet er trege, noe som antakelig skyldes vannsikringen. Bortsett fra dette er kameraet pedagogisk og brukervennlig. Det finnes nesten for mange bildemoduser, men den intelligente automodusen gjør en god jobb med å velge riktig innstilling for deg.
Til å være et undervannskamera er det imponerende at FT1 kan spille inn høyoppløst film i 720-oppløsning og opptil 30 bilder per sekund. I AVCHD Lite-formatet. Kameraet starter tilfredsstillende raskt, og holder ganske bra hastighet mellom bildene. Optikken har bra vidvinkel, noe som er viktig for undervannsfotografering og for all del veldig praktisk på land også. Det hender at det må jobbe litt for å fokusere i mørke omgivelser, men stort sett gjør det en god jobb.
Bildekvaliteten
Det er også i mørket at kameraet har størst problemer med bildekvaliteten. ISO 800 ga oss litt i overkant støyende resultat. Men det er også vår eneste egentlige innvending mot FT1. I de aller fleste testomgivelser fikk det høye poengsummer av vårt dommerpanel, og det frembrakte ofte det beste resultatet. Hvitbalansen er bra, og vi hadde ingen vesentlige anmerkninger når det gjaldt bildefortegning. Under vann ble resultatet kanskje ikke fantastisk, men ikke verre enn med noe annet kamera. Tar man dessuten de skarpe filmene med i betraktningen, er Panasonic en vinner.
Konklusjon
Panasonic gjør det meste riktig med FT1. Til tross for det elegante formatet, er det vanntett til tilstrekkelig dybde for de fleste og dessuten forbausende støtsikkert. I de aller fleste testomgivelser tar det meget gode bilder, både under og over vannflaten. Det er dessuten det eneste kameraet i testen som i stor grad kan erstatte et filmkamera på eventyrferien. Prisen er ikke den laveste, men her får man faktisk det man betaler for.
Også i denne testen:
Fujifilm FinePix Z33WP
Moro som vannleke
Et billig og fargeglad, vanntett kamera man kan la ungene leke med. Bildene er imidlertid ikke like oppmuntrende.
Pentax Optio W60
Mageplask i slow motion
Visst er det bra med vanntette kameraer, men da bør de også yte sånn noenlunde, eller i det minste ta gode bilder under vann.
Ricoh G600
Proffkameraet
Dette er det perfekte robuste og vanntette kameraet for brannmenn og anleggsarbeidere snarere enn ferierende.
Olympus Mju Tough 8000
Den tøffeste hardhausen
I tillegg til å tåle sandstormer og flom, er dette særdeles robust. Dette er kameraet man kan hoppe på og miste fra balkongen.
Canon PowerShot D10
Undervannsvinneren
Canons første kamera for tøffe forhold er en flott sak som trives bedre under vann enn på land.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser