Fujifilms bidrag er en modell som kan fås i flere glade farger, noe som gir et lekent inntrykk. Batterilukens pakninger innbyr ikke til videre tillit, hvilket forklares av at det bare klarer ned til tre meters dyp. Dersom man er urolig for at barna skal senke kameraet til bunns, kan man også gå til innkjøp av en smart nakkereim som gjør at det flyter. Det finnes også et silikonovertrekk som beskytter mot riper og gir en viss støtsikkerhet. Derimot skal man passe seg for å miste det i bakken, ettersom kameraet selv faktisk ikke er støtsikkert.
Brukervennlighet og funksjonalitet
Innstillinger og menynavigering ivaretas av to rader med fem knapper til høyre for skjermen. De er gode å bruke og enkle å treffe med fingeren, men plasseringen gjør at man tross alt må kikke en ekstra gang for å treffe riktig knapp. Utløseren er i minste laget, og strømbryteren er så liten og nedsenket at den er mer eller mindre umulig å trykke ned med hansker. Kameraet starter i det minste fort, og menysystemet er logisk, og de fleste valg er enkelt tilgjengelige. Det er også bra at man tydelig forklarer hva bildemodusene innebærer og hvordan de påvirker resultatet.
Som med mange små kameraer er det litt vrient å finne noe godt grep på det, og det blir faktisk litt glatt når det er vått. Vi er heller ikke helt fornøyde med plasseringen av objektivet, da man lett legger fingeren over den. Heller ikke Finepix-en har noen videre vidvinkel, men på den andre siden går man formodentlig ikke spesielt dypt med det. Verre er det at objektivet er lyssvakt, noe som faktisk virker inn i langt flere situasjoner. Det har heller ikke noen skikkelig bildestabilisering.
Bildekvaliteten
Det Fujifilm har lykkes med, er bildegeometrien, der vi ikke fant noen ødeleggende fortegninger. Derimot plasserte kameraet seg blant de siste i alle de andre testene, noe som nesten er en prestasjon i seg selv. Som ventet ble bildestøyen ved ISO 800 mer enn akseptabel, og det savnes helt detaljer i skyggene ved motlysbilder. Hvitbalansen får knapt godkjent, og det var egentlig bare makrobildene som ble tilfredsstillende. Under vann blir det bare mørkt og støyete uten noen kompensasjon for fargeforandringer.
Konklusjon
Med tanke på det fargesprakende utseendet og den lave prisen, kan man se for seg at dette kameraet er tiltenkt en yngre målgruppe. Men da er det nesten underlig at kameraet ikke er støtsikkert i tillegg. I svømmebassenget kan ungene sikkert ha det festlig med kameraet, men man skal ikke vente seg noen fotografiske mesterverk. Bildekvaliteten ble nemlig underkjent i de fleste fotosituasjoner, og spesielt under vann var det en ordentlig skuffelse.
Også i denne testen:
Pentax Optio W60
Mageplask i slow motion
Visst er det bra med vanntette kameraer, men da bør de også yte sånn noenlunde, eller i det minste ta gode bilder under vann.
Ricoh G600
Proffkameraet
Dette er det perfekte robuste og vanntette kameraet for brannmenn og anleggsarbeidere snarere enn ferierende.
Panasonic Lumix DMC-FT1
Filmmesteren
Panasonics kamera er ikke best på alt, men dets få svakheter og utmerkede filmmodus gjør det til en vinner på stranden.
Olympus Mju Tough 8000
Den tøffeste hardhausen
I tillegg til å tåle sandstormer og flom, er dette særdeles robust. Dette er kameraet man kan hoppe på og miste fra balkongen.
Canon PowerShot D10
Undervannsvinneren
Canons første kamera for tøffe forhold er en flott sak som trives bedre under vann enn på land.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser