TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Samsung Q77D (TQ65Q77D)

Smart, slank og sprek

Denne Samsung-skjermen har et lekkert utseende og har mange smarte finesser som gir en god brukeropplevelse. Men hvordan står det til med kontrasten?

Av / 12.06.24 - 12:00
Samsung Q77D (TQ65Q77D)

Lyd & Bilde mener

  • Samsung Q70-serien byr på gode tilkoblingsmuligheter og et meget effektivt smart brukergrensesnitt.
  • Lysstyrke og kontrast er ikke helt på høyde med de beste i klassen.

Q70-serien fra Samsung er en av produsentens mest populære modeller. Den har tradisjonelt vært en velutstyrt TV med mange smarte finesser, god bildekvalitet og slank design. 2024-generasjonen Q77D tar over stafettpinnen, som en av de kjappeste og smarteste skjermene i sin klasse.

Samsung Q77D (TQ65Q77D) 1
Samsung Q77D. Foto: Samsung)

Samsung Q77D/Q74D

Designmessig er Samsung-skjermen blant de slankeste i testen, og er dessuten enkel å sette opp. Den sentermonterte foten skrus raskt på plass, og gjør at TV-en får plass på de fleste bord. Tilkoblingsmulighetene er gode, og ettersom alle de fire HDMI-inngangene støtter HDMI 2.1 og 120 Hz videosignaler, går du neppe tom for kontakter. TV-en har dessuten innebygd «Smart Hub» med Matter-support, som betyr at den kan fjernstyre nær sagt alle smart-enheter i hjemmet om du skulle ønske.

Samsungs eget brukergrensesnitt (Tizen OS) er moderne og oppdatert, og skal dessuten være ekstra beskyttet mot hacking og uhumskheter gjennom Knox Security. Q77D har et bredt utvalg av apper, inkludert Samsung TV+ som er deres reklamefinansierte tjeneste med flust av kanaler. Den lille fjernkontrollen lades av solceller (eller USB-C), og vi liker at TV-en reagerer lynraskt når vi trykker. Det vil du garantert merke og sette pris på.

Er du en gaming-entusiast vil du også like at Q77D-modellen støtter VRR og takler 120fps videosignaler. Men HDR-formatet Dolby Vision støttes ikke, kun vanlig HDR10 og HDR10+, som vanlig.

Samsung Q77D (TQ65Q77D) 2
Samsung Q77D kommer lastet med den nyeste versjonen av operativsystemet Tizen OS, og oppleves lynrask å bruke. (Foto: Samsung)

Bildekvalitet

På bildesiden bruker Q77D et LCD-panel av god kvalitet, men uten så mange avanserte forbedringer siden forrige generasjons Q77C. Skjermen har et QLED-filter som gir bredere fargespekter, er det ingen direkte LED-lys eller lokal dimming her, slik noen av konkurrentene kan skilte med. Du kan derfor ikke regne med den samme råsterke kontrasten som TCL og Sony.

Annonse

Samsung-skjermen har likevel et meget skarpt og detaljert bilde, og svartnivået er faktisk blant de bedre i testen. Q77D takler dessuten signaler med varierende kvalitet og får dem til å se meget bra ut. Oppskaleringen er bra, og bevegelsene meget glatte, alt takket være en avansert og effektiv videoprosessor. Det gjør dette til en god sports-TV.

Fargene er sterke, nyanserte og nøytrale som følge av QLED-filteret. Lysfordelingen er god over hele skjermen, uten ujevnhetene vi erfarte med LG og Philips. Det meste av TV-innhold ser meget bra ut, og Q77-skjermen fungerer også knallfint til sport, som følge av de ovennevnte kvalitetene. Vi kunne følge hurtige kontringer og ballspill uten plagsomme oppbrytninger eller flikker.

Der Samsung-skjermen kommer litt til kort, er på den lokale kontrasten i partier på skjermen, og ikke minst detaljnivået i mørke områder. Her merkes det at konkurrentene med lokal dimming og direkte LED-baklys (TCL og Sony) skinner litt sterkere og med større dybdefølelse, spesielt på film.

Til sport og variert TV-underholdning er Samsung Q77D likevel en fin allrounder, lynrask og lekker som få i sin klasse. De fleste konkurrentene ser direkte klumpete ut i forhold!

Obs. Det skal nevnes at Samsung Q77D er en splitter ny 2024-modell, derfor ligger prisen noe høyere enn 2023-modellene. I skrivende stund kan du også kjøpe den utgående premium-modellen og testvinneren Samsung QN85C (med miniLED, lokal dimming og høyere kontrast) til samme pris som Q77D.

Les også OLED-killer? Denne MiniLED-skjermen fra Samsung imponerer med en kraftig kontrast, som kan utfordre selv de beste OLED-TV-ene.
Les også Her er Samsungs nye lydplanker Toppmodellen Q995D lover en heftig hjemmekino-opplevelse, men det finnes også noen slanke og interiørvennlige alternativer.

 

 

Karakter
Samsung Q77D (TQ65Q77D)
Premium

Også i denne testen:

Sony Bravia X90L (XR-65X90L)

Japansk bildemester

Sony kjører den populære X90L-modellen videre i 2024, og med en liten prisjustering er denne bildemesteren fortsatt et godt kjøp.

Sony-skjermen serverer et sylskarpt og lyssterkt bilde med glatte bevegelser og nydelige farger, som er velegnet til sport.
Designen er litt klumpete, og kun to av fire HDMI-innganger støtter 120 Hz. Litt «blooming» fra baklyset trekker ned.
Les hele testen

TCL MQLED80/C805 (65MQLED80)

Feier konkurrentene av banen

Kinesiske TCL har levert flere gode og prisgunstige TV-er de siste årene, og MQLED80 er fortsatt blant de beste når det gjelder å prestere.

Knallsterk kontrast og god lysstyrke gjør TCl-skjermen glimrende til både sport og filmtitting.
Støyreduksjonen er ikke alltid like raffinert som Sony og Samsung, og innsynsvinkelen kunne vært bedre.
Les hele testen

LG QNED85/QNED86 (65QNED86T)

Bommer på kontrasten

Med tanke på LGs suksess med OLED-skjermene sine, hadde vi forventet mer av LCD-skjermen QNED86.

Slank design, smarte finesser og gode tilkoblingsmuligheter gjør at QNED86 virker moderne og brukervennlig. Pluss for egen sport-bildemodus.
Lysstyrke og kontrast er midt på treet, og resulterer i en nokså blass bildeopplevelse.
Les hele testen

Philips The One PUS8909 (65PUS8909/12)

Fargesprakende underholdning

Philips The One gir en flott fargegjengivelse – både foran og bak skjermen – som gjør dette til en engasjerende TV-opplevelse.

Gode tilkoblingsmuligheter, flott design og et stemningsfullt Ambilight omgivelseslys gjør dette til en spennende TV.
Til tross for fine farger er kontrasten i bildet er middels, og gir ikke den helt store opplevelsen på film.
Les hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

20 år med Ambilight: Her er Philips’ beste TV hittil

High-end TV til gunstig pris

Potent premium-skjerm fra TCL

Stor, ja – men er den noe bra, da?

Storeslem fra Sony

Hvilken Frame-TV er den beste?

Prisgunstig TV-underholdning

Philips’ råeste TV hittil?

Now That’s Entertainment!

Gjør den gamle TV-en smartere

Gigantisk Samsung-TV

Fortsatt blant de aller beste TV-ene

Lyd & Bilde
[]