Hisense A6N er en av innstegsmodellene fra den kinesiske TV-produsenten, som kanskje er mest av alt kjent for sine «Laser TV» projektorer, men de kaprer stadig større markedsandeler i TV-segmentet også, side om side med landsmannen TCL.
Hisense A6N
Designmessig er Hisense-skjermen en enkel affære med et slankt metallskrog og en karakteristisk stripe med Hisense-logoen på undersiden. TV-en står på to små plastføtter, alternativt kan den også veggmonteres med VESA-feste (200×400 mm). Men tilkoblingene sitter langt inn mot midten, derfor kan det være kinkig å nå frem til kontaktene. A6N har for øvrig tre HDMI-innganger.
Ved oppstart hilses vi velkommen av VIDAA, som er Hisense sitt eget originale brukergrensesnitt. Det er et litt interessant valg, siden USA-utgavene fra Hisense bruker Google TV. Hvorfor ikke Norden også?
Systemet kan virke litt uvant i starten, men fungerer raskt og responderer kjapt på kommando fra fjernkontrollen. Menyene tilbyr nordiske språk og oversettelsene ser greie ut. Utvalget av apper har også blitt bedre. Her er tilgang til alle de store strømmetjenestene som Netflix, Disney+, Prime Video, Max og SkyShowtime. Mer lokale apper som NRK glimrer fortsatt med sitt fravær.
Hisense A6N har den bredeste formatstøtten i testen, og med både Dolby Vision og HDR10+ er man sikret at mye HDR-innhold vises optimalt – det er klart pluss i vår bok. A6N kan ellers skilte med flere relevante gaming-finesser, med en egen dedikert spillmodus for lav forsinkelse (ALLM) i tillegg til støtte for variabel oppdateringshastighet (VRR).
Bilde og lyd
Som forventet bruker ikke Hisense noe særskilt påkostet bildepanel i denne prisklassen. Et relativt enkelt 4K LCD-panel med direkte LED-baklys, uten lokal dimming eller andre spesielle finesser.
Førsteinntrykket er at skarpheten virker grei, og fargegjengivelsen er blant de bedre i testen. Men det merkes også at skjermen har begrenset kontrast. Mange av testscenene som vi er vant til at skinner, så nokså flate ut da vi startet testingen, og i tillegg var mange scener påfallende mørke.
Dette viste seg imidlertid å skyldes fabrikkinnstillingene. Vi klarte å justere betydelig friskere bilde på A6N bare ved å skru av strømsparingen, lyssensoren og trekke opp lysstyrken litt. Opp av esken kommer den nemlig i en strømsparende øko-modus, men vi bytter heller til Kino eller Filmmaker Mode. Da får A6N en ganske fin og nyansert fargegjengivelse, som også ser relativt nøytral ut. Bevegelsene er også glatte, takket være en effektiv interpolering. Totalt sett virker derfor bildeopplevelsen ganske så brukbar. Hisense har også en effektiv interpolering som sørger for glatte bevegelser til sport.
En ting vi imidlertid ikke klarte å fikse, var de innebygde høyttalerne. Lyden er nemlig forferdelig tynn! Man skulle nesten tro høyttalerne var sprengt, for det er null stereo-effekt og omtrent null bass. Her låter for eksempel Thomson klart bedre. En lydplanke er derfor et absolutt must, dersom du har ambisjoner om filmkveld med Hisense A6N.
For å oppsummere leverer Hisense A6N en ganske solid bildeopplevelse, men mangler skikkelig lyd for å klatre helt til topps.
Også i denne testen:
Thomson UG5 (55UGC14)
Solid byggekvalitet
Thomson er på banen med en ny serie prisgunstige TV-er som imponerer.
IFFalcon U64 (55U64)
Falkeblikk?
Fra kinesiske iFFalcon kommer en fersk utfordrer med Google TV om bord.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser