Mange tror LCD er en utdatert teknologi, en oppfatning Samsung selv også har bidratt til med iherdig markedsføring av sine LED-skjermer. Forskjellen er likevel mindre enn mange tror. I begge tilfeller er det snakk om et bildepanel med flytende krystaller som det må skytes lys gjennom for at vi skal kunne se bildene. I denne Samsung-modellen brukes det altså tradisjonelle lysrør i stedet for moderne lysdioder, og den mest åpenbare forskjellen er skjermtykkelsen.
Brukervennlighet
LE40C650 er langt fra like slank og lekker som sine LED-søsken, og heller ikke like enkel å montere på veggen. Ergonomien er ikke like god ved at kontaktene vender bakover i stedet for nedover. Men dette har mindre betydning om du uansett bare skal sette TV-en på et bord.
Tilkoblingsmulighetene er gode, med 4 HDMI og to USB-innganger. Samsung har et meget velutviklet og logisk menysystem, og det samme gjelder fjernkontrollen. At fjernkontrollen har bakbelyste knapper er et stort pluss om du liker å se film i mørket.
Bildekvalitet
En fordel med denne LCD-skjermen kontra skjermer med LED kantbelysning er den jevne lysfordelingen. LE40C650 har ingen synlige problemer med såkalt hotspotting lyse flekker som gir et ujevnt svartnivå på mange LED-skjermer. Sammenlignet med Grundig har Samsung-skjermen litt jevnere lysfordeling over hele panelet.
Vi har lært oss å forvente god bildekvalitet fra Samsung, og LE40C650 skuffer ikke. Her får du et skarpt, kontrastrikt bilde som også har sterke, men naturlige farger. Denne modellen viser seg også å ha gode bildeinnstillinger fra fabrikk. Dynamisk-innstillingen er grei til TV på høylys dag, Samsung utmerker seg med å ha en svært god fargegjengivelse. Her er det ingen problemer med fargestikk, og når vi setter den i filmmodus drar den ned fargetemperaturen og gir et naturlig bilde som minner mye om Panasonic-plasmaen. Forskjellen er at Samsung-skjermen bevarer en bra ytelse i opplyste rom, takket være rikelig med lysstyrke og et ikke altfor blankt frontglass. Samtidig er svartnivået merkbart bedre enn det vi oppnådde med Grundig-skjermen.
Lydkvalitet
LED-skjermene er beryktet for å ha en lydgjengivelse som er like slank som TV-en er tynn. På denne modellen er det mer volum til høyttalerne, og det høres ved at det er blitt litt mer fylde i dialogene. Lyden er dessuten litt klarere enn både Panasonic og Grundig.
Konklusjon
Denne modellen har ikke like lekker design som LED-skjermene til Samsung, men gir skikkelig bra bilde og det rette utstyret til en fornuftig pris. Med på kjøpet får du også bedre lydkvalitet.
Også i denne testen:
Oppsummering
Flatskjerm til folket
Det er ikke lett å kåre en vinner når alle deltakerne er så kapable! De fire skjermene har alle styrker og svakheter som gjør dem vel verdt pengene.
Toshiba 42SL738N
Japansk comeback
Toshiba har gode tradisjoner for å lage billige og bra TV-er, og med denne veldreide modellen ser de ut til være tilbake til gamle takter.
Grundig 40 VLE 7140 C
Velutstyrt designmodell
Grundig er tilbake med en ny modell i Vision 7-serien, men 7140 minner ikke om andre budsjett TVer når man ser på alt utstyret.
Panasonic TX-P42C3
Perfekt for filmentusiastene
Panasonics billigste plasmaskjerm er et bra valg for film- og spillentusiastene.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser