TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
PÅSKE TILBUD - 6 uker for kun 6 kr!

TEST: LG OLED C5 (OLED65C5)

Glitrende god OLED-TV

Vi har allerede testet LG OLED G5 med glitrende resultat, men lillebror C5 ligger ikke langt bak - og sparer deg for flere tusenlapper.

Av / 11.04.25 - 08:00
LG OLED C5 (OLED65C5)

Lyd & Bilde mener

  • LG-skjermen leverer et fabelaktig kontrastrikt bilde med glimrende farger. Lysstyrken har også blitt enda litt bedre siden forrige generasjon.
  • C5 må klare seg uten den avanserte panelteknikken fra storebror G5, og har heller ikke like kraftig lyd. Likevel er det ingen tvil om at denne TV-en gir mye for pengene.

LG OLED C5 er årets nykommer i den populære C-serien, som har vært en av LGs bestselgere gjennom flere år. Med et moderne OLED-panel, en kraftig videoprosessor og gode tilkoblingsmuligheter, har denne modellen vært et enkelt valg for mange prisbevisste TV-entusiaster.

Nå har vi hatt C5-modellen på testbenken, og den kommer rett etter flaggskipmodellen G5 som vi allerede er svært imponerte over. Forventningene er med andre ord høye til hva lillebror kan varte opp med!

Les også Nyhet: CES 2025: LGs lanserer AI OLED TV-er (OLED evo M5, G5, C5 og B5) Toppmodellen OLED G5 får en imponerende lysstyrke.

LG OLED C5: Best bilde til prisen?

Her i Lyd & Bilde-redaksjonen elsker vi naturligvis å få teste de aller nyeste high-end produktene, som leverer det ypperste nivået av ytelse og legger lista for andre produkter i sin kategori. Men det er ikke til å unngå at «high-end» også betyr en høy prislapp.

Derfor er vi minst like ivrige etter å finne de beste kjøpene i premium-klassen, hvor du ofte kan finne produkter som leverer «nesten» like bra som flaggskipmodellene til en mer tilgjengelig pris. Her har C-serien fra LG vært en hyppig gjenganger de siste årene.

LG OLED C5 er langt fra å være noen budsjettmodell, men den koster tross alt ti tusen kroner mindre enn en tilsvarende G5 i 65 tommer. Med mindre påkostet kosmetikk, og litt billigere teknikk på innsiden, kan man likevel oppnå et fortreffelig bilde.

Annonse
LG OLED C5 (OLED65C5) 1
LG OLED C5. (Foto: LG)

LG OLED C5 – design

På designfronten har det ikke skjedd noen store forandringer siden C4-generasjonen. LG OLED C5 er for det første superslank med en knapt synlig ramme rundt skjermen, etterfulgt av en litt tykkere bakdel som huser elektronikk og tilkoblinger.

Baksiden har en stilig overflate som minner om mørke steinfliser. Sokkelen er en midtmontert flat fot som hever skjermen noen få centimeter fra bordplaten. Denne må tas med i beregningen om du for eksempel tenker å legge en lydplanke foran skjermen.

C5-modellen leveres i et bredt utvalg av skjermstørrelser fra 42 og helt opp til 83 tommer: Vi synes designen er flott og moderne, og dersom du uansett tenker å ha TV-en stående på et bord, er det ikke vesentlig forskjell på denne og den dyrere G5-modellen. Sistnevnte har derimot en fordel dersom du ønsker å veggmontere TV-en, da den kommer med et originalt veggfeste som plasserer skjermen ekstra tett inntil veggen.

Brukervennlighet og finesser

LG OLED C5 (OLED65C5) 2
Ny fjernkontroll! (Foto: Audun Hage)

De som liker dingser og duppeditter har noe nytt å glede seg over med C5-modellen: Ny fjernkontroll! Ja du leste riktig, etter mange år på markedet har LG endelig bestemt seg for å bytte ut den trofaste Magic Remote.

Den nye versjonen har en flat design med færre knapper totalt sett, men beholder den velkjente pekefunksjonen. Samtidig legger den til en «AI Concierge» knapp som du kan bruke til å fremkalle diverse AI-funksjoner.

Brukergrensesnittet WebOS 25 er også oppdatert med mer utfyllende brukerprofiler, sånn at du og resten av familien kan nyte TV-innholdet etter deres preferanser.

OLED C5 starter raskt og skifter hurtig mellom menyvalgene, men det slår oss at den kanskje ikke arbeider like lynraskt som storebroren G5 i alle sammenhenger. Det kan skyldes at C5 har litt mindre minne og prosessorkraft.

App-utvalget er imidlertid upåklagelig, med alle de ledende strømmetjenestene på plass. Her finnes også mulighet til å vise innhold fra mobilen via AirPlay 2 eller Chromecast. Og i likhet med Samsung tilbyr LG gratis, reklamefinansierte TV-kanaler gjennom «LG TV Channels». Men vi synes det til tider kan bli litt vel mye reklame på startskjermen.

LG kan også skilte med støtte for HDR-formatet Dolby Vision, som sikrer optimal kvalitet på mye moderne videoinnhold. Derimot unnlater de å støtte HDR10+ formatet som Samsung satser på. Her er heller ingen støtte for DTS-lyd.

LG OLED C5 (OLED65C5) 3
LG OLED C5 har gode tilkoblingsmuligheter. (Foto: Audun Hage)

Tradisjonen tro har C5-modellen svært gode tilkoblingsmuligheter. Alle de fire HDMI 2.1-innganger støtter 4K/120Hz videosignaler eller opptil 144 Hz med VRR for gaming-formål. LG har en egen «Game Optimizer» meny man kan bruke til å fininnstille ytelsen for ulike spillsjangre. Og med en forsinkelse under 10 millisekunder er det ingen tvil om at dette er en velegnet TV også for gamere.

Bildekvalitet

Kosmetikk og finesser er en ting, men vi er som vanlig mest opptatt av bildekvaliteten. Har LG klart å klemme ut litt bedre ytelse i år?

For det første må C5 klare seg uten det nye firelags OLED-panelet (Primary RGB Tandem) fra toppmodellen G5. Oppdateringshastigheten stopper på 144 Hz kontra 165 Hz. Den får heller ikke nyte godt av den svært effektive MLA-teknikken, som vi husker godt fra fjorårets G4. Mange hadde nok håpet at dette avanserte lysforsterkende filteret ville «dryppe nedover» på den nye premium-modellen, men den gang ei.

LG har i stedet beholdt det samme trofaste OLED Evo-panelet som i C4 og forsøkt å foredle det videre, blant annet ved hjelp av en oppdatert videoprosessor (Alpha 9 AI gen 8). De hevder å ha oppnådd høyere ytelse, deriblant økt lysstyrke, men merk at dette gjelder de større skjermstørrelsene (55, 65, 77 og 83), og utelukker de mindre 42 og 48-tommerne.

LG OLED C5 (OLED65C5) 4
(Foto: LG)
Les også TEST: LG OLED G5 (OLED65G5) LGs nye OLED-TV har store sko å fylle. Klarer G5 å toppe prestasjonene til den imponerende forgjengeren G4? Nå vet vi svaret – og hvilke ting du bør være obs på.
Les også Nyhet: LG Display lanserer 4. generasjons OLED-panel, Primary RGB Tandem Ny avansert panelteknikk skal ta OLED til nye høyder, med hele 4000 nits lysstyrke.

Så hvordan ser det ut i praksis?

Vi har allerede hatt storebroren LG OLED G5 på testbenken, og hadde derfor anledning til å sammenligne G5 og C5 ved siden av hverandre. Den gode nyheten er at C5 kommer veldig nær high-end modellen på flere punkter. Faretruende nær, faktisk!

Begge LG-skjermene har en fenomenal skarphet og kontrast, som følge av det «selvlysende» OLED-panelet der hver eneste lille piksel kan tennes og slukkes en etter en. Dette gir igjen en formidabel dybdefølelse. Når vi ser gjennom ulike filmklipp, både kjente og helt nye, er det lett å bli engasjert av den realistiske bildekvaliteten.

OLED-skjermer har tradisjonelt hatt en litt svak lysstyrke som egnet seg best for TV-titting i mørke rom, men dette er «en saga blott» med dagens skjermer. Både G5 og C5 viser seg å ha en glimrende lysstyrke, og duger utmerket til å se sport og annen TV-underholdning i lyse omgivelser.

La gå, det er ingen tvil om at storebror har et forsprang på målingene: Mens en G5 klemmer ut cirka 2300 nits i et 10 % vindu, stopper C5 på litt over halvparten av dette (cirka 1200 nits, eller en differanse på cirka 1100 nits). Det er likevel 200 nits høyere enn fjorårets C4.

LG OLED C5 (OLED65C5) 5
Både LG OLED C5 og OLED G5 (til høyre) har glimrende kontrast og fargegjengivelse, selv om storebror kan varrte opp med enda flere detaljer. (Foto: Audun Hage)

Forskjellen mellom G5 og C5 kommer til syne når vi ser krevende filmsekvenser i HDR(High Dynamic Range) format. Som for eksempel naturdokumentaren Universet på Netflix i Dolby Vision format. Her viser storebroren at den har litt mer krefter og glød i de lyseste partiene av «The Big Bang». I de dataanimerte bildene av den brennhete solen kan vi se at G5 har litt flere nyanser – mere overskudd – å spille med. Men C5 gjør fortsatt en veldig respektabel jobb.

Fargegjengivelsen er suveren, og begge skjermene har en meget korrekt og nyansert fargepalett. Det er først på HDR-materiale at G5 drar litt ifra med økt dynamikk og bredde i fargenyansene. Men forskjellen er langt fra å være «natt og dag». Vi kunne like gjerne ha sittet og sammenlignet to skjermer i high-end klassen. Så god har C5-generasjonen faktisk blitt!

LG OLED C5 (OLED65C5) 6
LG OLED C5 (til venstre) og OLED G5. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

Lydmessig er LG-skjermen relativt uforandret fra fjoråret. C5 har det samme høyttaleroppsettet som tidligere med 2.2 kanaler og 40 Watt utgangseffekt. Stemmegjengivelsen er klar og tydelig, med en distinkt diskant som bidrar til å få dialogene ut og frem. Det er god bredde i lydbildet, og en fyldig bassgjengivelse skaper litt liv til musikk og lydeffekter.

Lyden er klart over gjennomsnittet, men den når ikke helt opp til G5-storebroren som har enda sterkere, mer dynamisk lyd og spesielt dypere bass. Men ingen av disse kan sammenlignes med lydopplevelsen du kan få fra en separat lydplanke, som bør være en selvskreven resept om du vil at lydkvaliteten skal matche det rålekre bildet.

LG OLED C5 (OLED65C5) 7
Mange vil nok ønske å utvide LG OLED C5 med en passende lydplanke eller annet lydsystem. (Foto: LG)

Konklusjon

LG OLED C5 har ikke blitt dramatisk mye bedre enn forgjengeren OLED C4, men noen forskjeller er det. LG har lykkes med å klemme litt høyere ytelse ut av den nye 2025-modellen, som gir utslag i høyere lysstyrke (+200 nits) og litt sterkere kontrast. Bildebehandlingen har også blitt enda skarpere, og en allerede svært god TV har blitt enda bedre.

Både når det gjelder generell bildekvalitet, oppskalering og bevegelsesutjevning kommer C5 imponerende nær storebroren og flaggskipmodellen LG OLED G5. Forskjellene er der, mest i enda høyere HDR-kontrast, men du skal være blant de virkelig kresne TV-titterne for å sette pris på det.

Det er heller ingen tvil om hvilken av TV-ene som gir mest bilde for pengene: For prisen av en 55G5 kan du kjøpe en 65C5, og for prisen en 65G5 kan du kjøpe en 77C5! Med andre ord – hvis du vil ha OLED-kvalitet tett på high-end, men uten å tømme lommeboka, er LG OLED C5 et strålende valg.

Karakter
LG OLED C5 (OLED65C5)
Premium
Audun Hage
(f. 1981): Journalist. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Han er ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “LG OLED C5 (OLED65C5)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud - 1 måned for kun 79,-

Tilgang til ALT innhold i 1 måned!

Populær

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

LB+ Total 6 måneder

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 79 ,-
154,- / mnd
154,- / mnd
Med et LB+ får du:
  • Tilgang til mer enn 7800 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Magsinet digitalt – ny utgave hver måned
  • Deaktiver annonser
  • L&B+ Video – bli med L&B redaksjonen behind the scenes, på de store tech-messene og mye mer!

Tittelforsvareren setter standarden - igjen

Skarp og smart TV fra Sharp

Et steg opp i pris – hva får du?

Fra gaming til TV

Tøff Google-TV fra Thomson

Bra og billige TV-er

20 år med Ambilight: Her er Philips’ beste TV hittil

High-end TV til gunstig pris

Potent premium-skjerm fra TCL

Stor, ja – men er den noe bra, da?

Storeslem fra Sony

Hvilken Frame-TV er den beste?

Lyd & Bilde