TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Panasonic 58DX700

Gjør det meste riktig

De som vil ha en god allround-TV tråkker sjelden feil med Panasonic. Slik er det også med årets 700-serie!

Av / 08.10.16 - 04:00
Panasonic 58DX700

Lyd & Bilde mener

  • God byggekvalitet, fin bildekvalitet og stabile smartfunksjoner gjør Panasonic-skjermen til et trygt TV-kjøp, som også er kompatibel med moderne videoformater.
  • 58DX700 har nokså begrenset lysstyrke, og gir derfor ikke full uttelling med de aller mest krevende HDR-videoene, men greier seg likevel bedre enn mange av konkurrentene.

Panasonic har lang tradisjon med å lage velkonstruerte TV-er til fornuftig pris, som legger vekt på de viktigste kvalitetene uten for mange dikkedarer. Forgjengeren 55CX700 var en av våre favoritter i sin klasse, og derfor var vi spente på hvilket nivå årets arvtager DX700 ville legge seg!

 

Design og byggekvalitet

Det første vi legger merke til – åpenbart – er at skjermen har vokst, fra 55 til 58 tommer. Panasonic-modellen kan dermed skilte med litt større bildeareal enn konkurrentene i samme prisklasse. 58DX700 har en slank og lekker design med børstet metallramme, mens baksiden er av plast på årets modell. Deksler over tilkoblingene gjør det mulig å lage en diskré kabelføring på baksiden. En smart detalj er at Panasonic lar deg velge om du vil montere føttene smalt eller bredt, og på denne måten tilpasse den til din TV-reol.

 

Brukervennlighet og finesser

Panasonics fjernkontroll har store og tydelige knapper til hver funksjon, deriblant egen Netflix-knapp. DX700 har også et utmerket menysystem (MyHomeScreen 2.0), hvor du selv kan velge hvilke typer innhold som skal ligge på startmenyen. Brukergrensesnittet er basert på Mozilla Firefox og er både raskt, enkelt og oversiktlig. I motsetning til Android-TV-ene opplevde vi aldri at TV-en kranglet eller låste seg.

Annonse

Aberet med Firefox er at det kun finnes et fåtall av tilgjengelige, interessante applikasjoner til denne plattformen. Panasonic kan riktignok skilte med bl.a. Netflix, Youtube, SF Anytime, Viaplay, Eurosport Player og Firefox nettleser, men ikke så mye annet interessant. Panasonic har ikke fått til avtaler med særlig mange lokale tjenester. Det innebærer at for eksempel NRK TV-appen glimrer med sitt fravær.

Tilkoblingsmulighetene er gode, men ikke suverene: Panasonic nøyer seg med 3 HDMI-innganger, og kun 2 av disse støtter HDCP 2.2, som er nødvendig for tilkobling av 4K Blu-ray eller andre 4K-kilder.

 

Bildekvalitet

58DX700 har et 58” panel av typen VA (Vertically Aligned) som er kjent for å gi bra svartnivå og kontrast, litt på bekostning av innsynsvinkel. Panasonic reklamerer med at DX700 støtter HDR (High Dynamic Range) video, men sammenlignet med deres egen toppmodell Viera DX900, blir det i beste fall som «HDR light» å regne! 58DX700 greier ikke å gjengi bredt nok fargespekter, og har heller ikke nok lysstyrke til å måle seg med UHD Premium-sertifiserte TV-er.

Det var altså spesifikasjonene – men hvordan ter den seg i praksis? Vi kunne raskt verifisere at 58DX700 både støtter, og ser meget flott ut med HDR-video fra Netflix og UHD Blu-ray, Panasonic utmerker seg med naturlig fargepalett, svært lite støy og glatte, jevne bevegelser. Velger du True Cinema profilen, får du også meget korrekt fargegjengivelse. Svartnivået er heller ikke så verst: Panasonic greier å grave frem flere detaljer i de mørke områdene enn mange av konkurrentene, men ulempen er at de mørkeste gråtonene heller mot blått. Derfor får mange mørke scener et litt blålig preg, som vi ikke greide å justere vekk.

Panasonic-skjermen har ellers, som forventet, en ganske middels lysstyrke sammenlignet med de beste i testen. DX700 greier å remappe bildesignalet til å gjengi de fleste lysnyansene, men mangler intensitet sammenlignet med f.eks. Samsung 55KS7005.

 

Lydkvalitet

Panasonic har ikke utpreget kraftfull lyd, men greier seg bra på tale og musikk. Noen særlig bass er det ikke, men den kan spille relativt høyt uten at forvrengningen blir sjenerende.

 

Konklusjon

Panasonic har begått nok en velkonstruert TV i mellomklassen, og selv om det merkes at konkurransen har blitt tøffere i år, scorer 58DX700 bra på de fleste områder. Den er riktignok ikke den mest imponerende eller lyssterke HDR-skjermen, men har til gjengjeld meget naturlige farger og den gode bildebehandlingen som Panasonic er kjent for. Lett å anbefale!

Også i denne testen:

Samsung 55KS7005

Skinner som solen!

Med sin blendende lysstyrke og flotte farger er Samsungs nye 7-serie et imponerende syn.

Fremragende lysstyrke og kontrast gjør at Samsung-skjermen skiller seg positivt ut fra konkurrentene.
Til denne prisen er det lite å klage over. Best i test!
Les hele testen

Sony Bravia 55XD8505

Lyssvake prestasjoner

Sony Bravia 55XD8505 er ikke den mest kruttsterke skjermen vi har sett i år, og havner litt i skyggen av konkurrentene.

Sony-skjermen har naturlig fargegjengivelse og upåklagelig skarphet fra alle videokilder.
Enkel utførelse og separat strømforsyning trekker ned helhetsinntrykket. Bravia XD8505 mangler lysstyrke til å henge med de råeste HDR-skjermene.
Les hele testen

Grundig Immensa 55VLX8670

Stram design

Etter en litt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbake med en ny serie velutstyrte TV-modeller.

Grundig-skjermen byr på stilren design og skarp, kontrastrik bildekvalitet.
55VLX8670 støtter ennå ikke UHD Blu-ray og HDR fullt ut.
Les hele testen

LG 55UH770

Svak på kontrast

LG-skjermen kan by på flott design og lekre smart-funksjoner, men bildekvaliteten havner litt i skyggen av de beste.

Glimrende smartfunksjoner med pekefjernkontroll gjør LG-skjermen enkel å betjene.
Svak kontrast og svartnivå gjør at imponatorfaktoren fra de nye HDR-filmene uteblir.
Les hele testen

Philips 55PUS7101

Lys og varme

Denne TV-en fra Philips er ikke den beste HDR-skjermen vi har sett, men kan likevel være et godt kjøp som allround-TV.

Philips 55PUS7101 serverer sylskarpe Ultra-HD bilder og krydrer opplevelsen med Ambilight omgivelseslys. Lyden er også bedre enn gjennomsnittet.
Philips-skjermen har ganske ordinær kontrast og klarer ikke å få frem alle nyansene i HDR-formatet.
Les hele testen
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

20 år med Ambilight: Her er Philips’ beste TV hittil

High-end TV til gunstig pris

Potent premium-skjerm fra TCL

Stor, ja – men er den noe bra, da?

Storeslem fra Sony

Hvilken Frame-TV er den beste?

Prisgunstig TV-underholdning

Philips’ råeste TV hittil?

Now That’s Entertainment!

Gjør den gamle TV-en smartere

Gigantisk Samsung-TV

Fortsatt blant de aller beste TV-ene

Lyd & Bilde
[]