Philips har markert seg med flere gode TV-er i det siste, deriblant 65OLED763 som viser hvor skapet skal stå i high-end klassen. Modellen vi tester her er en mer ordinær LCD-skjerm i mellomklassen. Den har en nokså enkel utførelse, med litt tykkere plastskrog enn de andre testdeltakerne. Her er det ikke gjort noe forsøk på å gjøre TV-en slankere eller gjemme bort kabler. Det er imidlertid satt av plass til Philips sin mangeårige spesialitet: Ambilight-lyset på baksiden.
Brukervennlighet og finesser
Philips 65PUS7363 bruker Android 7.0 som smart-plattform. Det innebærer støtte for tjenester som Chromecast og Google Assistant stemmestyring når dette lanseres i Norden. Philips-skjermen kommer med tosidig fjernkontroll som forenkler inntasting av søkeord, passord og lignende. Når det er sagt, reagerer den ikke spesielt hurtig på kommandoer, og knappene har en litt knotete plassering. Vi målte spillmodusen til en forsinkelse på ca. 30 millisekunder.
Bildekvalitet
Ambilight-lyset gjør at Philips-skjermen skiller seg litt ut fra konkurrentene, ikke minst ved visning av sport. Veggen bak TV-en bades i et dynamisk fargelys som skifter i takt med handlingen på skjermen! Dette bidrar utvilsomt med ekstra ”krydder” og innlevelse, samtidig som bildet oppleves mer behagelig for øynene. Det er ikke uten grunn at Ambilight har fått mange trofaste supportere.
Derimot skiller ikke Philips 65PUS7363 seg spesielt ut når det kommer til bildekvaliteten. Den bruker et ganske ordinært 50 Hz VA LCD bildepanel med kantbelysning, kombinert med deres egen P5 bildeprosessor. Philips er kjent for sin kraftfulle bildebehandling, men dette kommer ikke spesielt godt frem på 65PUS7363. Fargegjengivelsen er sterk, men ikke like nyansert som de beste. Philips har ikke like bredt og presist fargespekter som Samsung, LG eller Panasonic, og greier ikke å få frem kontrasten i like stor grad. Heller ikke bevegelsene er spesielt imponerende. Bildet blir litt uklart under panorering, og vi kan skimte litt støykorn rundt ball og spillere.
Lydkvalitet
Philips-skjermen leverer grei lyd fra de innebygde høyttalerne. Talegjengivelsen fra kommentatorer o.l. kommer tydelig frem, men det kan låte litt kaotisk med mange lydkilder på en gang. Lyden er generelt ganske slank og kan ha godt av å oppgraderes med et separat lydsystem.
Konklusjon
Med Ambilight-lys og flere andre kjekke finesser om bord fremstår Philips 7363 som et kurant kjøp for Philips-fans. I sammenligning med konkurrenter i samme prisklasse kommer Philips-skjermen litt til kort, særlig når det gjelder skarphet, støy og bevegelseskontroll. Det koster å ligge på topp!
Også i denne testen:
LG 65UK6950
Fin til sport og spill
LG-skjermen fungerer bra til sport, og kan skilte med lynrask respons til glede for gaming-entusiastene.
Samsung QE65Q6FAMTXXC
En fulltreffer
Med 65Q6F får du mange av detaljene fra Samsungs toppmodeller i en rimeligere innpakning.
Philips 65PUS8303
Klar for opprykk
Med denne Philips-modellen tar vi et klart steg oppover på kvalitetsskalaen.
LG 65SK7900
Best med ball
LG 65SK7900 er en flott TV til sport og spill, men ikke den beste til filmkosen.
Panasonic TX-65FX700E
Holder koken
Panasonic har tradisjon for å lage vel sammenskrudde TV-er med naturlig bildekvalitet, og den nye modellen i FX700-serien er ikke noe unntak.
Sony KD-65XF9005
God som gull!
Toppscoreren fra Sony koster litt mer enn konkurrentene, men gå’ta banen for et bilde den leverer!
LG 65SK8500
Topp TV med stjernenykker
Toppmodellen fra LG er en knakende god TV på mange måter, men den har også noen utfordringer.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser