Kinesiske Hisense har hatt en ganske anonym posisjon på det nordiske markedet en periode, men i år markerer de seg med et sterkere og bredere modellsortiment enn tidligere. En av modellene som peker seg ut er den prisgunstige 2023-utgaven U7K, som leveres i skjermstørrelser fra 55 og helt opp til 100 tommer.
Hisense U7K
Hisense-skjermen har en ålreit og tillitvekkende byggekvalitet. U7K står på to slanke føtter som kan monteres i to ulike posisjoner: Ytterst i kantene vil det være god plass til en lydplanke mellom bena. Men du har også mulighet til å sette bena i en smalere posisjon, om du for eksempel skal ha plass på et mindre bord.
Brukervennlighet og finesser
Til forskjell fra Sony og TCL, som begge benytter Google, har Hisense sitt «eget» smart-grensesnitt som de kaller VIDAA. Dette er litt interessant siden selskapets amerikanske modeller faktisk benytter Google TV.
Uansett ble vi ganske positivt overrasket over brukervennligheten i systemet, som er både grafisk lekkert og kjapt å bruke. Menyene er lette å navigere i, og reagerer raskt på trykk fra fjernkontrollen.
Den største ulempen er det begrensede utvalget av apper. Selv om Hisense har gjort seg flid med å legge til de internasjonale appene som Netflix, Disney+ og Amazon Prime, glimrer de lokale appene med sitt fravær. Her var det for eksempel vanskelig å finne NRK TV, DR eller SVT. Dersom Hisense mener alvor med å satse i Norden, forventer vi at leverandøren legger til dette over tid. Men inntil videre virker det litt mangelfullt.
Tilkoblingsmulighetene er greie, men i likhet med Sony og TCL må Hisense U7K klare seg med at to av fire HDMI-innganger er 2.1-kompatible. De andre to inngangene nøyer seg med 4K/60Hz.
Bildekvalitet
Hisense U7K er en LCD med direkte baklys, og til forskjell fra de andre testdeltakerne bruker den såkalt MiniLED-baklys. Dette gir plass til flere lyskilder for et gitt skjermareal, og skal i teorien gi mer presis og finmasket lyskontroll. Avhengig av skjermstørrelse vil modellen ha mellom 300 og 1000 dimming-soner. Men – det krever også at videoprosessoren holder tritt!
Førsteinntrykket er at Hisense-skjermen ser imponerende kontrastrik og lyssterk ut. De vante test-scenene skinner imot oss med en saftig fargegjengivelse og skikkelig «punch» i de lyseste nyansene. Svartnivået er dypt, og lyskontrollen virker presis.
Dette er et livlig bilde som virker engasjerende på en rekke typer underholdning. Filmscener ser overbevisende ut, med en dybde i svartnivået som overgår Samsung Q77C og Sony X85L.
U7K har også en egen sportsmodus som skal gi glattere bevegelser, men her merker vi at bevegelsesutjevningen og baklyset jobber litt på overtid. Hurtige panoreringer på fotball- eller ishockeybanen, ga for eksempel litt etterslep og skyggeeffekter rundt spillerne. Vårt testeksemplar hadde dessuten noen ujevnheter i panelet, kjent som dirty screen effect. Det trekker ned inntrykket litt, på en ellers lovende storskjerm.
Lydkvalitet
Hisense-skjermen har faktisk utmerket lydkvalitet. U7K-modellen har undermonterte høyttalere i tillegg til en ekstra basshøyttaler på baksiden, og det kan man virkelig høre!
Lyden er både kraftfull og fyldig, med en saftig bass som overgår de andre deltakerne. Her er det utmerket trykk både på musikk og lydeffektene. Lydbildet er ikke nødvendigvis noen erstatning for en skikkelig lydplanke, men på denne modellen er det i alle fall mulig å «overleve» uten ekstern lyd.
Konklusjon
Hisense leverer her en prisgunstig TV med MiniLED-baklys som gir svært kontrastrik bildekvalitet for pengene. Bakdelen er et litt enklere brukergrensesnitt uten like mange lokale apper. Til gjengjeld virker det ikke som Hisense har spart på lydressursene i denne skjermen, og lyden er faktisk imponerende kraftfull.
Også i denne testen:
TCL QLED870 (75QLED870)
Briljant bildemaskin
TCL QLED870 tar innersving på konkurrentene med en imponerende skarphet og kontrast. Vi har knapt sett en bedre TV til prisen.
Sony Bravia X85L (KD-75X85L)
God til sport og spill
Sony X85L leverer et skarpt og lyssterkt bilde, og kontrasten er overraskende god. Men hvor ble det av basslyden?
Samsung Q77C (TQ75Q77C)
Slank og smart storskjerm
Samsung Q77C er et eksempel på at en storskjerm ikke trenger ta større plass enn nødvendig. Og bildekvaliteten er riktig flott!
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser