OLED806 er blant de mer påkostede OLED-modellene fra Philips i år. Den er utstyrt med femte generasjon av videoprosessoren P5 som lover enda skarpere bildebehandling. Legg til muligheten for firesidig Ambilight-lys, og du har en ganske velutstyrt 48-tommer!
Philips 48OLED806
Philips-skjermen har en stram og stilfull design med to små føtter som festes fra undersiden. De er henholdsvis sølvgrå og koksgrå-farget, og kan snus – på denne måten kan man selv velge hvilken farge som blir synlig forfra.
Designen preges selvfølgelig av firesidig Ambilight på baksiden. Merk at du vil få mest ut av den fjerde rekken på undersiden dersom du veggmonterer TV-en: Den gjør ikke like mye ut av seg stående på et bord.
Brukervennlighet og finesser
Philips OLED806 kommer lastet med en ny versjon av Android-brukergrensesnittet, som har blitt kvikkere og mer TV-vennlig: Populære strømmetjenester som Netflix, Disney+ og HBO Max ligger raskt tilgjengelig via startmenyen, og TV-en kan anbefale deg innhold basert på hva du liker å se på.
OLED806 støtter HDR-formatene Dolby Vision og HDR10+. Begge disse videostandardene inneholder en strøm med dynamiske metadata, som tillater større variasjon i kontrast. På denne måten kan du være trygg på at alt kompatibelt innhold kan vises til sitt fulle potensiale. OLED806 støtter også gaming i Dolby Vision-format, men bare opp til 60 Hz. Konkurrenten LG C1 støtter opp til 120 Hz.
Philips følger samme linje som Panasonic, Samsung og Sony på tilkoblingsfronten, med to av fire HDMI-innganger som fullt ut 2.1 kompatible. Her finnes nå støtte for eARC (høyoppløst lydreturkanal) samt gaming-finesser som VRR, FreeSync og G-Sync. Disse regulerer skjermfrekvensen kontinuerlig (48-120 Hz) for å sikre en glattere spillopplevelse.
Philips-modellen har i år fått en egen dedikert spillmodus, og vi målte forsinkelsen til cirka 15 millisekunder.
Bildekvalitet
Når det kommer til bildegjengivelsen har Philips OLED806 helt klart mange fellestrekk med de tilsvarende OLED-skjermene fra Panasonic og LG. Her får du først og fremst utmerket svartnivå og kontrast, akkurat slik man kan forvente fra OLED. Philips-skjermen har også meget glatte og jevne bevegelser, som gir den et lite fortrinn på eventyrspill.
Philips er ikke kjent for å spare på kruttet når det kommer til bildebehandling, og den kraftige P5 AI videoprosessoren klarer å fremheve kontrast og detaljer, og gjøre bevegelsene mer sømløse, uten at det føles overdrevent.
Det er likevel Ambilight som utgjør rosinen i pølsa for Philips sin del. Det fargesprakende omgivelseslyset kommer nå med en egen spill-innstilling, som får lyset til å endre seg raskt i takt med spillhandlingen. Fargelyset på baksiden bidrar til å gjøre spillopplevelsen mer nærværende – man blir helt oppslukt!
Philips-skjermen har som OLED-TV-er flest en suveren kontrast i mørke scener, der det virkelig gløder fra lyse HDR-effekter som sollys, flammer og eksplosjoner. Derimot kan den føles litt tam når vi ser variert TV-innhold i et fullt opplyst rom. Spesielt når man sammenligner mot MiniLED-skjermene (Samsung QN90A), kan man savne litt ekstra lysstyrke. Men dersom du gjør som gamere flest, og bunkrer deg inne på ”gutterommet”, vil dette neppe være noe stort savn.
Lydkvalitet
Det er ikke bare på bildesiden at OLED806 imponerer – lydgjengivelsen er nemlig ganske kraftig! 48-tommeren bruker det samme lydsystemet som de større modellene i serien, og kan skilte med en dedikert basshøyttaler på baksiden. Lyden er glimrende med klar stemmegjengivelse og en fyldig bass til både musikk og lydeffekter. Her vil nok mange føle at de kan klare seg uten separat lydplanke.
Obs! Vi hadde problemer med å få ut Dolby Atmos lydsignaler fra OLED806 til en separat lydplanke. Dette er beskrevet nærmere i testen av søstermodellen OLED856.
Konklusjon
Philips OLED806 byr på alle de kjente og kjære kvalitetene vi forbinder med OLED, ispedd en ekstra ”X-faktor”. Stikkordene her er det stemningsfulle Ambilight-lyset, samt at lyden er klart bedre enn gjennomsnittet. OLED806 har også bred støtte for viktige video- og lydformater, og har fått en HDMI 2.1 oppdatering – dog bare på to av fire innganger. Noen hardbarkede spillentusiaster vil nok ønske seg enda flere tilkoblinger. Utover det, kan vi trygt anbefale OLED806 til både spill og annen TV-underholdning.
Også i denne testen:
Panasonic JZ1000 (TX-48JZ1000E)
Flink til det meste
Panasonics første 48” OLED fungerer utmerket til både gaming og generell TV-titting.
Samsung QN90A (QE50QN90A)
Treffsikker lyskanon
Samsung QN90A er en gnistrende lyssterk TV som gir full kontroll over spillopplevelsen.
LG OLED C1 (OLED48C1)
Gamernes favoritt
LG har satset kraftig på gaming på sin seneste OLED-generasjon. Resultatet er en TV som fungerer glimrende til alle typer spill!
Sony Bravia X90J (XR-50X90J)
Sylskarp og lyssterk
Sony X90J har en glimrende bildekvalitet til både spill og annen TV-moro. Men vi savner bedre tilkoblingsmuligheter!
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser