Sørkoreanske LG har blitt nærmest synonymt med OLED-TV, men i de rimeligere prisklassene er det fortsatt LCD som gjelder. En av disse er den prisgunstige NANO756-serien, som leveres i skjermstørrelser helt opp til 86”! Denne gangen er det imidlertid minstemann i 43” vi er interessert i.
LG NANO756
NANO756-serien fra LG har en nokså enkel utførelse i svart plast, med to små føtter som skrues inn fra undersiden. Designen er ganske klumpete sammenlignet med LGs egne OLED-skjermer, med en ganske tykk formfaktor. Skjermen vil også stikke noe ut, dersom du skulle velge å veggmontere den.
En annen ting som er verdt å merke seg, er at NANO756 mangler en del finesser vi har blitt vant til fra andre LG-modeller. Noe av det som savnes er støtte for HDR-formatet Dolby Vision. NANO75 har heller ikke like gode tilkoblingsmuligheter som en del av konkurrentene. Den må klare seg med tre HDMI-innganger, uten avanserte 2.1-funksjoner. Derimot er det større for eARC lydreturkanal på en av inngangene.
På den positive siden er LG-skjermen meget enkel å bruke. Den kommer med LGs brukergrensesnitt WebOS, som bruker pekefjernkontrollen Magic Remote til å navigere rundt i menyene. App-utvalget er også bra, med flust av aktuelle strømmetjenester tilgjengelig for nedlasting.
Bildekvalitet
LG-skjermen leverer en bildeopplevelse som ligger bak flere av konkurrentene. Fargegjengivelsen fra NANO75 er riktignok fin: LG-skjermen har en fin Kino-bildemodus som gir nøytral og nyanserte farger. Dessverre er svartnivået og kontrasten ganske middelmådig, og savner litt krutt i detaljene for virkelig å engasjere. Dette merkes spesielt på effektfulle serier fra Netflix og Disney+, og det hjelper som sagt ikke at LG-skjermen savner støtte for Dolby Vision HDR-formatet. Lysstyrken på denne LCD-skjermen er heller ikke spesielt god, og gir en nokså blass bildeopplevelse i lyse rom.
Lydkvalitet
Lyden fra LG NANO75 er slett ikke så verst: her får du mer fylde og klarhet enn mange av de andre TV-ene i testen – nok til at man kan trampe takten til musikken, og får litt trykk ut av lydeffektene. Man kan velge mellom mange ulike lydmoduser, og vi foretrakk kino-innstillingen lydmessig. Når det er sagt, er det begrenset hvor høyt man kan spille, før de innebygde høyttalerne låter litt anstrengt.
Konklusjon
LG er kjent for sine kontrastrike OLED-skjermer, men denne LCD-modellen gir til sammenligning en ganske flat bildeopplevelse. NANO756 har ikke spesielt høy lysstyrke, svartnivået er relativt grått, og den generelle bildekvaliteten ligger et hakk under mange av de andre testdeltakerne. På den positive siden er lydgjengivelsen relativt god – men bildet trenger mer krutt!
Også i denne testen:
Sony X89J (KD-43X89J)
God til gaming!
Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.
Xiaomi Mi TV P1 43
Prisgunstig Android-TV
Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.
Philips The One 43” (43PUS8506/12)
Setter farge på tilværelsen
Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.
TCL C725 (43C725)
Flink til det meste
Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.
Hisense A7GQ (43A7GQ)
Kinesisk utfordrer
Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.
Samsung Q60A (QE43Q60A)
Slank og lekker QLED-TV fra Samsung
Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser