Portalen som Samsung kaller Smart Hub har det klart lekreste brukergrensesnittet i denne sammenligningen, og utvalget av apper og funksjoner er imponerende. Her finner du mange interessante, lokalt forankrede tjenester som Samsung er først ute med. Her finner du spill som Angry Birds, egen værmeldings-app fra YR.no, en god internettleser og mulighet for Skype videosamtale.
I tillegg til de forhåndsinstallerte programmene tilbyr Samsung et rikt utvalg av nedlastbare apper og spill, både gratis så vel som betalingstjenester. Tjenesten er ikke like ”åpen”, men all den tid Samsung er en dominerende aktør, vil også mange innholdsleverandører prioritere denne plattformen.
Samsung er flinke til å komme med hyppige oppdateringer av tjenestene, av og til for ofte: Man må tåle nedlasting og forstyrrende servicemeldinger til tider: En bekreftelse på at TV-en for alvor har tatt skrittet over i dataverdenen.
Brukervennlighet og betjening
Samsung har utstyrt sine Smart TV-er med to ulike fjernkontroller. Den ene er den velkjente standardkontrollen. Den andre er en mer avansert variant med trykkfølsom plate og innebygd mikrofon. Trykkplaten brukes når du skal navigere i menyer, og er spesielt kjekk når du skal navigere i nettleseren.
I tillegg til fjernkontrollene har Samsung også lansert muligheten for å betjene TV-ens funksjoner ved hjelp av tale og håndbevegelser. Disse to funksjonene fungerer både uavhengig og i kombinasjon med hverandre. Når man legger til at Samsung-systemet også kan styres via iPhone og iPad samt Androidtelefoner, er det nesten overveldende hvor mange kontrollmuligheter man har.
For at TV-en skal registrere bevegelsene dine må du sitte rett foran, og maks 4 meter unna skjermen. Da kan du for eksempel styre musepekeren i nettleseren ved hjelp av håndflaten, og ”klikke” ved å lukke hånden. Kontrollen er imidlertid veldig følsom og det krever litt trening for å treffe det man er ute etter. Et annet forbehold er at sensoren krever mye lys i rommet for å registrere bevegelsene dine.
Stemmestyringen er nå oppdatert med støtte for norsk, dansk og svensk, kombinert med engelsk for noen kommandoer. Du kan slå TV-en av og på, bytte kanal og gå direkte til forskjellige menyer kun ved hjelp av stemmen. Det er først og fremst veldig morsomst, men programvaren er ikke moden for å erstatte den tradisjonelle fjernkontrollen helt enda. Vi sitter litt med følelsen av at Samsung muligens har siktet litt høyt, og heller burde satset på å finne den mest effektive betjeningsmetoden av dem alle, og utvikle denne enda mer.
Samsungs Smart Hub er på mange måter i en klasse for seg. Brukervennligheten og utvalget av gode tjenester gjør at dette er den mest komplette smart-portalen på markedet akkurat nå.
Det grafiske brukergrensesnittet er svært lekkert, og du kan velge mellom ulike bakgrunner for å gjøre programoversikten mer personlig.
Også i denne testen:
Panasonic Smart Viera
Panasonic Smart Viera
Panasonic var sammen med Samsung en av de første som fikk en skikkelig smart-portal på plass. Under paraplyen Smart Viera tilbyr de en rekke oppdaterte tjenester.
Philips Smart TV
Satser på ny app-plattform
Philips har gått i bresjen for en åpen, felles standard innen smart TV.
Liten notis
Sony og Google TV
Sony har ikke lansert noen nevneverdige Smart-nyheter i 2012. Det alle venter på nå er den nye, frittstående Google TV boksen som Sony har utviklet.
LG Smart World
Med magisk fjernkontroll
LGs smart-plattform er både lekker, velutstyrt og enkel å bruke takket være den stilige fjernkontrollen.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser