Pioneer har med sin G-Clef-serie tatt hi-fi-jobben på alvor ved å la de velrenommerte lydteknikerne hos Air Studios utenfor London ta seg av den siste finlyttingen til produktene, for å få dem til å yte sitt ypperste innenfor hva som er mulig med komponentene som er valgt. A-A6MK2 er intet unntak i så måte.
Kortest mulig signalvei og dobbel mono-symmetrisk konstruksjon er viktige stikkord for en ren og dynamisk lyd, og alle kontaktflater på baksiden er gullbelagt.
Denne lekre 60-watteren er utseendemessig tilpasset resten av serien, og den spesielt kurvete fronten passer ikke inn med hva som helst av komponenter.
Lydkvalitet
Klangsignaturen til Pioneer er litt mørkere enn den til Marantz. Dette kommer av Marantz’ litt ekstra energi helt i toppen av frekvensområdet, som gir et luftigere preg.
Kraftmessig tilsvarer forsterkeren omtrent Marantz. Pioneer står noe mer frem i stemmeregisteret, som gjør at vokaler står godt ut mot oss, men uten å bli pågående. Kvinnevokaler er ikke like luftige som med Marantz, da Pioneer ikke har like mye energi i overtonene. Vi mistenker likevel at Pioneer er mer nøytral og ”korrekt”, men den kunne godt vært enda mer oppløst oppover.
Pioneer-forsterkeren er stram i bassen, hvor Marantz og Denon er litt feitere i responsen her. Men Pioneer har ikke veldig mye kraft. Den låter litt mer raffinert enn forsterkeren fra Cambridge, men går i forvrengning litt tidligere.
Dette merkes spesielt på musikk med mye fraspark. The Prodigy, Nine Inch Nails, Marilyn Manson og Eminem har alle til felles at rytmene sparker skikkelig. Dette er imidlertid ikke den musikken man primært kjøper Pioneer-forsterkeren til. Det låter litt slankt, og det er for lite kraft til å bli virkelig gøy.
Pioneer A-A6MK2 kan vi anbefale sammen med et par stativ-/bokhyllehøyttalere eller kompakte gulvhøyttalere.
Også i denne testen:
Yamaha A-S700
Kraft og finesse
Denne forsterkeren fra Yamaha er stor og tung og utstråler autoritet. Slik låter den også. Yamaha presenterer musikken meget forførerisk, og mange vil nok foretrekke denne måten å presentere musikken på. Har du litt tungdrevne høyttalere med lav følsomhet, er det dessuten ingen tvil om at denne vil gjøre en utmerket jobb.
Onkyo A-5VL
Digital superlyd
Onkyo A-5VL gjengir hardtsparkende musikk på en ryddig og oppløst måte, slik at vi får lyst til å dra på litt skikkelig. Det må man imidlertid være forsiktig med, for plutselig overstyrer forsterkeren, og denne går ikke i en myk kompresjon som de andre, men vrenger meget stygt når den først setter i gang. Så pass på under festen!
Rotel RA-05SE
Med sans for balanse
Den nye utgaven av forsterkeren Rotel RA-05 har fått tilnavnet Special Edition, med oppgraderte og nye komponenter.
Cambridge Audio 650A
Realt kvalitetsinntrykk
Forsterkeren fra Cambridge Audio oser av seriøs byggekvalitet, og lydmessig er den godt på vei til å nå ambisjonene. Det blir fort tydelig, spesielt med kvinnevokaler, akustiske gitarer, strykere og cymbaler, at Cambridge-forsterkeren har en god oppløsning. Stereoperspektivet er bredt og ryddig. Er du derimot mer interessert i rytmisk og hardtslående musikk, kan det være at bassresponsen hos Cambridge føles litt vel slank.
Marantz PM 6003
Høyt detaljnivå
PM 6003 har arvet Marantz’ nye design, med kurvet front og høyt kvalitetsinntrykk. Den låter fint, og er kraftigere enn forventet.
Denon PMA-710AE
God lyd på billigsalg
Denon PMA-710AE er testens rimeligste forsterker. Den er likevel godt utstyrt, og lyden er dessuten tilpasset europeiske preferanser. Dette er en fin forsterker til prisen, men det er mye å hente på å gå opp noen kroner.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser