Argumentene for Casio-kameraet er mange og gode. Overlegent best batteritid på 550 eksponeringer er over dobbelt så mange som IXUS-kameraet. Samtidig har Casio-kameraet 3-tommers skjerm, HD-video og artige funksjoner som sminking av portretter hvor kameraet demper rynker og kviser på bildene. Man får riktignok bare 4 x zoom, men de som har behov for mer kan ta en nærmere titt på Casio EX-H10, som har 10 x zoom og det samme funksjonsnivået til 700 kroner mer.
Men EX-Z450 er mindre og lettere, mer bærbart. Og har likevel 36 motivprogrammer for stillbilder, i tillegg til diktafon og YouTube-modus. Flere av motivprogrammene inngår også i kameraets automatiske Best Shot-modus, og kameraet har en velfungerende motivsporing hvor autofokusen følger bevegelsene til personen i skjermen. Sørger man for kort nok lukkertid, kan man regne med flere skarpe bilder i actionscener med Casio-kameraet enn fra mange andre i testen.
Betjening
Kameraet er lite. I likhet med Sony og Nikon S640 er det ikke mye å gripe i. Knappene er små og ikke særlig godt merket, men Z450 har som eneste kamera i testen en egen knapp som starter videoopptak på baksiden. Man kan også stille skarphet, farger og kontrast i de norskspråklige menyene, og man får tilgang til en hurtigmeny med de mest brukte innstillingene på SET-knappen på baksiden. Casio har lagt inn noe de kaller Dynamic Photo, som kan lage animasjon av stillbilder, klippe ut objekter med noenlunde ensfarget bakgrunn og lime dem inn i et annet bilde.
Bildekvalitet
Casio-kameraets bildefiler har litt mer grunnstøy på 400 og 800 ISO lysfølsomhet enn Sony og Fuji-kameraet, men heller ikke her er kornstøyen sjenerende før man passerer 1600 ISO. Ved 3200 ISO og full oppløsning blir kornstøyen skjemmende og fargemetningen synker betraktelig. Fargebalansen er generelt varm, med et svakt rødstikk særlig på bilder tatt innendørs. Ikke like kledelig på portretter som på bilder tatt av høstfarger utendørs.
Objektivet er gjennomgående skarptegnende over hele zoomområdet med moderat fortegning. Videokvaliteten er ikke helt i klasse med Sony og Panasonics, men det er også det eneste vi har å utsette på Casio-kameraet. Bildekvaliteten er ypperlig for et kamera i denne prisklassen, og fullt på høyde med de beste i testen.
Også i denne testen:
FujiFilm FinePix F70EXR
Dynamikkbomben
Glem at FujiFilms kamera har 10 x zoom. Den beste grunnen til å kjøpe dette kameraet handler om kvalitet, ikke kvantitet.
Pek og skyt
Canon IXUS 200 IS
Dette kameraet trenger bare én knapp, det meste kan man nemlig gjøre med pekeskjermen.
Sony Cybershot DSC WX1
Beste av to verdener
Når hastighet og bildekvalitet er like viktig, er dette kameraet man skal velge.
Nikon Coolpix S640
Kjapp kompakt
Nikon hevder at S640 er deres raskeste kompakt til dato. Da har de ikke regnet med oppstartstiden.
Olympus Mju 7010
Magisk og opplyst
Foruten et slankt ytre, har Olympus-kameraet noen unike funksjoner som ikke finnes på andre kameraer.
Panasonic Lumix FX60
Panasonic Lumix FX60
Lumix FX60 er et enkelt og lite nybegynnerkamera som leverer fin bildekvalitet i de fleste situasjoner.
Samsung WB1000
Sylskarp
Samsungs WB1000 har den beste skjermen vi har sett på noen kompakt. Bildekvaliteten er ikke så verst den heller.
Nikon Coolpix S1000pj
Partykompakten
Ingen kameraer er like festlige som Nikon S1000pj. Med innebygget projektor er kameraet festens midtpunkt.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser