TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Olympus mju 7000

Ingen stor åpenbaring

Mju 7000 duger bra, men får oss ikke til å miste fatningen. Mju 7000 er ikke et dårlig kjøp for nybegynnere som vil ha et stødig kamera, men vi har bedre anbefalinger.

Av / 01.04.09 - 22:00
Olympus mju 7000

Lyd & Bilde mener

  • God idé for menyene Knapper man ser i mørket
  • Halvdårlig hvitbalanse Litt vel myke bilder

Olympus har jobbet veldig med menyene sine de siste årene. Tanken er at alle skal kunne ta gode fotografier gjennom å følge guider med både tekst og bilder – direkte i kameraet. Vi har hyllet tanken, men har dessverre ikke kunnet dele ut full score for gjennomføringingen ennå, og derfor er det alltid like spennende å teste nye generasjoner av kameraer fra produsenten. Før eller senere kommer vel fulltrefferen? Når det gjelder bildekvalitet har man jo lenge ligget meget bra an. Kameraet føles en anelse plastaktig, et inntrykk som forsterkes noe av knappene som består nettopp av gjennomsiktig plast, men man er ikke urolig for at kameraet skal bli ødelagt.

Brukervennlighet
Fordelen med knappedesignen er at de lyses opp bakfra, akkurat som på en mobiltelefon, noe vi ikke har sett på mange kameraer tidligere. Ingen dum idé, og det gjør det mye enklere å navigere i menyene i mørke omgivelser.

Menyene er akkurat slik vi forventer oss av Olympus – fylt med eksemplifiserende bilder. Bra tenkt. Scenevalg finnes det mange av, men nå har de tatt vekk guideposisjonen noen tidligere modeller hadde. Vi håpet lenge at det skulle rette seg opp, men det føltes som om Olympus aldri fikk kontroll på opplegget – så da er det nok like greit å fjerne det.

Jevnt over er menysystemet bra, men det føles ikke helt utviklet som helhet, og visse deler av det skiller seg fra de andre i form og opplegg. Gjør det litt mer gjennomtenkt, Olympus, så blir det meget bra!

For å zoome brukes to faste knapper i stedet for en spak, og det føles som et skritt tilbake ettersom det gjør zoomen litt vanskeligere å treffe riktig med. Det problemet retter seg imidlertid delvis opp da zoomhastigheten kan stilles ned for økt kontroll.

Annonse

Bildekvalitet
Bildekvaliteten er veldig lik den vi får ut av kameraet fra Casio. Støyreduseringen gjør sitt beste for å fjerne den støyen som alltid oppstår i en liten sensor – og visst gjør den jobben! Man kan nesten si for bra, da støyreduseringen smelter vekk en del detaljer. Når støyen bryter gjennom for alvor på ISO 800, blir bildene snarere utvannet enn prikkete, noe som i de fleste tilfeller er å foretrekke.

Sju ganger zoom i en så tynn kropp fører til at bildene mister skarphet ut mot kantene. Vi skulle i det hele tatt gjerne se bildene noe skarpere, men til forskjell fra den optiske uskarpheten, er det mer et smaksspørsmål. Hvitbalansen drar litt mot den varme siden, og selv om bildene blir meget fine under gode forhold, blir de gjerne litt svakt gule i dårlig lys.

I det store og hele tar kameraet godkjente bilder, men vi forventer oss mer fra Olympus, som vi vet kan produsere meget gode kameraer.

Også i denne testen:

Sony Cybershot DSC-T500

Ribbet til skinnet

Sony har holdt utsiden så ren som det bare er mulig, men vi må dessverre si at innsiden er litt mer rotete.

Heftig form Relativt pålitelig
Pekeskjermen forbedrer ikke opplevelsen Optiske forstyrrelser
Les hele testen

Nikon Coolpix S630

Kvalitet som er enkel i bruk

Nikons proffmodeller leverer som oftest virkelighetstro bilder med nøytrale farger. Med S630 viser de at de også behersker kameraer for nybegynnere.

Bra bildekvalitet! Enkel i bruk
Mangler vidvinkel Dårlig skjerm
Les hele testen

Casio Exilim EX-Z400

Fullspekket med funksjoner

Med ny, rask bildebehandlingsprosessor gir EX-Z400 oss massevis av morsomme verktøy – om enn noe vanskelige å bruke. Alt helt i produsentens ånd.

Morsomme scenevalg Innstillinger for de som ønsker det
Rotete og upedagogisk Litt kjedelige bilder
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *