Som forventet har Nikon bygget et stabilt og velbalansert kamera som oser av kvalitet. Det gummierte grepet er utmerket, og man har god kontroll over kameraet. På oversiden savner vi en blitssko, og vi henvises til å bruke den gjennomsnittlige pop up-blitsen.
I motsetning til de fleste andre kameraer i testen, så bruker P90 faktisk et oppladbart høykapasitetsbatteri. Foruten at man ikke må gjøre plass til en masse klumpete standardbatterier, gjør det også kameraet lettere.
I likhet med Canons kameraer kan man vippe ut skjermen og vinkle den slik at det blir enklere å knipse i vanskelige situasjoner. Man kan riktignok ikke vinkle den til siden, men det er ikke like nødvendig. Vi hadde derimot gjerne sett en avrundet kant for å unngå riper.
Brukervennlighet og funksjonalitet
De aller fleste knapper er velplasserte og lette å nå med tydelige symboler som ikke overlater rom for gjetteleker. Det eneste vi kan klage på, er hjulet man endrer innstillinger med. Størrelsen er vel liten, og dessuten er det vanskelig å komme til på grunn av tommelgrepet ved siden av. En annen irriterende mangel er at man kan slå på kameraet med linsebeskyttelsen på, noe som gjør at det ikke løser ut optikken.
Menyene er pedagogiske og det finnes bra med innstillingsmuligheter også for mer kyndige fotografer. Mangelen på RAW-format er imidlertid en anmerkning i margen. Derimot er det praktisk å kunne lagre to favorittinnstillinger som er lett tilgjengelige fra rattet på oversiden.
Kameraet kommer raskt i gang, og det går også an å ta raske serier. I sportsmodus kan den klemme av 15 bilder i sekundet, selv om det kun er i to megapiksler. Verre er det at man ubegripelig nok er begrenset til ISO 640–6400. Selv i videomodus finnes det kjedelige begrensninger som i dette tilfellet innebærer at det ikke støtter HD-video
Bildekvaliteten
Jevnt over klarte Nikon seg meget bra i kvalitetstestene våre. Det hadde ikke verre forvrengninger enn man må regne med i slike kameraer. Uansett brennvidde ble vi meget fornøyde med resultatet. Bildestabiliseringen gjør en god jobb, og vi fikk skarpe bilder selv på maksimal tele. Til og med for makrobilder havnet P90 over middels. I dårlig belysning på 800 ISO finner vi riktignok støy, men det er ensfarget, og detaljene blir bevart.
Konklusjon
Der det spiller størst rolle, det vil si på bildekvalitet, har vi ikke mye å klage på hos P90. Det lå konstant blant de beste i hvert delmoment. Derimot finnes det mangler i håndtering og funksjoner som gjør at den mister topplasseringen. Der de satser for fullt med imponerende finesser, finnes det nesten alltid en alvorlig begrensning som legger en demper på gleden. Men sett under ett er det et utmerket allroundkamera som dessuten har en spektakulær zoom.
Også i denne testen:
Casio Exilim EX-FH20
Raskere enn Lucky Luke
FH20 knipser hele 40 bilder i sekundet, og kan filme fantastiske 1000 bilder i sekundet. Men det er da også det eneste som imponerer.
Pentax X70
Brukervennlig HD-filming
Med en mengde funksjoner som automatiserer fotograferingen er Pentax gunstig for pek-og-knips-fotografer. Men resultatet er skuffende.
Olympus SP-590UZ
Superzoom med mersmak
Til tross for en litt vanskelig håndtering, liker vil Olympus superzoom for den utmerkede bildekvaliteten og den smarte HDMI-utgangen.
Canon Powershot SX10IS
Best i ekstemtilfeller
Med utmerkede resultater og praktiske finesser er Canon nærmest et perfekt kamera, men det snubler på smådetaljer.
Kodak Easyshare Z980
En publikumsfrier av et budsjettkamera
Med massevis av kreative bildemoduser og en oppsiktsvekkende portrettmodus til budsjettpris, er Kodaks kamera et sikkert stikk i butikken.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser