TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: NAD C375BEE

Kraftkar med musikalske evner

NAD står bak testens rimeligste forsterker. En kraftig kar med muskler nok til å drive omtrent hva det skal være. Overraskelsen er at den også låter bra!

Av / 07.07.09 - 22:00
NAD C375BEE

Lyd & Bilde mener

  • Kraft! Dynamikk Kompleks klang
  • Til prisen, fint lite!

NAD C375BEE 1

NAD C375BEE er ingen liten tass med sin vekt på hele 15 kilo. Ytelsen er oppgitt til 2 x 150 watt kontinuerlig i 8 ohm, og vi vet av erfaring at NAD-watt som regel er kraftigere enn normalt. NAD hevder dessuten at den har en avansert kretsløpsteknologi som sikrer at forvrengning og støy holdes på et minimum, hvilket gjør dette til en spesielt spennende forsterker på grunn av sin hyggelige pris på 10 000 kroner.

Forsterkeren har flere muligheter. Den har forforsterkerutgang som enten kan brukes til en subwoofer, eller til å koble til en ekstra forsterker, for bi-amping av høyttalerne (forutsetter at høyttalerne har doble terminaler) for en renere og mer dynamisk lydgjengivelse. Skulle du likevel spille så høyt at forsterkeren sliter, kan du ved å aktivere ”soft clipping” sørge for at den komprimerer og runder av de heftigste svingningene i stedet for å forvrenge. Da er det sjukt høyt, og normalt vil vi anbefale å ikke aktivere denne, da lyden er litt renere med denne deaktivert.

Lydkvaliteten
Når vi setter NAD-forsterkeren til å gjengi flygel, blir vi straks overrasket over at den ikke bare har det dynamiske drivet og attakket vi forventet, men at den også låter temmelig raffinert. Forsterkeren er sprudlende og taktfast, markant mer enn den dyrere konkurrenten fra H/K. NAD har rett og slett en mer utagerende og fokusert mellomtonegjengivelse, som gjør at tonene kommer mer opp og frem, hvor de er litt bakpå hos H/K. NAD har også et glimrende fundament i bassregisteret, og klangen fra flygelkabinettet er stor og maskulin. H/K har en noe mer pompøs bassgjengivelse, mens NAD definitivt er kjappere og mer kontant.

Hvilket er viktige egenskaper å ta med seg når forsterkeren settes til å gjengi hiphop. Vi var engstelig på NADs vegne når den skulle gjøre dette etter den 50 prosent dyrere H/K. Boy, fikk vi oss en overraskelse! Ikke bare holder NAD følge. NAD overgår H/K i de fleste aspekter. Bassen er strammere, samtidig som rytmene bankes enda hardere inn i beinmargen. Legg til en klarere gjengivelse av stemmene, samtidig som stereoperspektivet er bredere og med en mer åpen gjengivelse av kvinnevokal, og NAD trekker det lengste strået over H/K. Stemmen til Heather Nova kommer godt frem, gitaren er fint definert og bassgitaren ruver deilig i bunnen. Celloen står godt ut på siden. Lydbildet er ikke fullt så oppløst og raffinert som Rega og til dels Electrocompaniet, men NAD låter overraskende finkornet for å være så kraftig og samtidig så rimelig. Dette er forsterkeren for den som ønsker å komme unna med et lavere budsjett, og som dessuten vil kunne spille all musikk på alle slags typer høyttalere med glimrende resultat. Tommelen opp!

Annonse

Også i denne testen:

NAIM NAIT XS

Det åpenbare valget

Denne forsterkeren fra Naim er oppgitt til beskjedne 60 watt per kanal. På spørsmålet om dette holder for å levere varene, er svaret utvetydig: Ja!

Dynamikk Oppløsning Gigantisk lydbilde
Ingenting
Les hele testen

Rega Elicit

Fornøyelig, men dyr

Engelske Rega har lansert sin nye toppmodell Elicit. En meget lekker forsterker, som låter til dels nydelig.

Låter fint og raffinert
Mangler spenst Dyr
Les hele testen

Electrocompaniet Prelude PI-2

Kraftig forsvarer

Vi var svært så begeistret for Electrocompaniet Prelude PI-2 da vi testet den høsten 2007. Hvordan går det når den nå skal forsvare tittelen? Totalt sett savner vi en litt mer finkornet gjengivelse, spesielt i overtonene. Inngangen skiftes fra vanlig RCA til balansert XLR, i håp om at lydbildet skal åpne seg og utagere enda litt mer. Vi blir skuffet over at vi knapt hører forskjell, og konstaterer at XLR-inngangene neppe er så fullbalanserte som skriften sier.

Fyldig og god bass Ganske stor lyd
Kunne vært mer finslipt i diskanten
Les hele testen

Harman/Kardon HK 990

En real knockout

Harman/Kardon HK 990 er et kraftverk av en forsterker. Med digital romkorreksjon og innebygde digitallydomformere er den kanskje blant de mest spennende i sin prisklasse.

Masse kraft Romkorreksjon
Mangler raffinement Litt ”treg”
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Lyd & Bilde
[]