Panasonic ser ikke ut til å bite på parameterjaget til andre produsenter og velger å holde seg til godt fungerende oppskrifter. Utstyrsnivået er moderat, og 3 HDMI-er er muligens litt lite i disse HD tider. Fjernkontrollen er en gammel kjenning og designmessig urørt de siste årene. Men hvorfor endre på noe som fungerer? Panasonic har fokus på miljø og sikkerhet, og gjort det lett å slå apparatet helt av med en lett tilgjengelig hovedbryter på fronten. Slik kan du gjøre tv-en helt strømløs, noe som også kan forlenge levetiden da flere nøkkelkomponenter spares for unødig belastning.
Bildekvalitet
Panasonics LCD og plasmaskjermer har for vane å se bra ut opp av esken, og slik er det også med 32LXD85F. Lysstyrken er en anelse høy i utgangspunktet, men dette lar seg lett justere i forhold til rommet. Svartnivået er moderat på dette panelet men likevel bra nok til å lage gode tv-bilder. Flere godt gjennomtenkte bildemoduser finnes, og vi vil berømme Panasonic for faktisk å legge sjela si i å gjøre disse best mulig. Dybdevirkningen er ikke så bra som Philips og Samsung, men så tar Panasonic igjen med glatte og naturlige fargeoverganger. Hudtoner er vanskelig å gjengi korrekt, og dette mestrer Panasonic med glans! I tillegg har den stålkontroll på bevegelser, og bildene glir pent over skjermen uten hakking eller etterslep. Oppskalering av SD materiale er uproblematisk, og den moderate kontrasten bidrar til god definerte linjer og overganger. Dette kommer den generelle skarpheten til gode fordi man unngår svulstige kontrastoverganger.
Lydkvalitet
Lyden på apparatet er klar og sterk, og dialogen kommer godt frem takket være gode mellomtone egenskaper. Diskanten er god, og tv-en har faktisk en ålreit bassgjengivelse, selv om denne er noe fet og svulmende. Men en over gjennomsnittet god tv-lyd er vår påstand.
Konklusjon
Panasonic mestrer både bildegjengivelse og brukervennligheten, og tv-en passer godt til både film, sport og vanlig tv-bruk. Naturlige bilder med glatte fargeoverganger er Panasonics varemerke, og 32LXD85F føyer seg inn i rekken av kvalitetsapparater fra tv-giganten fra Japan. Et trygt og sikkert valg! D.W.
Også i denne testen:
Grundig Vision 6 32-6840T
Tøff mellomvekter
Grundigs populære budsjettmodell Vision 6 er tilbake i revidert versjon med mer utstyr og flere funksjoner, men hva med bildet?
Samsung LE32A656A
Best i test!
Samsungs 32-tommer kan tilfredsstille et kresent publikum. Et suverent bildepanel med gode fabrikkinnstillinger gjør Samsung til en vinner rett ut av esken!
JVC LT-32R10
Skarp utfordrer
JVC satser friskt i det nye året og har en av testens ferskeste modeller.
Finlux 32FL760P
Et steg opp
Modellen fra Finlux kan til forveksling ligne på United sin skjerm, men den har både mer utstyr og bedre bildekvalitet.
Philips 32PFL7403D
Grasiøs HD-kvalitet
Philips sin 32-tommer kan skilte med hele 4 HDMI-innganger og supereffektiv bildebehandling. Den gjør underverker med vanlige tv-signaler, som man lett kan ta for å være ekte HD...
Tandberg Ergoclass 32
TV-veteran i ny drakt
Mange husker sikkert det gamle TV- og radiomerket Tandberg, som nå har fått nytt liv i form av flatskjerm-serien Tandberg Ergoclass.
Sony KDL-32V4000
Sylskarp budsjett-TV
V-serien fra Sony er den enkleste serien blottet for den beste bildebehandlingen. Likevel presterer den helt i toppskiktet i denne testen.
United LTV8032
Enkel og billig
United er et forholdsvis ukjent merke her i Norge, men lages på samme fabrikk som en rekke mer kjente merke-TVer.
LG 32LG7000
Toppsertifisert!
LG har inkludert alt de har av bildebehandling i dette apparatet, og med 4 HDMI innganger og Bluetooth er det også blant de mest velutstyrte.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser