TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: SHFT

Personlig trener i lommeformat

Dansk oppfinnelse vil revolusjonere løpebransjen.

Av / 27.02.17 - 11:51
SHFT

Home mener

  • Det er supert med instruksjoner i øret, på samme måte som resymeer og oppfølging er en god måte å holde motivasjonen oppe. Og i tillegg er det lett å komme i gang for både trent og utrent.
  • Det hadde vært fint om man lettere kunne holde øye med batteristatus på de to pods-ene. Det er ergerlig å gå tom for strøm når man først er ute. Du må ha mobilen med på løpeturen.

Det er feil å tro at løping bare handler om å snøre skoene og reise seg fra sofaen. Det er viktig å ha en korrekt teknikk, samt naturligvis de riktige løpeskoene, for å optimere utbyttet og unngå skader. Dette kan en personlig trener hjelpe til med. Men hvorfor kjøpe en av kjøtt og blod, når du for et moderat engangsbeløp kan få en digital versjon som alltid er klar med instruksjoner i hodetelefonene dine? Møt SHFT, som er satt til verden for å revolusjonere løpebransjen.

En dansk oppfinnelse
SHFT er blitt til på IT-universitetet i København. Her har et stort lag av kompetente mennesker jobbet for å skape verdens mest avanserte løpetrener. Resultatet har latt vente på seg et par år, men det har ført til SHFT, som består av pods som monteres på den ene skoen din og i et belte rundt brystet. Takket være deres plassering og avstand til hverandre, samler de svært mange data om løpingen din. Disse sendes fortløpende til hodetelefonen, bearbeides via en spesiell programvare og kommer tilbake igjen med instruksjoner. Du kan selv velge hvor ofte du vil ha disse oppdateringene om løpestilen din. Personlig var jeg tilfreds med hvert 30. sekund. Holder du deg innenfor de fastsatte intervallene til SHFT, belønnes du med ytterligere motiverende tilbakemeldinger. “Du gjør det bra, bare fortsett” – herlig!

SHFT 1
(Foto: Produsenten)

Ta flere skritt
Selv om SHFT kan utføre mer enn 12 000 målinger i sekundet, er det forholdsvis enkle instrukser du får i headsettet: Ta flere skritt, løft foten raskere fra bakken, og så videre. Det er godt tenkt, for de færreste har behov for å få alle detaljer om hvilke krefter som spiller inn når de løper, noe som nettopp har vært et av hovedformålene med SHFT. Teknikken er avansert, men det skal gjøres lett og spiselig både for trente og utrente å komme i gang, noe det må sies å være. Hver treningsøkt starter og avslutter med et resyme av løpestil og resultater. Det er akkurat noe slikt som motiverer en til å fortsette.

Startproblemer
Da SHFT er utviklet i et laboratorium på IT-universitetet, minner det på mange måter om et kickstarter-prosjekt. Spesielt programvaren, og også den dokumentasjonen som følger med, er litt mangelfull. Av uvisse årsaker kunne jeg ikke koble mine pod-er til på første forsøk. En restart av mobilen løste problemet. Ja, kanskje var det mer Apples enn SHFTs skyld. Hovedpoenget er imidlertid at det mangler noe. Hvorfor har man for eksempel ikke lagt inn en batteristatus på de to pods-ene fra begynnelsen? Jeg gikk tom for strøm en av gangene jeg var ute. Irriterende. Jeg håper det blir med i en senere oppdatering av programvaren.

SHFT 2
(Foto: Produsenten)

Konklusjon
Har du bruk for et spark bak for å ta på løpeskoene og komme ut av døren, er SHFT et genialt lite produkt. De fleste tror at løping bare handler om å komme ut og i gang, men naturligvis har det også mye med teknikk å gjøre. Med SHFT blir du forsiktig guidet i gang, og får den riktige og mest optimale løpeteknikken inn fra starten. De løpende instruksjonene motiverer til å holde ut selv om man er trett, og oppfølging med evaluering av fremskritt gir mot til å fortsette en annen dag. Nå er det ikke lenger noen unnskyldning for å bli hjemme.

Annonse
Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Selvhjulpen robot gjør det nesten perfekt

Sølemiks på tanken

Gulvlampe med disko-stil

Bra i teorien, mindre bra i praksis

Billig babymonitor som funker som fy

Trakter og kvern i perfekt symbiose

Ny design og smartere teknologi

Smart overvåkning i 4K og farger

Et effektivt farvel til smuss og dyrehår

Ny toppmodell fra Sage imponerer

Lettinstallert og drives av sollys

Prisvennlig pizzaovn til både inne og ute

Lyd & Bilde