Den prisvennlige pizzaovnen Pizzetta Primo fra selskapet Panetti vil gjerne være det opplagte valget for dem som ønsker en elektrisk pizzaovn til både innendørs og utendørs bruk.
Funksjoner som rask oppvarmning til hele 500 grader, innebygd timer og sertifisert IPX4-vannavvisning minner mye om det man finner i den dyrere Ooni Volt 12, som imponerte oss i fjor.
Du får også 5 års garanti og en pizzaspade med på kjøpet. En selvsikker introduksjon til markedet.
Byggekvalitet og brukeropplevelse
Men man kan fint merke at vi reelt er i en billigere kategori enn Ooni Volt 12, som både bygge- og designkvalitetsmessig er på et langt høyere nivå. Det betyr ikke at Pizzetta Primo føles skrøpelig, men bare at det ikke er lagt like mye arbeid i detaljene og materialene.
Brukeropplevelsen er enkel, men også litt frustrerende. Knappene er heldigvis lette å forstå, og består av to skruknapper som styrer henholdsvis temperatur og den innebygde timeren.
Det er en god idé med en timer, da en pizza typisk bakes på få minutter, men nettopp denne timeren gjør imidlertid mer skade enn gavn. For det første piper den ikke når timeren er ferdig – og hva er da poenget med en timer? Det er også spesielt mystisk når pizzaovnen ellers piper i vei på alle mulige andre tidspunkter. For det andre kan timeren bare brukes når pizzaovnen har nådd den ønskede temperaturen. Det betyr at man kommer til ventemodus hvis man bare justerer litt på temperaturen.
Feil temperatur
Den største utfordringen ved Pizzetta Primo er faktisk temperaturen. Løftet om oppvarming på 20 minutter og en temperatur på 500 grader (470 på steinen) er mer enn maskinen kan holde.
Etter 26 minutter fortalte maskinen at den var ferdig oppvarmet og hadde nådd 500 grader. Det infrarøde termometeret avslørte imidlertid at den bare var 350 grader. Etter hele 40 minutters oppvarming hadde ovnen nådd 412 grader og steg ikke ytterligere.
Det er ikke fordi oppvarmningshastigheten eller den maksimale temperaturen er uakseptabel, det er bare ganske langt fra det lovede.
Pizzakvalitet
Pizza laget i Panetti Pizzetta Primo ved ca. 412 grader smakte best etter 3 minutter i ovnen på den roterende pizzasteinen. Her fikk både skorpe og bunn en fin mengde sorte ”leopardflekker”. Grønnsakene på toppen ble lekkert karamellisert, uten hverken å bli svidd eller bli myke. En roterende stein er ingen garanti for jevn baking, men i Pizzetta Primo virker den som den skal, og pizzaene blir jevnt bakt hele veien rundt.
Temperaturen forble stabil i løpet av flere pizzabakinger etter hverandre. Det er ikke en temperamentsfull ovn, og selv ved disse relativt høye temperaturene er det ikke fare for at maten svir seg.
Pizzaen ble litt mer interessant enn i Ninja Woodfire, som ”bare” blir 370 grader varm. Men det er likevel synd at Pizzetta Primo ikke når de lovede 500 gradene, for ved disse temperaturer blir en pizza virkelig interessant. Selv ved 450 grader, som i Ooni Volt 12, er pizzakvaliteten merkbart høyere.
Konklusjon
Panetti Pizzetta Primo pizzaovn er billig, praktisk og har lang garanti. Det største problemet er temperaturen og oppvarmningen som ikke er til å stole på. Selv om ovnen lager lekker pizza, er den ikke fullt så god som i den dyrere Ooni Volt 12, som også er penere og bedre bygget. Handler det om pris, tilbyr Ninja Woodfire nesten like god pizza samt en del ekstra funksjoner og bedre oppvarmingstid. Panetti Pizzetta Primo er for dem som gjerne vil ha en billig, enkel pizzaovn til både innendørs og utendørs bruk, og som ikke er altfor bekymret over at temperaturen ikke helt når 500 grader.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser