Nanoleaf skiller seg fra andre produsenter ved utelukkende å lage dekorasjonslys, men ingen vanlige el-pærer. Vi har tidligere testet deres Aurora-trekantpaneler, som fikk toppkarakter. Og deres trelignende, sekskantede Elements, som fikk en noe mer blandet mottakelse.
Nanoleaf Lines er det mest diskré vi har sett fra selskapet. Som navnet antyder, er vi denne gangen i det todimensjonale spekteret av geometrien – linjen. Nanoleaf Lines Starter Kit inneholder ni slanke hvite plaststaver, her 26 cm lange. Stavene er omtrent halvparten så brede og tykke som LIFX Beam. Men de er noenlunde like diskré når de sitter på en hvit vegg og er slått av.
Lyskildene sitter på baksiden av stavene og lyser inn mot bakveggen, noe som også gir Lines et noe mer diskré uttrykk enn de andre Nanoleaf-produktene.
Nanoleaf Lines monteres på veggen med sekskantede samleledd, hvor opptil seks Lines-staver kan møtes i innbyrdes vinkler på 60 grader. Samleleddene er selvklebende. Et av leddene inneholder et styrepanel, hvor man kan slå på og av lysskulpturen, skifte farge, velge animasjon og starte musikkstyring ved hjelp av den innebygde mikrofonen.
Selvorganiserende moduler
Som andre Nanoleaf-produkter er Lines selvorganiserende. Det vil si at systemet selv finner ut av i hvilket mønster modulene er satt sammen. Det betyr at animasjonene beveger seg gjennom hele den samlede lysfiguren, og ikke bare hver enkelt modul.
Og dette er før man tar appen i bruk. Nanoleaf kan naturligvis styres fra mobilen på samme måte som de øvrige produktene. Når man har opprettet en brukerkonto hos Nanoleaf, skal enhetene bli tilgjengelige på nettet. Her kan man velge mellom tre forskjellige metoder: QR-kode, NFC og manuelt søk på 2,4 GHz WiFi.
Det er godt med valgmuligheter – men dårlig at ingen av dem fungerer spesielt stabilt. Etter omkring 10 forsøk, hvor det var umulig å finne Lines-settet, dukket det plutselig opp i appen. Uten antydning av hvorfor det lyktes. Eller hvorfor det ikke lyktes tidligere.
Appen gir mulighet for å velge mer avanserte lysanimasjoner til Lines, og man kan sette sammen playlister, hvor flere avvikles etter hverandre. Appen krever litt tilvenning, da den ikke er spesielt logisk oppbygd. Når man lærer å kjenne dens særheter, blant annet å skille mellom når et trykk på en knapp slår på og av panelet eller åpner innstillingsmenyen. Samme knapp, samme trykk – bare en anelse lengre.
Ingen døgnrytme
Lines-elementene gir ikke mulighet for å la lyset skifte med døgnets rytme (såkalt ”circadian lighting”), men man kan i stedet opprette tidsplaner som skifter mellom forskjellige animasjoner.
Det gikk problemfritt å integrere Nanoleaf Lines i husets Google Home-system, men som med andre smart-lys må man være oppmerksom på at bare basale funksjoner kan styres direkte fra Google Home. Man kan derfor bare velge lys direkte i en farge av gangen. Ikke lysanimasjoner. Det finnes imidlertid en vei utenom, da man kan velge mellom scener (animasjoner) ved hjelp av Google Assistent-kommandoer i tale eller tekst.
Konklusjon
Nanoleaf Lines er det mest diskré produktet vi har sett fra Nanoleaf til dags dato. Noe som gjør det mulig å bruke andre steder enn i gamerhulen. Lines-modulen er ganske dekorativ og kan fint brukes til stemningslys. Det kan man også med de fleste LED-strips som til og med er billigere. Men Lines-modulene er et strå mer diskré, da belysningen er indirekte.
Hvis du leter etter et samlet system til lys i hele huset, er ikke Nanoleaf det rette, men de er artige og effektfulle til de formålene de er beregnet til.
Også i denne testen:
Philips Hue
Lys til alle dine behov
Det finnes knapt et bruksområde som Philips Hue ikke har utviklet en lyskilde til. Produktene er litt dyrere, men de vinner på kvaliteten.
Hombli
Stemningslys til kosekroken
Hombli har de mest overbevisende smarte filamentpærene, som riktig nok ikke gir mye lys fra seg.
WiZ
Hues billige fetter
Den største konkurrenten til Philips Hue er overraskende nok søsterselskapet WiZ.
Ledvance
Oppfinnsom teknologi
Filamentpærer i farger og naturtro sollys til skrivebordet gjør at Ledvance skiller seg ut.
LIFX
Bakteriedrepende pærer
LIFX har originale ideer. For eksempel en pære som dreper bakterier – på et par timer.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser