Det høres ut som en bagatell. Fjollete også kanskje. Men hvis vaskemaskinen og tørketrommelen står nede i kjelleren, eller enda lengre vekk fra der du som oftest oppholder deg, føler du kanskje: Det er et irritasjonsmoment å gå ned for å tømme en maskin og så oppdage at det fortsatt er tre minutter igjen av vasketiden! De tre minuttene føles minst like lenge som når telefonen er gått tom for strøm og man bare kan se på en sort skjerm.
Her kommer de smarte vaskemaskinene og tørketromlene inn i bildet, og LGs WashTower er blant de nyeste og smarteste på markedet. For med dette tårnet i kjelleren trenger du bare åpne appen på mobilen for å konstatere at det faktisk er tre minutter igjen. Rikelig med tid til å gjøre noe annet enn å stå nede i kjelleren og se på at maskinen sentrifugerer. Når den er ferdig, sender den til og med en melding om at det er på tide å tømme den og legge i neste lass. Og hvis du ikke dukker opp, sender den en ny og minner deg på det (funksjonen kan selvfølgelig slås av).
LGs nye avanserte WashTower er imidlertid ikke bare beregnet til mennesker, som undertegnede, som har aversjoner mot bortkastet tid i kjelleren. Den er plassbesparende fordi den tar mindre plass enn to separate maskiner stablet oppå hverandre. Og så er den med sin blanke og strømlinjeformede sorte look så pen at det nesten ville være synd å plassere den inne i et skap. Det er faktisk like før den pynter opp.
Å gå eller ikke gå på Wi-Fi
Men la oss komme i gang med testen. Vi er så heldige at testversjonen av WashTower blir levert, satt på plass og montert profesjonelt, så selve den fysiske installasjonsprosessen er ikke en del av testen.
Det er til gjengjeld øvelsen med å få maskinen lagt til i produsentens app og på hjemmets Wi-Fi, og med en plassering bakerst i kjelleren i et nesten 100 år gammelt hus viser det seg å ikke være en like sømløs affære som man kunne ha ønsket seg.
For la oss bare si det som det er: Det tirrer! QR-koden som produsenten har plassert på lokket av vaskemaskinen, og som ifølge manualen burde få maskinen til på magisk vis å legge seg selv til i appen, virket ikke. Heldigvis er det mulig å tilføye den manuelt, men noen god start er det jo ikke.
Selve tilkoblingen til nettverket foregår ved at maskinen har et lokalt nettverk som man velger og kobler seg på i Wi-Fi-innstillingene på mobilen. Når den og WashTower så er koblet sammen, kan maskinen få adgang til husets nettverk. Det er viktig at det er et nettverk som kjører på 2,4 GHz, og så er det selvfølgelig helt avgjørende at det faktisk er Wi-Fi i det rommet hvor LGs WashTower skal stå.
Den gode nyheten her er at vi også har testet LGs support-hotline. Selvfølgelig under dekke av at vi var helt vanlige kunder, og det var en både kunnskapsrik, vennlig og tålmodig mann som besvarte samtalen og guidet oss gjennom den delen av prosessen som ikke spilte på lag.
Det viste seg at problemet var i huset, ikke i hverken maskinen eller appen, og hans råd om å slå av og på ruteren fire ganger i rad og med minst 60 sekunders mellomrom, virket. Da fungerte plutselig alt. WashTower kom på det trådløse nettverket og kunne både fjernbetjenes med mobilen og sende meldinger. For en lettelse.
Men hva kan maskinen?
Vi har i løpet av et par uker testet maskinen med familiens helt vanlige skittentøy og håndklær. Det kommer vi tilbake til. For vi ga nemlig også WashTower en vanskelig oppgave: Vask familiens hodeputer med dun og tørke dem slik at vi kan sove med dem samme natt.
Gikk vi til sengs med våre vanlige hodeputer, eller måtte vi på jakt i skapet med gjestedyner og -puter fordi putene fortsatt var fuktige ved sengetid?
La oss starte med selve vasken. WashTower har en funksjon hvor den via sensorer og AI-teknologi selv vurderer hva som er lagt inn i vaskemaskinen, og dermed hvor varmt og med hvilken syklus det skal vaskes. Vi tok sjansen og la tre hodeputer inn i maskinen og lot den selv velge program. Etter et par minutters betenkningstid satte den i gang, og vel en time senere meldte den at vasken var ferdig. Så langt så bra. Hodeputene var fortsatt intakte, så vi la dem i tørketrommelen og stilte den inn på ekstra tørt.
Den dårlige nyheten er at putene ikke var tørre. Men det ble de etter en ekstra omgang tørking, og de var i tillegg både luftige og spesielt deilige å sove på, så dermed sluttet dagen lykkelig.
Tøy i lange baner
For resten av familiens skittentøys vedkommende fant vi ut at det faktisk ble rent og mykt tøy ved å la maskinen selv velge program. Det er en grenseoverskridende opplevelse, når man i et helt voksenliv har gjort seg umake med å velge rett vaskeprogram for å unngå katastrofer som krympet og misfarget tøy. Men WashTower gjorde seg heldigvis tilliten verdig.
Vi har også testet quick-funksjonen, som ifølge produsenten kan vaske og tørke et lass med tøy på under en time. Den funksjonen egner seg best til tøy som ikke er veldig skittent, konkluderte vi med, for det var fortsatt et par flekker på barnets tøy da det kom ut av maskinen.
Generelt synes vi at tørketrommelen etterlot tøyet litt for fuktig etter vår smak, når tørkenivået cupboard er valgt. Det er kanskje en smakssak, men vi foretrekker at tøyet er knusktørt før det legges inn i skapene. Derfor gikk vi raskt over til ekstra tørt.
Hva savner vi?
LG WashTower er et solid produkt i luksusklassen, og det er tenkt på nesten uhyggelig mange detaljer. Derfor kommer doseringen av vaske- og skyllemiddel også til å virke merkelig gammeldags når man må dra ut en skuff og helle vaskemiddelet ned i de helt klassiske små rommene.
Det finnes vaskemaskiner som selv doserer vaskemiddelet til hver vask, og når nå LG har den smarte sensorløsningen med AI innebygd i maskinen, hadde det vært opplagt at den også selv tilsatte vaskemiddel, i den mengden som passet til vasken. Det må komme i den neste versjonen.
App med mange funksjoner
Det er for øvrig en veldig bra app LG har utviklet til sine smarte produkter. Hvis du allerede har et annet smart produkt fra LG, som for eksempel en TV eller en oppvaskmaskin, kjenner du den allerede. Den er intuitiv og enkel, men likevel med så mange funksjoner at det er morsomt å gå på oppdagelsesferd.
En av de virkelig smarte funksjonene i appen er at man kan laste ned en spesiell vaskesyklus og legge den til vaskemaskinen. Riktig nok kun én av gangen, men noen av dem har du kanskje også bare bruk for i bestemte sesonger. Det kan for eksempel være en syklus som er spesielt beregnet til badetøy, til tøy fylt med pollen, eller til tøy hvor svetteflekker krever ekstra fokus. Hvis du konstant vasker dyner, bør du kanskje også laste ned dynevaskeprogrammet. Under alle omstendigheter er det enkelt å skifte ut den nedlastede syklusen.
Appen holder øye med hvor mange ganger du har brukt vaskemaskinen, og når du når 30 vasker, anbefaler den at du kjører en trommelrengjøring. Og den viser deg også energiforbruket ditt i form av hvor mange ganger du har vasket eller tørket tøy i en gitt periode.
LG har også sørget for at maskinen kan styres via Google Assistent og Alexa, noe som etter hvert er en selvfølge ved smarte produkter til hjemmet.
Konklusjon
LG WashTower er next level, og hvis du er vant til en helt vanlig, gammeldags vaskemaskin og tørketrommel, kan du forberede deg på å bli imponert. Både appen og maskinen (eller maskinene er det jo visselig) lever opp til våre høye forventninger, og utover det har WashTower også en pen design.
1 hendelser på “LG WashTower Compact”
Legg igjen en kommentar
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser
Full pot når den ikke har autodosering, til den prisen?