Hombli hører hjemme i Nederland, og er en del av Avanca-konsernet som lager smartprodukter til hjem og sunnhet. Hombli-lyskildene er imidlertid de første produktene som er testet hos Lyd & Bilde.
Finurlig, men smart app
Selv om selskapet ikke er blant de største, er Homblis app til styring av WiFi-pærene ganske elegant og velfungerende. Appen søker etter pærer og trådløse nettverk samtidig, og fant i første forsøk frem til det riktige nettverket – blant omkring 20 trådløse nettverk innenfor rekkevidde. Det er et triks jeg ikke har sett før.
I tillegg til å vise husets lyskilder og deres plassering, kan man i appen se utendørs temperatur, luftfuktighet, lufttrykk og vindretning. Noe som ikke er halvparten så irrelevant som det kunne se ut til. Utover alminnelige innstillinger for tid og døgnrytme kan man opprette scenarier hvor lyset endres ut fra for eksempel været.
At det gir mening å slå på lyset i gråvær, kan jeg forstå. Men hvem vil ønske å slå på eller av lyset hvis luftfuktigheten eller vindhastigheten når en bestemt verdi? Det ligner en funksjon som bare ble med fordi programøren fant på å lage den!
Homblis app får poeng for å ha det smarteste systemet til å justere fargen på lyset. Ved siden av et fargehjul til kuløren og en skyver for lysstyrke har den også en skyver til å justere fargemetning. Det gir langt mer presis kontroll enn bare et fargehjul og en lysstyrkeregulering.
Smart Bulb E27 er Homblis svar på standardpæren til å gjøre dine eksisterende lamper smarte: en hvit pære som ligner en gammeldags glødepære til forveksling. Pæren har en lysstyrke på 800 lumen (tilsvarende en 60 W glødelampe) og dekker et spekter fra 2500K hyggebelysning til 6500K iskaldt, blåhvitt. Med andre ord: fullkommen standard.
Pæren fås også i en utgave med både farget lys og det hvite spekteret, men ellers identisk. Ettersom utsalgsprisen på de to pærene er den samme, er det ingen grunn til å kjøpe den helt hvite utgaven. Hombli opplyser ikke CRI-verdien (lysektheten) på sine pærer, men begge virker litt flate i fargene.
Smart Bulb E27 CCT: 189 kr for 2 stk.
Smart Bulb E27 RGB + CCT: 249 kr for 2 stk.
Smart Bulb 2700K er en klar filamentpære av standardstørrelse, som bare kan justeres på lysstyrken. Pæren har en lysstyrke på 800 lumen og en fargetemperatur på 2700K, noe som er i det varme området. Om det skyldes appen eller LED-filamentets natur vet jeg ikke, men denne pæren lar seg kun regulere litt i lysstyrke. Selv om det skrus ned til 1 %, virker lyset subjektivt fortsatt til å være på halv styrke.
Smart Bulb 2700 K: 199 kr for 2 stk.
Smart Bulb Amber G95 er en globeformet filamentpære til dekorasjon. Og hvis standardpærene virket litt blodfattige, er retroblusset denne gangen skrudd helt opp for. Den ravgylne pæren dekker en fargetemperatur fra ultravarme 1800K(!) til varme 2700K og har en lysstyrke på 300 lumen, tilsvarende en 25 W pære. Det er altså en pære som aldri noensinne vil kunne virke det minste skarp eller blendende. Selv på kaldeste lystemperatur kaster den et mykt, hessianbrunt 70-talls lys over tingene.
Smart Bulb Amber G95: 255 kr
Smart Bulb Smokey ST64 er en filamentpære av edisontypen. Også her er vi over i den ekstreme effektavdelingen. Pæren dekker angivelig et spekter fra 1800K–6500K, men da glasset er kraftig røkfarget og pæren kun har en styrke på 180 lumen, kan man stirre direkte på den uten å bli blendet. Som lyskilde er den ikke så mye brukbar, men som stemningslys til steampunk-hulen vil den være perfekt.
Smart Bulb Smokey ST64: 222 kr
Konklusjon
Hombli er en ny aktør på lysmarkedet, og den sikreste måten å vekke interesse på, er prisen. Pærene er litt billigere enn WiZ, men bare litt. Og lyskvaliteten er ikke fullt så høy som hos WiZ. Appen er heller ikke like gjennomarbeidet. Og man må unnvære animasjoner. Dekorasjonspærene fra Hombli er til gjengjeld de flotteste å se på. Noe som alt annet likt må være første prioritet for noe som skal brukes til dekorasjon.
Også i denne testen:
Philips Hue
Lys til alle dine behov
Det finnes knapt et bruksområde som Philips Hue ikke har utviklet en lyskilde til. Produktene er litt dyrere, men de vinner på kvaliteten.
Nanoleaf Lines
Diskré lysskulpturer
Nanoleaf er ikke skapt til å lyse opp hele huset, men deres Lines-moduler kan skape lysende dekorasjoner som går i ett med veggen.
WiZ
Hues billige fetter
Den største konkurrenten til Philips Hue er overraskende nok søsterselskapet WiZ.
Ledvance
Oppfinnsom teknologi
Filamentpærer i farger og naturtro sollys til skrivebordet gjør at Ledvance skiller seg ut.
LIFX
Bakteriedrepende pærer
LIFX har originale ideer. For eksempel en pære som dreper bakterier – på et par timer.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser