Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ninja Creami Deluxe 10-in-1 NC501EU

Som ingen annen ismaskin

Ninja Creami Deluxe utfordrer de etablerte ismaskinene med en teknologi fra restaurantbransjen, som kanskje også vil endre den måten du lager is på fremover.

Skrevet av / 29.06.24 - 11:00
Ninja Creami Deluxe 10-in-1 NC501EU
Lasse Torp Hansen

Vil du ha is på fem minutter med den perfekte teksturen, uansett hva du lager isen av? Kremet sorbe fra frossen eplejuice? Ikke noe problem. Skal resten av den hjemmelagde bringebærsorbeen gjøres om til forfriskende slushice? Enkelt.

Ninja Creami Deluxe lover tilsynelatende det umulige, nemlig hastighet og fleksibilitet, akkurat det samme hva du lager isen av. Typisk må man vente opptil en time før en vanlig ismaskin har rørt ismassen din kremet. Og så kan du like godt glemme alt om enkel slushice.

Ninja Creami anmeldelse
(Foto: Lasse Torp Hansen)

Prosessen

Ismassen skal helst være i fryseren i 24 timer, så systemet krever litt forberedelse fra din side.

Jeg forsøkte meg med bringebær-rosmarin sorbe, frossen eplejuice (fordi det var den letteste ”oppskriften” jeg kunne finne på) og en klassisk fløteis med eggeplomme, vanilje og sjokoladebiter. Når ismassen er klar, fylles den i en av de tre medfølgende beholderne og plasseres i fryseren. Når du skal lage is, plasseres beholderen direkte i Ninja Creamis beholder, som låses fast under ”blenderen”.

Ninja Creami anmeldelse
(Foto: Lasse Torp Hansen)

På maskinen velger du først og fremst hvor mye is du vil lage. Du kan enten lage en hel eller en halv porsjon. En hel porsjon sorbe tar cirka fem (bråkete) minutter, og er teksturen litt smuldret, kan man med fordel trykke ”respin”, noe som virkelig hjelper. Teksturen er akkurat så kremet som den sorbeen man kjøper på en dyr restaurant. Der er ingen knasende store iskrystaller eller ujevne frosne biter. ”Respin” tar vanligvis to ekstra minutter. Etter det er du ferdig og kan putte beholderen tilbake i fryseren eller til oppvask. Rengjøringen tar knappe to minutter.

Creami Deluxe har 10 innebygde oppskrifter, eller rettere sagt teksturer. De heter Ice Cream, Sorbet, Light Ice Cream, Gelato, Milkshake, Mix-In, Frappe, Frozen Drink, Slushi & Frozen Yoghurt.

Vil du ha friske bær eller sjokoladebiter i, tilføres disse til slutt, og «mix-in»-programmet sørger så for å spre ingrediensene rundt om i isen uten å massakrere dem.

Hvis du ønsker å lage en oppskrift som skal drikkes, som slushice, fylles vann (eller tequila!) i toppen av beholderen før den blendes. Teksturen blir som bare 7-Eleven kan lage den på en varm sommerdag.

NinjaCreami3 NinjaCreami4
<
>
Første bilde er før ”respin” og andre etter. Resultatet taler for seg selv, og Respin-programmet bør nesten alltid brukes. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Ulemper ved systemet?

Den største ulempen ved Ninja Creami er støyen. Man blir virkelig bevisst på hvor lang tid et minutt varer når man bruker maskinen. Derfor er den ikke ideell å bruke sent på kvelden hvis man ikke vil vekke hele huset. Utover det er kapasiteten mindre enn hos den typiske ismaskinen. En beholder kan inneholde 709 ml. Hvis du lager noe som skal drikkes, må det også være plass til å kunne helle væske over, noe som gir enda mindre plass.

Man får som nevnt med tre beholdere, og man kan naturligvis kjøpe flere hvis man vil. Og når maskinen lager isen så raskt som den gjør, er det ikke noe problem å servere til mange mennesker, så lenge man husker å fylle og fryse beholderne 24 timer i forveien.

Konklusjon

Ninja Creami Deluxe introduserer en helt ny måte å lage is på. Teknologien er overbevisende praktisk i hjemmet, noe som ikke alltid er tilfellet med teknologi som kommer fra den profesjonelle verdenen. Creami Deluxe klarer å skape en like myk og lekker tekstur som en tradisjonell ismaskin.

Viktigst av alt: Det går raskt. Støyen kan være en utfordring for noen, men det er prisen for den brutale fremgangsmåten. Variasjonene alene, spesielt slushice, gir Ninja Creami Deluxe en fordel fremfor de fleste ”alminnelige” ismaskinene. Når man først har vent seg til å ha et par forskjellige ismasser i fryseren, er det vanskelig å gå tilbake til en vanlig ismaskin. Ninja Creami Deluxe er rett og slett smartere.

Karakter
Ninja Creami Deluxe
Premium

Home mener

Mange oppskrifter, utover de vanlige istypene. Lager is utrolig raskt. Imponerende tekstur på både sorbe, slushice og fløteis. Man kan virkelig eksperimentere med oppskriftene sine. Lett og enkel å ta inn og ut av et skap. Bråker like mye som en stor blender. Isen må som regel ”blendes” et par ganger før teksturen er korrekt. Kan ikke selv kjøle is, men krever en allerede frossen ismasse.

Også i denne testen:

Den ultimate ismaskinen

Sage the Smart Scoop

Lydløs dessert

Sage the Smart Scoop er en lydløs kjøkkenhjelp, som gir deg de få automatiske egenskapene du trenger i en lekker ismaskin, og går utenom alle de unødvendige tingene.

Utrolig stille! Pen design. Veldig lett å bruke. Kan holde isen spiseklar i flere timer.
Litt ujevnt hvor frossen ismassen var. Like stor og tung som andre ismaskiner med innebygd kompressor.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Søndag formiddag er reddet

Scroll to Top