Arlo lager så mange forskjellige overvåkningskameraer at det kan være vanskelig å beholde oversikten. Fra helt billige innendørskameraer til noen få hundre kroner og opp til omfattende pakker med overvåking av hele hjemmet i UHD-oppløsning.
Arlo Pro 4 Spotlight Camera er tross pro-betegnelsen ikke toppmodellen, men «kun» den nest mest avanserte. Noe som ikke er så lite, da kameraet tilbyr videoovervåkning i 2K-oppløsning inne og ute, mulighet for opptak i bekmørke samt innebygd spotlight.
Utenpå ligner Arlo Pro 4 selskapets andre kameraer: en avrundet enhet i hvitt eller sort høyglansplast som kan festes magnetisk eller med skruebeslag som følger med i pakken. Likheten er så stor at man må inn i Arlo-appen (eller lese på emballasjen) for å se forskjell på Pro 4 og Ultra 2 – eller for den saks skyld den eldre Pro 3-modellen.
Pro eller Ultra?
Der hvor Arlo Pro 4 skiller seg fra den noe dyrere Arlo Ultra 2, som vi også har testet, er først og fremst på videokvaliteten. Ultra-modellen kan ta opp i 4K-oppløsning, mens Pro-utgaven nøyer seg med 2K. Så lenge man ikke har bruk for å zoome inn på detaljer langt borte, er forskjellen i oppløsning et luksusproblem.
Mer relevant er det at Ultra-kameraet har to mikrofoner – og dermed mulighet for å redusere vindstøy elektronisk, mens Pro-kameraet må nøye seg med en enkelt mikrofon. Det er også kun en bevegelsessensor i Pro-modellen, i stedet for to. Det kan ha betydning ved noen plasseringer – som forblåste hushjørner. Skal kameraet monteres innendørs, er den forskjellen selvfølgelig uten betydning.
Et punkt hvor Arlo Pro 4 er foran det dyrere Ultra 2, er at det kan kobles direkte til husstandens trådløse nettverk. Man slipper altså å bruke en «hub» som bindeledd mellom nettverk og kamera(er). Har man bare bruk for et enkelt overvåkningskamera, gjør det pakkeprisen lavere. Det gjør det også lettere å integrere Arlo Pro 4 i et smart hjem med kameraer fra flere produsenter. Har man allerede en Arlo kamera-hub i huset, kan Arlo Pro 4 også kobles på denne hvis man ønsker det.
Muligheten til å koble direkte på det trådløse nettverket er for øvrig den eneste umiddelbare forskjellen fra forgjengeren Arlo Pro 3, som vi tidligere har testet.
Arlo Pro 4 kan, som selskapets øvrige kameraer, styres fra Arlos egen mobil-app, som også brukes under oppsettet. Men det kan også integreres i et smart hjem under Google Assistent, Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Samsung SmartThings.
Spotlight og toveiskommunikasjon
På pakken loves Colour Night Vision. Det er en sannhet med modifikasjoner, ettersom det ikke filmes i farger i bekmørke. Når kameraet strømmer video fra et mørklagt rom, skjer det i sort-hvitt. Fargene kommer inn i bildet når bevegelsessensoren oppdager aktivitet foran kameraet, og tenner LED-spotlighten.
Det er innebygd mikrofon og høyttaler i kameraet med full toveiskommunikasjon, så man kan be budet om å sette pakken i hageskuret eller beordre hunden til å komme ut av sengen, når man via mobilen har fått beskjed om at det er observert henholdsvis en pakke eller et dyr. Er det hverken UPS eller hunden som er på færde, har kameraet også innebygd sirene for å skremme bort innbruddstyvene.
Abonnement er – nesten – uunnværlig
Evnen til å identifisere personer, dyr, kjøretøyer og pakker er ikke automatisk til stede, som hos Google Nest Cam. For å filtrere de relevante bevegelsene foran kameraet fra de irrelevante, må man tegne et abonnement hos Arlo. Uten abonnement får man live-beskjeder i appen når noe registreres. Og man kan se en live videofeed. Men videoen lagres ikke i skyen som bevis.
Det betyr i praksis at et abonnement er uunnværlig for at Arlo Pro 4 kan fungere etter hensikten som overvåkningskamera. Det koster 29 kroner måneden å få adgang til online-lagring for et kamera. Har man mer enn et kamera, koster det 99 kroner måneden for onlinelagring i opptil 30 dager i 2K-videokvalitet. Uansett antall kameraer. Ved kjøpet får man tre måneders gratis prøvetid på abonnementet.
Arlos app har en funksjon kalt Geofencing, som aktiverer kameraene når eieren går hjemmefra, det vil si når mobiltelefonen fjernes fra adressen. Og slår dem av igjen når man kommer hjem. Man kan registrere flere mobilenheter så kameraene kun er aktive hvis samtlige beboere er ute.
Konklusjon
Arlo Pro 4 er ikke et billig overvåkningskamera, men kvaliteten og funksjonene står i stil med prisen. Og takket være muligheten for å koble kameraet direkte på WiFi uten forbindelses-hub, kan det også være et godt begynnerkamera til dem som vil komme i gang med overvåkning av sine omgivelser.
Videokvaliteten på 2K med HDR-fargerom gir en bildekvalitet som er høyere enn de fleste modellene på markedet. Vil man ha enda høyere bildekvalitet, kan man vurdere Arlo Ultra 2, men da blir ikke kun oppløsningen, men også prisen per kamera dobbelt så høy.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser