De fleste overvåkningskameraene til hjemmet er trådløse, men de er avhengig av en Wifi-forbindelse for å koble opp til internett. Arlo Go er dyrere enn de fleste tilsvarende kameraer, men er til gjengjeld ikke avhengig av ditt lokale nettverk. I stedet er overvåkningskameraet basert på mobilt internett, og trenger et SIM-kort for å fungere. Det betyr at du kan bruke Arlo Go på steder du normalt ikke har installert Wifi – som i hagen, i garasjen eller på campingplassen. Kameraet er IP65-sertifisert, og tåler derfor både vær og vind. Det kjører dessuten på batteri (et solcellepanel kan kjøpes som tilbehør), og trenger derfor ingen kabler.
Pass på PIN
Oppsettet av Arlo Go via Arlos app er for så vidt raskt og enkelt, men vær oppmerksom på at SIM-kortet ditt ikke må være låst med en PIN-kode. Det går ikke an å låse opp SIM-kortet via appen, så hvis SIM-kortet er låst, kan ikke kameraet koble seg til internett, og oppsettet går i stå. Vær også oppmerksom på at Arlo Go av uvisse årsaker bruker et SIM-kort i Micro-SIM-format, mens stort sett alle andre enheter i dag bruker Nano-SIM. Men hvis du har kontroll på disse detaljene, får du Arlo Go raskt opp å gå.
Ikke 100 % avhengig av skyen
Med Arlo Go kan du overvåke det valgte området via live-strømming, eller du kan velge å motta beskjed om bevegelse eller bråk i nærheten av kameraet. Hvis du strømmer live, kan du manuelt ta bilder eller video med kameraet, mens Arlo Go automatisk tar opp en videosekvens hvis det «vekkes» av aktivitet i nærheten. Videoer og bilder du tar opp, må lagres i skyen manuelt, men slettes etter få dager med mindre du tegner et abonnement. Videoer som tas opp på grunn av aktivitet i nærheten av kameraet, lagres i skyen, men du kan også bruke et microSD-kort (opptil 32 GB) for å lagre slike opptak. MicroSD-kortet er imidlertid kun tilgjengelig manuelt, mens appen bare viser live-strømming og opptak lagret i skyen. Det er selvfølgelig et bevisst valg fra Arlos side. De vil gjerne få flest mulig kunder til å tegne abonnement. Men hvis du for eksempel bruker kameraet til å overvåke dyrelivet i hagen, og dermed ikke trenger å se opptakene dine raskt, er microSD-kortet mer enn tilstrekkelig.
Ingen Apple HomeKit
Arlo Go gjør opptak i vanlig HD-format, og er ifølge spesifikasjonene utstyrt med 8x digital zoom. Det må nok tas med en klype salt, for bildekvaliteten blir nesten ubrukelig hvis man zoomer inn mer enn 2x. Til gjengjeld fungerer nattsynet godt, og man får glimrende opptak i mørke. Mikrofonen er også fremragende, og den er god til å filtrere bort støy fra lydbildet. Arlo Go støttes av Alexa og Google Assistant, men ikke av Apple HomeKit. Et par utvalgte Arlo-produkter blir trolig oppdatert med HomeKit-støtte i løpet av året, men det gjelder dessverre ikke Arlo Go, så du må ta en omvei via IFTTT hvis du vil ha kameraet til å fungere med Apple-enhetene.
Konklusjon
Arlo Go koster mer enn de fleste andre overvåkningskameraene i sin klasse. Det skyldes at nettopp dette kameraet kobles til internett via mobilnettverket, og det gir deg en rekke muligheter man normalt ikke har med et Wifi-tilkoblet kamera.
Det er synd at Arlo Go ikke fungerer sammen med Apple HomeKit, og den digitale zoomen er heller ikke noe skrive hjem om. Arlo har også tatt et par merkelige designbeslutninger (valget av Micro-SIM-formatet, og hvorfor støttes ikke microSD over 32 GB?), men til gjengjeld kan Arlo Go brukes helt uten abonnement, og funksjonaliteten i appen fungerer som forventet.
Ikke forvent samme bildekvalitet fra Arlo Go som fra mobiltelefonen. Hverken om dagen … (Video: Peter Gotschalk)
… eller om natten. (Video: Peter Gotschalk)
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser