Philips er gamle rever i støvsugerbransjen, og vi har brukt et flertall av tradisjonelle modeller fra dem uten problem. Blant de mer moderne trådløse skaftstøvsugerne har de hele 13 varianter, men ofte er forskjellen hvilket tilbehør som følger med. Vi valgte verstingmodellen Aqua Plus, da vi ble nysgjerrige på om Philips’ moppefunksjon var bedre enn Dysons variant som vi testet tidligere, uten å bli spesielt imponert.
Tilbehør
Det mangler ikke på tilbehør til Philips støvsuger. Vi får et motormunnstykke med roterende børster som skal fungere på både harde gulv og tepper. Dessuten et lite motormunnstykke, ”miniturbobørsten”, for å få bort dyrehår fra sofaer, senger og andre stoppede møbler. Alternativt et tøymunnstykke for møbler som man vil være litt mer forsiktig med. Et fiffig kombimunnstykke for å støvsuge, som kan brukes med eller uten børste, og en myk børste for følsomme overflater samt et smalt munnstykke fore trange mellomrom. Og så paradenummeret som er det kombinerte støvsuger- og moppemunnstykket, og vi liker at man får med en ekstra moppepute. Mindre imponert er vi av det enkle veggfestet av plast hvor man kan klemme fast ledeledningen. Det finnes ikke engang feste for tilbehørene, som man må putte ned i en skuff i rengjøringsskapet.
Bruk
På riktig plass for tommelen sitter på/av-knappen samt reguleringen for sugestyrke som kan stilles på eco-, normal eller turbomodus. Maskinen har imidlertid gjenkjenning av underlaget slik at den også kan justere sugestyrken selv. Over reguleringen sitter en liten skjerm hvor man ser gjenstående batteri, men i en meny kan man også justere lampenes lysstyrke og gulvgjenkjenning, samt se filterets status og helsen til batteriet. Motorenheten er blant de letteste, men det til tross har den utmerket batteri. Philips sier selv at man får 80 minutter i eco-modus og hele 30 minutter i turbomodus. Vi registrerte 23 minutter, men selv det er 2–3 ganger lengre enn de andre støvsugerne i testen!
Vi er fornøyde med byggekvaliteten på maskinen, med et støvsugerskaft i metall og solid plast i munnstykkene, som føles holdbare. Munnstykkene har skikkelige knapper for å koble dem fra, og det er enkelt å bytte tilbehør uten at noe går galt. Det unike med dem er dessuten at nesten alle munnstykkene har belysning, takket være et smart system med en lampe i motorinnfestingen som ledes med fiberoptikk ned i tilbehøret! Vi kan ikke fremheve nok hvor praktisk det er å støvsuge når man faktisk ser hva man gjør, selv i mørke hjørner.
For en gangs skyld trenger man hverken ingeniøreksamen eller sterke klyper for å tømme støvbeholderen. Det er bare å trykke på en knapp, så løsner den, og så drar man filteret rett ut. Ettersom beholderen ikke har noen krinkelkroker, er det faktisk bare å tømme den ned i søppelposen, og vi trenger aldri å grave ut saker som har festet seg. Filteret kan man vanske under kranen når det er nødvendig. Ingen av motormunnstykkene har noen større problemer med hår som har festet seg, men om det gjør det, er det bare et enkelt håndgrep for å løsne rullebørsten. Fantastisk!
Støvsuging
Kombimunnstykket var praktisk til lister og gardiner. Derimot var finbørsten ikke så bra på å støvsuge da børstehårene er så lange, men vi foretrekker likevel å bruke støvklut.
Motormunnstykket gjør en helt ok jobb med å få bort gjenstridige kattehår fra vårt teppe, som vi har latt være å støvsuge før testen. Derimot er børstene litt vel åpne for å få harde gulv fullt så rene som de beste i testen, men takket være lampen oppdager man om man overser noe, og kan gå over det igjen.
Det spilte faktisk mindre rolle, ettersom vi likevel foretrakk å bruke moppemunnstykket. Det unike er nemlig at det også støvsuger. Både før og etter mikrofiberputen sitter munnstykkene med gummiflenser som faktisk støvsuger gulvet effektivt, og konstruksjonen gjør at man kan dra både frem og tilbake. Fra den lett tilgjengelige vanntanken, som man for en gangs skyld kan ha rengjøringsmiddel i, blir puten konstant fuktet, og vi får en rengjøring som er like effektiv som om vi hadde benyttet en Swiffer-våtmopp. Etterpå putter man puten til vask. En enkel, fungerende og lett rengjort løsning. Lytter dere, Dyson?
Konklusjon
Philips slår igjen til med en virkelig fukter konstant smart og velbygd maskin. Alt fra motormunnstykket, som er lett å rengjøre, til støvsugingstilbehøret med belysning. Men fremfor alt det kombinerte støvsuger- og moppemunnstykket som uten å krangle bare fungerer. Vi liker også at alt er lett å ta fra hverandre og rengjøre. I tillegg til alt dette er maskinen lett og har loverlegen batteritid. Hadde den bare hatt mer praktisk lading, ville det blitt full pott.
Også i denne testen:
Samsung Bespoke Jet Plus Complete VS20B95843W
Støvallergikerens beste venn
Endelig en skaftstøvsuger der man får en dekorativ pose med støv å kaste.
Dyson gen5detect Absolute
Smidig high tech-rengjøring med laser
Dyson fortsetter å imponere med teknikk, men har også sine svakheter.
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
Genial konstruksjon, men upraktisk håndtering
På papiret ser alt veldig lovende ut, men i praksis klarer den ikke det som blir lovet.
Electrolux Hygienic 800
Snublende nærme en fulltreffer
Kunne blitt beste kjøp om bare de nødvendige tilbehørene var inkludert.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser