Eufy er ikke det mest kjente merket innenfor hjemmesikkerhet; i det minste har ingen av deres produkter tidligere passert vår testlab. Men de har et bredt tilbud av kameraer for alle mulige bruksområder, inklusiv video-dørklokker. De har til og med ekspandert til robotstøvsugere. Men det er faktisk ikke et ukjent selskap, med den kjente tilbehørsprodusenten Ankers merke for smarte hjemprodukter.
Installasjon
Man trenger ikke mer enn å pakke opp kameraene og huben (vi fikk tilsendt et startkit) for å merke at dette holder den samme høye kvaliteten som har gjort Anker kjent. Installasjonen er ikke mer komplisert, enn at det etter at huben har blitt installert, bare er å trykke på sync-knappen på kameraene. I kartongen følger det med fester som skrus fast i gjengene på baksiden. Men kameraene er faktisk magnetiske! Man kan faktisk bare klikke dem fast på en valgfri metallflate. Eller, for innendørs bruk, klikke dem fast på det fleksible magnetfestet.
Håndtering
Fra appens hjemskjerm ser man installerte kameraer og deres status. Her kan man også sette dem i hjemme- eller bortemodus. Vi liker også at huben lett kan installeres i Apple Homekit, kobles til Google Home, eller styres med Amazon Alexa. Dermed kan hjemme- og bortemodus automatisk avgjøres av geofencing når mobilen forlater eller ankommer hjemmet.
Fra appen kan man naturligvis også aktivere intercom slik at man kan snakke med noen som synes i kameraet, eller dra i gang alarmen om det viser seg å være noen inntrengere. Vi liker også appens muligheter til automatisering og sonene som kan maskeres fra bevegelsesdetekteringen. Det finnes også en tyverialarm som begynner å tute om noen forsøker å flytte på kameraet.
Videokvalitet
Vi var generelt sett veldig fornøyde med videokvaliteten hos EufyCam, og takket være dens 2K-sensor fikk man også med små detaljer. Det må noteres at kameraet har en fiskeøye-linse som innebærer at man får en veldig vidvinkel, men at bildene blir forvrengt. I nattmodus får man svarthvit video takket være IR-lampe, men det finnes faktisk ingen strålekaster om man vil se bedre eller fange fargevideo av en inntrenger.
Kostnader
Uheldigvis er det ikke bare at man, som hos Arlo, kan trenge en basestasjon, her kreves det en. Prisen i testen er for et ekstrakamera om man allerede har en basestasjon, som koster like mye som kameraet. Begynner man fra start, bør man i stedet kjøpe et kit med basestasjonen og to kameraer; da får man i prinsippet basestasjonen på kjøpet. Skal man bare ha et kamera, er dette altså ikke et bra kjøp. På den andre siden skal Eufy ha plusspoeng for at det ikke finnes noen abonnementer å fundere over.
Konklusjon
Dette er uten tvil et kvaliteteskamera, både når det gjelder byggekvaliteten og ytelsen. Appen er funksjonsrik og brukervennlig, og man kan koble kameraet til det smarte hjemmet. Vi liker også det fiffige magnetfestet. Den store ulempen er at det blir veldig dyrt om man bare skal ha et kamera, ettersom kostnaden for basestasjonen kommer i tillegg. Skal man derimot ha flere, finnes det pakkepriser som gjør stykkprisen mye gunstigere.
Også i denne testen:
Arlo Essential 2K Outdoor
Bra kamera, men med ekstrakostnader
Den lave prisen på kameraet lokker, men det kommer ekstrakostnader for å gjøre det brukbart.
TP-Link Tapo C425
Fiffig og brukervennlig
Smarte funksjoner og bra videokvalitet uten krav til abonnement sikrer seieren.
Ring Stick Up Cam Pro
Smart, men innelåst og dyrt
Så lenge man underkaster seg Rings økosystem og betaler for seg, er alt fryd og gammen.
Ezviz HB8
Imponerende på utsiden, men tvilsom funksjon
Det som ser ut som et profesjonelt panorerende kamera, viser seg å ha adskillige brister.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser