TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01

Myk og sensitiv vekkerklokke

Var det noe å våkne til klangen fra nepalske metallskåler eller kubjeller i Alpene? Philips’ lille runde wake-up light kan mye bra, men ikke alt er like brukbart.

Av / 14.10.23 - 09:30
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01

Home mener

  • Touch-meny med sensor. Behagelig mykt lys med langsomt stigende intensitet. Kantens knapper kan føles med fingrene.
  • Virker ustabil på ”føttene”. Ikke Bluetooth, lydutgang eller mulighet for å lagre radiostasjoner.

Første natt med Philips er en opplevelse. SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01, som er denne  wake-up light-modellen fra Philips’ fulle navn, har nemlig sine særheter.

Den lille runde ”vekkerklokken” er rask å pakke ut og sette opp. Kontrollpanelet er lett å betjene, for eksempel ved innstilling av tiden. Panelet vinner poeng på å være sensorstyrt, noe som betyr at betjeningsikonene (i form av prikker og symboler) kun lyser opp når hånden nærmer seg. Ganske smart om natten.

Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01 1
Irriterende nok blinker klokkeslettets to prikker når Philips vekkelampe er i bruk. Selv om natten når displayet er dempet. (Foto: Philips)

Knappene i kanten er derimot mindre smarte. Blir trykket for bestemt, tilter vekkelampen.

Det er imidlertid positivt at Wake-Up Light HF3521/01 kan stilles inn til å dempe displayets lys. Lampen har et mykt lysskjær som langsomt øker i styrke.

Enkelt oppsett

Wake-Up Light HF3521/01 har ingen spesielle funksjoner eller muligheter i form av USB-porter, AUX-inngang, appstyring eller annet utstyr. Ledningen settes i stikkontakten (optimal plassering av lampen er 45 centimeter fra hodet ditt), og så er vi i gang.

Annonse

Første gang må du stille inn tiden. Skulle du få behov for det, kan lampen kobles fra strømmen for å bli flyttet. Backup-funksjonen husker den innstilte tiden i opptil åtte frakoblede timer, men ikke resten av innstillingene dine.

Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01 2
Philips’ vekkelampe er vanskelig å flytte på. Man risikerer å aktivere kantknappene, eller at den tilter. (Foto: Philips)

Ledningen til radioen gjør ikke mye vesen av seg: en ultratynn antenneledning. Du søker etter stasjoner med pluss– og minus-symbolene på frontdisplayet. Hold fingeren på symbolet for hurtigsøk til neste klare signal.

Med hensyn til vekking kan du stille inn opptil to profiler, som styres via knappene på kanten. For eksempel én profil for vekking på hverdager (tidlig) og én for helgen (litt senere).

Deretter velger du profilens lydkilde, lysstyrke og lengden av vekkingen. Nå blir det for alvor morsomt.

Kubjeller og lyden av Buddha

Enheten har forskjellige lyder å velge mellom, pluss radio. På engelsk heter lydene: Soft Rain, Forest Birds, Buddha, Yoga, Ocean Waves, Nepal Bowls og Morning Alp.

Du kan også bruke radioen. I mine ører var selv ”mykt regn” ingen suksess. Regnet var langt fra mykt å høre på, og viser den noe flate lyden i SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01.

Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01 3
Philips HF3521 har et mykt, men ikke spesielt nyansert, lys. Det er ikke mange fargetoner. (Foto: Philips)

Jeg liker heller ikke å bli vekket av selveste Buddha (egentlig bare en myk melodi) eller klangen fra metallskåler som blir slått på. Etter test av de forskjellige lydene innrømmer jeg at lyden av en morgen i Alpene fungerte best for meg. En slik morgen inneholder lyden av kubjeller, rauting og fuglesang. Ikke akkurat kandidaten til mitt førstevalg i testen.

Fordeler og ulemper

Philips’ HF3521/01 har som nevnt et trykkfølsomt kontrollpanel som reagerer på bevegelse ved å tenne lyset på ikonene. I tillegg kan du dempe displayets lysstyrke fra nivå en til fire. Displayet ”våkner” automatisk fra nivå 0 (intet lys) til en dempet belysning hvis du rører ved enheten (for eksempel om natten). Det er godt tenkt.

Kantknappene har små knopper, så de er lette å finne med fingerspissene. Like smart som lampen er designen, og like raskt blir jeg trett av den. Selv et lite trykk får nemlig HF3521/01 til å rokke seg faretruende. Problematisk når man halvt i søvne vil slå av radioen for å sove eller dempe lyset i løpet av den innstilte slumretiden.

Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01 4
Philips’ lille runde vekkelampe våkner langsomt med eieren. Lyset er kanskje for matt for noen brukere. (Foto: Natasja Broström)

I stedet lærte jeg raskt å bruke nattlampen eller snooze-funksjonen. Det første krever to lette tapp på toppen, det andre krever ett. Snooze varer for øvrig ni minutter og kan bare aktiveres når lyset i den innstilte profilen din har nådd det maksimale nivået.

Du kan bare forhåndsinnstille én radiostasjon. Det gjelder både ved innstilling av alarmprofil, eller hvis du vil høre radio. Du kan altså ikke lagre fem stasjoner etter eget valg, som med for eksempel Lumie Bodyclock 750DAB.

Omvendt kan du, hvis du velger radio i vekkeprofilen din, skifte stasjon via kontrollpanelet. Når HF3521/01 ”våkner”, dukker det nemlig opp to symboler i kontrollpanelet så du raskt kan skanne frem eller tilbake.

Konklusjon

SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01 har mange gode og godt gjennomtenkte funksjoner.

Designen er imidlertid mer smart enn funksjonell, for vekkelampen flytter på seg når du trykker på kantknappene. På den andre siden er den kompakte størrelsen en fordel til mindre nattbord, og den matte overflaten gir et behagelig mykt lys.

Lyden er ikke den beste, og snooze kan først aktiveres når vekkeprofilens innstilte lys er på sitt høyeste. Da er nok de fleste allerede våkne.

Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01 5
Vekking med HF3521 begynner fint med gyllen glød, men lyset blir raskt hvitt og matt. (Foto: Natasja Broström)

Philips’ HF3521/01 skal ha ros for at lyset i displayet og kontrollpanelet kan dempes. Spesielt når du ikke kan endre på at klokkens to punkter mellom tallene blinker konstant.

Karakter
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01
Premium

Også i denne testen:

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB

Tungvekter med (for) mange knapper

Lumies toppmodell legger seg i selen for å levere behagelig vekking og innsovning. Vanskelig innstilling og innestengt lyd ødelegger et ellers bra wake-up light.

Demper displayet i takt med omgivelsene. Har flere innganger samt Bluetooth.
Prisen. Problematisk mange knapper med funksjoner på kryss og tvers. Dårlig lyd.
Les hele testen

Lumie Bodyclock Shine 300

Den enklere lillebroren

Markert funksjon på noen knapper. God fading av lyd og lys. Display dempes i forhold til lysforholdene i omgivelsene.
For mange knapper med innbyrdes ulogisk plassering. Lyden er dårlig. Vanskelig å ta med. Må sannsynligvis bruke begge hender når man skal løfte den.
Les hele testen

Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3654/01

Dristig og logisk design

Philips’ wake-up light er utrolig lett å bruke, og vekkelampen er i tillegg pen å se på og gir et velkomment lys på årets mørkere dager og netter.

Sklisikre føtter. Et kompakt og øyevennlig design. Logiske og intuitive innstillinger.
Kan ikke dele innhold med mobil eller styres med app. Støtter ikke Bluetooth.
Les hele testen
Natasja Broström
Natasja Broström (f. 1971) er journalist i L&B Home. Hun begynte på dagsavisen Politikens IT-bidrag på 1990-tallet, og derfra gikk turen videre til fagblader, magasiner og aviser, der Natasja skrev om blant annet IT og nerd-kultur. Fra 2002 har Natasja jobbet for Datatid Techlife, hvor hun var IT-journalist innenfor smart living og postkasseredaktør i Alt om Data.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Selvhjulpen robot gjør det nesten perfekt

Sølemiks på tanken

Gulvlampe med disko-stil

Bra i teorien, mindre bra i praksis

Billig babymonitor som funker som fy

Trakter og kvern i perfekt symbiose

Ny design og smartere teknologi

Smart overvåkning i 4K og farger

Et effektivt farvel til smuss og dyrehår

Ny toppmodell fra Sage imponerer

Lettinstallert og drives av sollys

Prisvennlig pizzaovn til både inne og ute

Lyd & Bilde
[]