Xiaomi har på kort tid gått fra først og fremst å være kjent for mobiltelefoner i Skandinavia til å lage alt fra el-sparkesykler og robotstøvsugere til air fryers og mateautomater for husdyr. Eller for den saks skyld luftrensere og vifter. I sortimentet har de alt fra tradisjonelle roterende vifter til tårnvifter, fra billigere nettdrevne vifter til mobile med ladbare batterier. I denne testen kjører vi en diskré smart tårnvifte til en konkurransedyktig pris.
Konstruksjon og installasjon
Litt montering kreves, da foten kommer i to deler og må settes sammen og skrus fast. Vi anbefaler faktisk å lese instruksjonen, da vi umiddelbart klarte å gjøre tingene i feil rekkefølge, og nesten saboterte alt, da det ikke er mulig å gå tilbake i monteringsarbeidet. Det er imidlertid verdt å notere seg at det fremre viftegitteret og viftebladene faktisk er mulig å demontere for rengjøring. Veldig praktisk!
Når alt er skrudd sammen, er det bare å koble viften til strøm og lese seg til i instruksjonene hvilke to knapper som må holdes inne for å begynne installasjonen. Når rette lamper blinker, er det bare å starte Mi Home-appen, og be den søke etter nye apparater. Blant innstillingene kan man tildele den et Xiaomi smarthjem samt rom. Det finnes også skjemalegginger slik at den ikke står og går i utide. Automatiseringen var imidlertid helt ulogisk og ubegripelig, så den kunne vi ikke bruke.
Bruk og kjøleeffekt
Med appen kan man velge viftehastighet, timer for å slå av, om viften skal svinge, og i så fall hvor mange grader. Veldig hyggelig. Dessuten kan man velge om den skal ha en konstant flyt, simulere vind ved å variere det eller være så stille som mulig. Alle disse tingene kan man også velge med et tydelig kontrollpanel på toppen, men noen fjernkontroll finnes ikke. Derimot går det utmerket å stemmestyre den med Google Assistant, som vi foretrakk.
Både i søvnmodus og på laveste hastighet er viften veldig diskré, så godt at vi ikke hørte den til hverdags. Den forstyrret ikke engang på soverommet når man skulle sovne, til tross for at luftstrømmen faktisk var bra nok. På høyeste hastighet blåser den skikkelig, men da er også lydnivået høyt, selv om det ikke overdøver en samtale. Da det både er svingning og varierende flyt, føles det faktisk meget behagelig selv når viften går på lav omdreining.
Konklusjon
Xiaomis vifte er en diskré toppmodell som kan stå i et hjørne uten å dra blikkene til seg, og funksjonene er omtrent like oppsiktsvekkende. Den har skjemalegging, men automasjoner som de andre lyktes vi aldri å stille inn. Det den derimot har, er stille betjening på lavere omdreininger, og den kjøler faktisk bra. Spesielt takket være svingning og simulering av vind, som vi likte. Alt dette til den laveste prisen i testen.
Også i denne testen:
Duux Whisper Flex Ultimate
Duux Whisper Flex Ultimate er virkelig fleksibel
Vil man ha en vifte som kan brukes på flere steder og flyttes rundt, er det Duux som gjelder.
Dyson Purifyer Cool Formaldehyde
Dyson Purifyer Cool vifter med ren luft
Med innebygd luftrenser blir man ikke bare nedkjølt, men kan også nyte ren luft.
Ledvance Smart+ wifi ceiling fan
Smart kombinasjon i Ledvance-vifte
Å kombinere takviften med en lampe gjør at den ikke er i veien, og at den ikke synes på samme måte.
Les videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 1665,60,-)
LB+Total måned / 185,-
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser