TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

GRUPPETEST: 4 robotstøvsugere

Robotstøvsugere for under 10 000 kroner

Hvor stor forskjell kan det egentlig være på robotstøvsugere som støvsuger og mopper gulvene dine? Disse fire deltakerne i høstens gruppetest er, overraskende nok, ganske ulike.

Av / 10.12.23 - 10:10
4 robotstøvsugere

Jeg er ærlig talt like spent på hva som kan ha hendt på cirka et og et halvt år. Har robotstøvsugerne blitt bedre siden min siste gruppetest? Eller kanskje dårligere?

Er du mest interessert i tekniske spesifikasjoner, tall og grafer, bør du kanskje lese en annen test. Jeg fokuserer på om produktene fungerer. Og hvordan de fungerer, holder de hva produsenten lover, eller er det mest snakk?

Samtlige deltakere i testen har tømmestasjoner som i praksis innebærer mindre håndspålegging fra sine eiere. Støvsugeren kan kjøre betydelig flere runder før støvsugerposen må byttes. Derimot betyr det ikke at du bare kan overse den helt, for vi er ikke helt der enda. For at robotstøvsugeren skal fungere optimalt, må man rengjøre sensorene ofte, og lengst levetid får den om du sjekker børster og filter noen ganger i uken, avhengig av hvor ofte du gjør rent.

Les også Guds gave til hjemmet? I 2015 ble robotstøvsugeren årets julegave, og etter å ha vært et produkt som først og fremst lokket teknisk interesserte, er nå robotstøvsugeren noe som finnes i mange hjem.

Tidligere har det ofte blitt snakket om hvor godt robotstøvsugere kommer til i hjørnene. Min opplevelse er at det ikke er noen større utfordring, mens området rundt dørterskler kan være et problem. I vår leilighet er tersklene bare ca. en centimeter høye, men ingen av de fire testede støvsugerne klar å støvsuge helt rent. Kanskje noe for produsentene å se litt ekstra på, og finne ut hvordan det kan utvikles fremover.

Slik testet jeg

Testen utføres i et helt vanlig hjem. Jeg og mannen min bor i en leilighet (en etasje) sammen med nakenkattene Anton & Harry. At de er nakenkatter kan jo ha en viss betydning i dette tilfellet, da de ikke røyter. Det gjør derimot jeg … Vi har imidlertid katteleketøy på alle mulige og umulige steder.

Annonse

Nå har vi det ikke spesielt skittent hjemme, så for å utfordre litt ekstra og faktisk kunne bedømme rettferdig, har jeg benyttet meg av litt ekstra kattesand, hår og tørkede blomsterblader. Man tar hva man har.

Prisen på deltakerne ligger mellom 4999–9900 kroner. Det er naturligvis bare du som kan avgjøre hvor mye du vil legge i en robotstøvsuger, og hva du trenger for at den skal være verdt prisen. Men her får du litt hjelp og tanker på veien – la testen begynne!

iRobot roomba Combo i5+

Penest i testen

Å legge vekt på utseendet på et produkt som ofte er ganske synlig i et hjem, er et pluss. Men hovedsaken er jo likevel at det holder mål.

Pen. App på de nordiske språkene.
Dyr i forhold til innstillingsmuligheter.
Les hele testen

Ecovacs Deebot N10 Plus

Billigst

En selvtømmende robotstøvsuger til under fem tusen kroner. Kan det være noe å satse på?

Prisen. App på de nordiske språkene. Er best i testen på rengjøring rundt terskler.
Kjører over og drar med seg ting.
Les hele testen

Wilfa Innobot RVC-D4000SL+

Vellykket gjenetablering

Wilfa startet som støvsugerprodusent i 1948. Etter et opphold i kategorien lanserer de nå igjen rengjøringsprodukter.

App på de nordiske språkene. Sjenerøst med tilbehør. Fungerer med både 2,4 GHz- og 5 GHz-nettverk.
Kanskje litt langsom.
Les hele testen

Roborock Q Revo

Vedlikeholdsfri – nesten

Roborock er litt bortskjemte med strålende karakterer og fanfarer. Nå skal de delta i en gruppetest hvor de dessuten har den høyeste prislappen.

Roterende mopper. Trenger ikke så mye vedlikehold.
Klarer ikke å gjøre så bra rent rundt terskler. Appen finnes ikke på de nordiske språkene.
Les hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette kan ingen andre nattbordlamper

4 espressomaskiner: Henger pris og kvalitet sammen?

Fleksibel, og tanken er god

Overvåkning med øye på økonomien

Plass til alt

Robotstøvsuger med kunstig idioti

Nå rykker KI også inn i vaskerommet

Passer godt i et Yale smarthjem

Terrassedøra di fortjener denne

Smidig støvsuger går helt til kanten

Juletrelenke til hele året

Skarp og praktisk videoringeklokke