TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ninja Woodfire OO101EU Pizzaovn

Alt i én utendørsovn

Denne ovnen i Ninja Woodfire-serien byr på både pizza- og røykeovn i én, og er på tross av sin elektriske motor i stand til å stå ute i all slags vær. Hvis du gjerne vil lage mer enn bare pizza om sommeren, er denne ovnen vanskelig å komme utenom.

Skrevet av / 07.08.24 - 09:15
Ninja Woodfire OO101EU Pizzaovn
Lasse Torp Hansen

Pizzaovner har som regel et avsnitt i markedsføringsmaterialet som forteller at du faktisk kan lage alt fra laksefileter til lasagne i ovnen. Det er også sant. Men den tynne åpningen foran og den ofte ustabile temperaturen gir ikke en knirkefri opplevelse.

Slik trenger det heldigvis ikke å være. Hos Ninja får du både pizzaovn, konveksjonsovn og røykeovn i én maskin! Kort sagt nesten alt det utstyret en matglad kokk kan ønske seg utendørs. Og akkurat som sin navnebror Woodfire røykeovn og grill, er den både brukervennlig og elektrisk, og kan stå ute i all slags vær.

Ninja Pizzaovn anmeldelse
Det er en dedikert ”Woodfire Flavour”-knapp som setter fyr på trepelletsene hvis man ønsker røyksmak. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Ikke den varmeste

Design og materialkvalitet minner mye om andre produkter fra Ninja. Noe som er en god ting. I tillegg til pizzastein får du også en rist (som også holder steinen på plass) og et ovnsfast brett. Akkurat som den andre ovnen i Woodfire-serien, som vi nylig testet, kan du tilføre røykepellets via en lem på siden og bruke den som røykeovn. Pizzaovnen nyter imidlertid ikke godt av den samme praktiske Wifi-tilkoblingen som Ninja Woodfire Pro Connect XL, men har i stedet et lite display og et par intuitive knapper til temperatur og tid. Skjermen foran forteller når ovnen er varm, og har en praktisk innebygd timer.

Annonse

Som pizzaovn byr den på en stein som er stor nok til en 12” pizza. Ovnen kan maksimalt bli 370 °C. Det er nok til å tilberede pizza på ca. 3–4 minutter, men ikke helt nok til å skape den temperaturen som noen tradisjonelle oppskrifter trenger. Typisk kommer utendørs pizzaovner opp på mellom 450–500 °C.

Test pizzaovn
Luften i ovnen er kanskje de etterspurte 370 °C, men termometeret sier at pizzasteinen bare er 330 °C. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Idiotsikker pizza!

Når du skal lage mat har du valget mellom en hel del programmer som er typisk for produkter fra Ninja. I tillegg til røyke- og konveksjonsovnsinnstillingene kan du velge mellom seks pizzainnstillinger. Du har for eksempel valget mellom ”New York Style” og ”Napoli”. Innstillingene dikterer temperatur og tid på timeren, noe du imidlertid også kan velge manuelt.

Skal man ha en pizza som er bedre enn i en vanlig ovn med pizzastein, bør man klart velge høyeste temperatur hver gang. Ellers blir resultatet bra, men uten følelsen av ”ekte” pizza, noe som jo er hele poenget med en pizzaovn.

Ninja Woodfire bruker 18 minutter og 58 sekunder på å varme opp. Et infrarødt termometer avslørte imidlertid at steinen bare var ca. 330 °C da ovnen fortalte at den var ferdig oppvarmet. Etter et par pizzaer nådde temperaturen på steinen toppen på omkring 360 °C.

Fordelen ved en litt lavere maksimal temperatur er at man ikke risikerer å svi bunnen, noe som det ellers er en risiko for når man kommer over 400 °C. For eksempel krevde den elektriske Ooni Volt 12 litt øvelse før de høye temperaturene kunne brukes forsvarlig.

Du kan fortsatt få en flott og sprø bakt pizza på tre minutter som slår pizzaen fra en vanlig ovn. Den får ikke de flotte sorte flekkene under bunnen, men det krever ikke på langt nær så mye øvelse å få god pizza ut av Woodfire som det gjør med en ovn på over 450 °C. Litt høyere maksimaltemperatur ville bli satt pris på, men forskjellen er ikke enorm, og man kan med fordel kompensere ved å perfeksjonere oppskriften på pizzadeig (som med fordel kan kaldheves over flere dager).

Ninjapizza3 Ninjapizza4
<
>
Luften i ovnen er kanskje de etterspurte 370 °C, men termometeret sier at pizzasteinen bare er 330 °C. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Mer enn bare pizzaovn

Beveger du deg utenfor pizzaens verden, minner Ninja Woodfire, ikke overaskende, mye om Ninja Woodfire-røykeovn. Det er veldig lett å tilføre trepellets via lemmen på siden, og det går ikke lenge før du har fylt ovnen med røyk som varer i ca. 30 minutter. Du kan bruke de spesielt designede trepelletsene fra Ninja, men alternativer (som bare treflis) fungerer også. Bruk litt lavere temperatur når du bruker ovn- eller røykeovnsfunksjonene enn du ville i en normal ovn, ellers blir maten litt tørr. Du kan fint lage en overbevisende pulled pork eller et par spareribs i Woodfire. Enda en hobby å mestre når du har perfeksjonert pizzaen.

Ninjapizza6 Ninjapizza5
<
>
Trepelletsene til røyksmak tilføres via lemmen på siden. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Konklusjon

Ninja Woodfire Pizzaovn samler flere av de mest ettertraktede utendørsmaskinene (pizzaovn, røykeovn og konveksjonsovn) i ett produkt. Det vil gå veldig lang tid før man risikerer å bli lei av den. Den elektriske presisjonen, kombinert med at den kan stå ute i all slags vær, gjør den utrolig lett å leve med. Pizzaene stekes dessuten langt mer ensartet enn i de andre to ovnene, og det er ikke nødvendig å rotere pizzaen fortløpende imens.

Hvis man kan akseptere at pizzaovnen bare blir 370 °C, og at man må tenke seg til flammene, er den veldig lett å anbefale.

Karakter
Ninja Woodfire OO101EU Pizzaovn
Premium

Home mener

Ikke bare en pizzaovn, men også røykeovn og konveksjonsovn. Lett å bruke. El gjør den pålitelig. Veldig god hvis man er nybegynner på pizzasteking og redd for å brenne maten. Kan stå ute i all slags vær. Kan fungere som hjertet i et helt utekjøkken. Blir ”bare” 370 °C, noe som ikke er helt nok til visse oppskrifter. Har ikke så mye sjarm som andre (spesielt vedfyrte) pizzaovner.

Også i denne testen:

3 utendørs pizzaovner

Ooni Karu 12G Multi-Fuel Pizzaovn

Burn, baby, burn!

Drømmer du om en ekte, vedovnsbakt pizza, skorstein og det hele, blir det hverken lettere eller mer sjarmerende enn med Ooni Karu 12G.

Veldig lett å bruke. Uendelig sjarmerende med ekte flammer. Pen design, velutnyttet plass. Lager utrolig god pizza. Kan bruke både tre, kull og gass.
Gassadapter må kjøpes separat. Det er ikke plass til mye ved eller kull på én gang. Selv med ved er det vanskelig å holde temperaturen på over 450 °C i lang tid av gangen.
Les hele testen

Chef Matteo Crosta 16″ pizzaovn

God idé, dårlig utført

Chef Matteo Crosta 16” byr på både brukervennlighet og en roterende pizzastein som skal gi deg en jevn og smertefri pizzaopplevelse. Dessverre er opplevelsen helt motsatt.

Gass varmer raskere opp enn el, og er langt lettere å kontrollere enn tre. Stor pizzastein. Den store åpningen gjør det lett å få pizzaen inn i ovnen. Fem års garanti.
Selv med den roterende steinen varmer den ganske ujevnt. Svir lett sidene på pizzaen. Den roterende steinen virker mest som en gimmick. Byggekvaliteten kunne vært bedre.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Når små hindringer blir for store

Lille speil på veggen der, hvem har det glatteste fjeset her

Effektivt sug i pen innpakning

Alarm med 1 km rekkevidde

Godt alternativ til kjøkkenet

Perfekt grillresultat hver gang

Her er den ultimate pizzaovnen

Det er en god idé å gjøre det 'dumme' klimaanlegget smart

Effektiv kjøling i sommer

Skryt eller ikke?

Endelig en elektrisk grill som ikke er kjedelig

Trådløs overvåkning av hjemmet

Scroll to Top