TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ryobi RY18ST25A-0

Til de enkleste jobbene

Den vesle snøskuffen fra Ryobi fungerer fint på et lite område. Men er den så mye mer praktisk enn en manuell skuffe?

Av / 17.02.24 - 09:05
Ryobi RY18ST25A-0

Home mener

  • Enkel å bruke, helt fin til terrasser og små oppkjørsler. Kaster snøen langt. Tar liten plass. God beskyttelse for batteriet.
  • Mindre egnet til dyp eller tung snø. Grus kastes langt og med ganske stor spredning. Topptung med største batteri. Pris med batteri og lader blir stiv.

En liten, batteridreven snøskuffe som Ryobi RY18ST25A-0 (fengende-navn-avdelingen er åpenbart nedlagt) er ment for deg som har en liten gårdsplass, terrasse eller oppkjørsel.

Snøskuffen har et håndtak nede på stangen, som brukes om du skal skuffe dypere snømengder lagvis. Eller hvis snøen er spesielt tung eller hard. Ved tynnere snølag glir den lett bortover bakken, ført med én hånd

Det sitter en startknapp på begge sider øverst på stangen, så uansett om du er høyre- eller venstrehendt har du enkelt tilgang med tommelen.

Ryobi RY18ST25A-0 battery Ryobi RY18ST25A-0 battery compartment
<
>
Batteriet på 4 Ah holder til ca. 100 kvm. Foto: Geir Gråbein Nordby

Batteritid

Det følger ikke med batteri eller lader til Ryobi RY18ST25A-0. Hvis du går for en pakke med lader og det største batteriet på 5 Ah, dobles nesten prisen på herligheten, dette er med andre ord ingen spesielt billig snøskuffe. Det skal her skytes inn at snøskuffen er en del av One+ serien, som alle kan bruke batterier om hverandre. Har du med andre ord en batteridreven drill eller hekksaks fra samme serie, så kan de alle bruke hverandres batterier.

Vårt testeksemplar kom med 4 Ah batteri, som Ryobi hevder er nok til å skuffe 100 kvadratmeter. Dette er med 8-10 cm nysnø ved -15 grader, og i denne temperaturen er snøen veldig lett og luftig.

Annonse
Les også Denne hadde nok gjort i seg i hagen nå Robotten Yarbo kan håndtere både gress, løv - og snø.

Ved mildere vær er du heldig om du får 80 kvadratmeter ut av den. Som vel betyr rundt 10-15 minutter med effektiv skuffing. Det høres lite ut, men jeg vil påstå at om du skal rydde større områder enn dette, bør du uansett se etter noe litt kraftigere enn en elektrisk håndskuffe.

Støynivå

Jeg synes snøskuffen er relativt stillegående. Oppgitt tall på 83,9 dB er målt helt inntil maskinen, mens faktisk støynivå ved hodet til den som opererer den er godt under 70 dB. Dette tilsvarer å sitte i en gjennomsnittlig elbil på motorveien i 80 km/t, selv om støyen rent subjektivt oppleves høyere fra snøskuffen.

Ryobi RY18ST25A-0 whidth
Arbeidsbredden er bare 25 cm. Foto: Geir Gråbein Nordby

Ryobi RY18ST25A-0 i bruk

Nysnø og noe mykere og tyngre snø er lett å rydde unna med den lille Ryobi-skuffen. Den skjærer fint gjennom, og snøen spruter høyt og langt fremover. I kaldt vær spres snøen utover i luften og faller ned igjen over et større område, nesten som et lite snøvær.

Det er mindre praktisk når man ønsker å kontrollere hvor snøen lander, for eksempel om det går folk forbi, som du ikke ønsker å treffe med snøen. Så bør du også passe på å ikke føre snøskuffen motvinds, da jeg flere ganger fikk snøføyken rett i ansiktet. Sånt er ubehagelig, spesielt når det vedvarer.

Snøføyken sprer seg også mye i bredden, og det gjør denne lite egnet til å snørydde for eksempel en grusvei, da du risikerer å slenge småstein ukontrollert rundt omkring.

Ryobi RY18ST25A-0 plowing 2
Foto: Ryobi

Til små snøjobber funker Ryobi RY18ST25A-0 helt fint, og den største fordelen over en manuell snøskuffe er at man slipper det siste løftet, hvor snøen skal over snøfonna. På den måten avlaster man ryggen en del.

Derimot er den ikke like god når snøen er tung og hard, og jeg tar meg i å stå ganske så krumrygget innimellom, for å pløye gjennom hardere snø.

I slike situasjoner vil jobben faktisk gå raskere med en manuell skuffe, uten å være noe særlig mer belastende på ryggen. En manuell skuffe er også bredere enn de 25 små centimeterne i bredden Ryobi-skuffen kan skilte med. Med andre ord må du med den elektriske skuffen gå flere turer frem og tilbake før snøryddingen er unnagjort, så hvor mye vinner man egentlig?

Ryobi RY18ST25A-0 lifestyle
Spruter bare rett frem. Foto: Ryobi

Konklusjon

Ryobi RY18ST25A-0 tar liten plass i boden, er lett av vekt, og du får ryddet unna et greit inngangsparti før batteriet tar slutt. I hvert fall hvis du velger 4 eller 5 Ah batteri. Som må kjøpes separat, og det samme må lader – som øker prisen ganske dramatisk.

Nysnø går som en drøm, mens tyngre snø er mer jobb. Den smale bredden gjør at man må gå mange turer frem og tilbake, og selv det største batteriet har ikke kapasitet til mer enn 100-125 kvadratmeter om gangen. Har du større område, bør du nok likevel vurdere en større snøfreser fremfor større batteri.

Karakter
Ryobi RY18ST25A-0
Basic

Også i denne testen:

Stiga ST 700e

Mye for pengene

Skal du ha en god arbeidsbredde på en halv meter, kan ikke en snøfreser bli stort mer kompakt enn Stiga ST 700e. Som stort sett er en fryd å bruke.

Justerbar utkaster, LED-lys til kveldsbruk, enkel å bruke. Nok kraft til de fleste jobber, pløyer snø helt nede langs bakken. Plass til to batterier gir god kapasitet. Rimelig pris.
Ikke egen fremdrift. Litt små hjul gjør at Stiga-en kan være tung å dytte ved hard og isete snø.
Les hele testen

Ryobi RY36STX53A-150

En skikkelig arbeidskar

Størst i denne testen er Ryobi RY36STX53A-150. Med den ekstra størrelsen får du en meget god snøfreser som ruller ekstra lett over gårdsplassen.

Store hjul og god arbeidshøyde gjør at snøfreseren glir ekstra lett over gårdsplassen. Snøen ryddes unna som bare det, og sprøytes langt. Støtte for to store batterier. God kraft, en veldig bra snøfreser!
Ikke egen fremdrift. Går ikke helt ned på bakken, men legger igjen noen millimeter med snø etter seg. Litt begrenset kapasitet med det medfølgende batteriet (5 Ah).
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

925,-
79,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Trakter og kvern i perfekt symbiose

Ny design og smartere teknologi

Smart overvåkning i 4K og farger

Et effektivt farvel til smuss og dyrehår

Ny toppmodell fra Sage imponerer

Lettinstallert og drives av sollys

Prisvennlig pizzaovn til både inne og ute

Du kan ikke ha det travelt

Høyere oppløsning og bildehastighet er en hit

Ding-dong – du er på skjermen

Delt glede er dobbel glede

Dobbelt så smart er ikke dobbelt så bra

Lyd & Bilde