Philips’ dørklokke hører til den typen produkter som minner oss om at utviklingen faktisk går raskt innenfor Smart Home-området. Dørklokken var trolig ganske revolusjonerende da den kom på markedet, men når vi i dag sitter med den tykke papirmanualen og forsøker å få orden på installasjonen, en mengde skruer, og en app som nærmest ikke kan noe, er det som å være på en reise tilbake i tiden. Der må da være en nyere versjon på vei av dette produktet, eller?
Designen er hyperklassisk og minner litt om Apples produkter med de avrundede kantene og den sorte og sølvfargede looken. Men der stopper også likheten, for i motsetning til MacBook-en din, er denne dørklokken støpt i den reneste, sølvfargede plast. Det er pent på avstand og på bilder, men på nært hold virker det billig.
Minus sensor
Dørklokken har ingen automatisk bevegelsessensor som sender en melding hvis noen lusker rundt. Og hvis du vil se hva kameraet har tatt opp, må du ha det innebygde SD-kortet. Og for å få tak i det, må du ha en skrutrekker, da dørklokkens tyverisikring består av en skrue som man må løsne for å ta den ned fra veggen.
Du kan imidlertid til enhver tid ta et bilde i appen, så hvis du vil dokumentere at noen har vært i nærheten av døren, tar du bilde og lagrer det i appens innebygde album.
Vi opplevde ingen utfall i testperioden. Da ringeklokken først hang på veggen, gjorde den det den skulle. Og uten en bevegelsessensor trengte vi jo ikke jobben med å stille den inn.
Dørklokken har også den lille fordelen at den er testens letteste produkt, på tross av at den tar mest plass.
Knotete installasjon
Vi har etter hvert vent oss til at smarte produkter nærmest installerer seg selv. Som regel skanner man en QR-kode, og så går det bare videre. Slik er det ikke med WelcomeEye. Her må man slå opp i papirmanualen og så forsøke å følge tegningene i korrekt rekkefølge.
Det går galt når vi setter det sølvfargede plastcoveret på dørklokken før vi har fått ladet batteriet og hengt dørklokken opp på muren, for det er nærmest umulig å få den av igjen.
Bildekvaliteten
Da vi sammenligner bilder tatt av denne dørklokken med dem fra de andre dørklokkene, er det en klar forskjell. Selv i dagslys er ansiktene så mørke at det nesten er umulig å skjelne ansiktstrekkene.
Det vil ofte være tak over der ringeklokken henger – det anbefales også for å beskytte dørklokken mot vær og vind – men uten en ekstern lyskilde er bildene virkelig ikke bra.
Nattbildet viser til gjengjeld ansiktstrekk ganske tydelig.
Old school app
Så kommer vi til appen, og igjen er det som en tur tilbake til fortiden. Den kan vise et live-signal fra kameraet med eller uten lyd, og så kan du bruke den til å besvare anrop fra gjester ved døren. Det er omtrent det.
Det er imidlertid også mulighet for å koble automatisk åpning av en eventuell port eller garasje på appen, men det har vi ikke.
På et område er WelcomeEye Link imidlertid smart. Du kan nemlig koble den opp på Google Assistant og Alexa. På den måten kan du for eksempel få anropene opp på Google Nest Hub eller Android Smart-TV.
En annen mulighet er å investere i et av de andre produktene fra WelcomeEye-serien, for eksempel en monitor som du kan henge innendørs og bruke til å besvare anrop med når du er hjemme. Det løser problemet med at man bare kan motta anrop hvis man er i nærheten av mobilen.
Konklusjon
En driftssikker dørklokke uten for mye hurlumhei. Du får med de mest basale funksjonene samt muligheten for å koble den opp til Google Assistant. Men de andre dørklokkene kan det samme, og til en lavere pris.
Velg denne ringeklokken hvis du bare ønsker den mest basale funksjonaliteten – eller virkelig elsker designen og synes at den klær inngangsdøren din.
Også i denne testen:
Hombli Smart Doorbell 2
Mye for pengene
Testens billigste dørklokke imponerer
Google Nest Doorbell (med batteri)
Google har gjort det igjen
Ringeklokken fra Nest er faktisk morsom å bruke.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser