Det er produkter som bare føles så flotte at man har lyst til å ta på dem. Det er ikke umiddelbart noen logisk grunn til at en dørklokke skal ha den kvaliteten, men det har altså Hombli Smart Doorbell 2.
Den er laget av en type sort plast som føles som velur. Mykt og taktilt. Den selges sammen med en ‘klokke’ kalt Chime 2, som har samme estetikk som en rekke av Googles produkter, med myke former og lysegrått stoff. Med den i stikkontakten kan alle i huset høre når noen ringer på døren, uansett om de er i nærheten av en telefon eller ikke.
Nederlandske Hombli tilbyr et bredt utvalg av smarte produkter til hjemmet, både velkjente produkter som dørklokken og LED-pærer, men også mer uvanlige ting som en smart water controller, som kan sørge for at hagen din blir vannet mens du er på ferie.
En lek å installere
Tilbake til dørklokken. De gode folkene hos Hombli har ikke bare jobbet med designen, men også med funksjonaliteten. (Takk for det). Det tar ganske få øyeblikk å få appen installert og koblet sammen med dørklokken. Også Chime 2 blir koblet til på under et minutt. Dette er den typen produkt som alle kan finne ut av å installere.
Dørklokken fra Hombli er den eneste i testen som både kan kobles sammen med Google Assistant, Alexa og Siri. Vi kobler den med Google, og kan dermed bruke vår Google Nest Hub til å se hvem som ringer på og besvare anrop. Det går til gjengjeld ikke fullt så glatt med stemmestyringen som med Googles egen dørklokke, Nest Doorbell.
Det er mulig å sette opp scenarier i appen. For eksempel at lyset skal slås på når noen ringer på om kvelden, eller at ringeklokken skal oppføre seg forskjellig alt etter om du er hjemme eller ikke. Noen av dem er beta-funksjoner, som betyr at Hombli videreutvikler produktet, selv om det er i handelen.
Ekstremt følsom
Hombli Smart Doorbell 2 er utrolig tjenestevillig. Den vil virkelig gjerne gi deg beskjed hver gang den registrerer den minste bevegelse i synsfeltet. Det blir veldig raskt mer enn litt enerverende.
I appen kan den gjøres mer eller mindre følsom, så vi skrur den raskt ned på ‘low’. Men når mandagen kommer, og det er livlig trafikk av skolebarn på fortauet og syklister på sykkelstien, går telefonen nærmest amok med meldinger. Man kan ikke skru følsomheten lengre ned, så for å få ro slår vi den av. Og glemmer selvfølgelig å slå den på igjen før om kvelden.
Det må med andre ord finnes en plassering av ringeklokken hvor den ikke kan se direkte ut på fortauet, for da insisterer den altså på å gi beskjed ved hver minste bevegelsene.
Kameraet skyter i vidvinkel, hele 160 grader, så der er rik mulighet for å utløse sensoren.
Tyverisikret
En siste liten detalj som imponerer, er at Hombli har innebygd tyverisikring. Ringeklokken kan forholdsvis lett fjernes fra holderen på muren, men så snart det skjer, begynner den å pipe høylytt og insisterende.
Men ikke nok med det. Den er også låst til den personen som har installert den. Så selv om tyven stikker av med det høylytte pipende monsteret, kan han ikke bruke den til noe hjemme hos seg selv. Genialt.
Konklusjon
Man får virkelig mye for pengene med denne dørklokken. Det er nesten ikke til å tro at den er så mye billigere enn Nest Doorbell. Men den kan ikke vinne testen, da vi ikke fant noen tilfredsstillende løsning på problemene med bevegelsessensoren.
Også i denne testen:
Philips WelcomeEye Link
Basal dørklokke
Philips’ alternativ til en smart dørklokke er ikke så veldig smart.
Google Nest Doorbell (med batteri)
Google har gjort det igjen
Ringeklokken fra Nest er faktisk morsom å bruke.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser