Med 12 tommers basselement og passe kraftig forsterker skulle det meste ligge til rette for bra bassgjengivelse. Med betydelig større membranareal og kassevolum enn de små krabatene fra Sunfire og Velodyne, trenger ikke Dali-suben så mange Watt for lage skikkelig lyd.
Subwooferen matcher de velkjente høyttalerne i Ikon-serien både utseendemessig og kvalitetsmessig. Kassa virker solid bygget, selv om den ikke er helt fri for resonanser. Men det behøver ikke spille så stor rolle så kassa er riktig avstemt.
Lydkvalitet
Ikon-høyttalerne er kjent for sin varme og innsmigrende lyd, og denne subwooferen ligger helt klart i samme gate. Bassgjengivelsen er fyldig og harmonisk, med en solid dose spenst og slagkraft som gjør den i stand til å engasjere uansett musikktype. Dali-suben er dessuten ganske kjapp og nøyaktig nok til å gi en bra følelse av rytme og tempo. Det eneste vi savner i musikksammenheng, er evnen til å skille enda bedre mellom ulike toner. På krevende musikk som f.eks klassisk orkestermusikk har bassen en tendens til å flyte litt sammen. Med litt mer lettfordøyelig musikk som pop og rock er det derimot vanskelig å spore noen problemer.
Dali skuffer ikke på film heller. Den strekker seg faktisk seg overraskende dypt i bassen, med nok pusterom til de tøffeste filmsekvensene. På lydnivåer hvor de to mikrosub’ene måtte gi tapt, har Ikon Sub’en fortsatt mye å gå på. Den kan fint egne seg til bruk i litt større rom , sammen med større lydanlegg, men det forutsetter at den plasseres nær bakvegg eller i et hjørne slik at den kan få litt akustisk drahjelp fra omgivelsene.
Konklusjon
En verdig subwoofer til den populære Ikon-serien må kunne by på gode allround-egenskaper, og Ikon-suben skuffer ikke på verken musikk eller film. Med vekt på fraspark og fyldig dypbass er dette en sub som prioriterer underholdning fremfor siste grad av presisjon, men Dali-ingeniørene har balansert det hele riktig etter vår mening. Vil du ha en tilsvarende morsom, men mer presis subwoofer må du rett og slett ut med mer penger enn det Ikon-subwooferen koster.
Også i denne testen:
Oppsummering
Bass for enhver smak
Med lett øresus og ustø gange er vi kommet til veis ende i subwoofertesten. Men hvilken subwoofer duger best til hva?
JL Audio Fathom F113
Grand Slam
Det finnes subwoofere, også finnes det SUBWOOFERE. JL Audio setter standarden for den sistnevnte gruppen...
SVS PB13-Ultra
Big Boss
SVS kan trygt sies å være en av markedslederne innen subwoofere. PB13-Ultra er deres største modell, og vår referanse under 15.000 kroner.
XTZ 99 W12 DSP
Bass for feinschmeckerne
XTZ har på kort tid opparbeidet seg et renommé som respektabel høyttalerprodusent, og det er mye takket være deres prisgunstige subwoofere.
Sunfire HRS-8
Liten, men tøff
Sunfire er en av de virkelige veteranene når det gjelder mikro-subwoofere, og er kjent for å lage små suber som spiller fletta av de store!
Velodyne MicroVee
Spenstig lettvekter
Velodyne MicroVee er den minste subwooferen vi har noen gang har testet, men den er slett ingen pyse av den grunn.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser