TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Full tilgang 1 uke med automatisk stopp Bestill nyheten LB+ UKE NÅ

TEST: Xiaomi Watch S4 (Rainbow)

Xiaomi Watch S4 er en av de beste smartklokkene i sin prisklasse

Med en lysere skjerm, ny roterende krone og mer presis GPS står Watch S4 enda skarpere enn forgjengeren. Forsvarer det en oppgradering?

Av / 23.04.25 - 09:25
Xiaomi Watch S4 (Rainbow)

Home mener

  • Pen design, skarp og lyssterk AMOLED-skjerm, masser av sporingsmuligheter, god pris og fin batteritid.
  • Lukket økosystem, billig lader med USB-A, søvnsporing er ikke helt nøyaktig.

Xiaomi bygger videre på suksessen fra Watch S3 med sin nye Watch S4, som byr på en rekke subtile, men markante forbedringer. Med en mye lysere skjerm, ny roterende krone for bedre navigasjon og oppdatert Bluetooth-forbindelse lover Watch S4 en mer intuitiv og brukervennlig opplevelse. Selv om batteritiden og de fleste kjernefunksjonene forblir uendret, gjør de små optimeringene Watch S4 til en mer polert og moderne smartklokke. Men er det nok til å rettferdiggjøre en oppgradering hvis du allerede har forgjengeren?

Xiaomi Watch S4 (Rainbow) 1
Den roterende kronen gjør navigasjonen lett og rask. (Foto: Xiaomi)

Samme, men lysere skjerm

Xiaomi Watch S4 bevarer den stilrene, runde designen fra Watch S3, men har et mer raffinert uttrykk med sin roterende krone, som gir en mer intuitiv navigasjon gjennom menyene. Klokkens aluminiumsramme på 47,3 mm føles lett, men solid på håndleddet, og kombinasjonen av den store AMOLED-skjermen på 1,43 tommer med en oppløsning på 466 x 466 og 1500 nit lysstyrke gir fremragende lesbarhet, selv i skarpt sollys. Knappere er naturlig plassert på høyre side for enkel betjening, og den avtakbare remmen og rammen gjør det lett å tilpasse klokken til enhver stil. Fordi målene er de samme som på S3 og andre tidligere modeller, kan du bruke samme rammer og remmer – smart!

Xiaomi Watch S4 (Rainbow) 2
Her er de tre standardfargene – du kan selv gi ditt eget preg med andre remmer og rammer. (Foto: Xiaomi)

Vår testmodell var den nye regnbue-utgaven med sort urkasse og rem i gummi og nylon med et streif av regnbuens farger på begge deler. Denne modellen koster et par hundre kroner mer enn den vanlige sorte eller sølvfargede utgaven.

Xiaomi Watch S4 (Rainbow) 3
Vår testmodell var den nye Rainbow-utgaven. (Foto: Xiaomi)

Som forgjengeren er klokken klassifisert til 5 ATM, som betyr at den tåler svømming, en dusj eller lengre eksponering for regn, men frarådes mer aktiv vannsport eller dykking.

Ladingen av klokken skjer fortsatt med en litt billig, men fungerende magnetisk lader med USB-A-kabel. Var det ikke på tide med en oppgradering til USB-C?

Annonse

Det overordnede inntrykket av designen er solid, enkelt og elegant – spesielt når vi ser på prisen, som er ganske overkommelig.

Xiaomi Watch S4 (Rainbow) 4
Selv om det er et lukket økosystem, har du adgang til en del gode funksjoner. (Foto: Mikael Hansen)

Bygget for helse og fitness

Xiaomi Watch S4 er spekket med funksjoner til helse- og aktivitetsmåling, inkludert pulsmåling, oksygenmetning (SpO2), stressovervåkning og søvnregistrering. I tillegg støtter klokken over 150 sportsgrener, inklusiv løping, sykling, svømming og styrketrening.

En av de største forbedringene er imidlertid den nye dobbeltfrekvens-GPS (L1+L5 GNSS), som sikrer mer presis rute- og aktivitetsregistrering, selv i områder med dårlig satellittdekning. En annen ny funksjon er en “helsesjekk med ett trykk”, som gir et øyeblikksbilde av viktige helsedata på bare 60 sekunder.

Xiaomi Watch S4 (Rainbow) 5
Det er veldig lett å endre stilen totalt ved hjelp av utskiftbare remmer og rammer. (Foto: Xiaomi)

Når det angår helsesporingen, påstår Xiaomi at pulsmålingen har en nøyaktighet på 98 prosent. Det tror jeg gjerne, da det passer fint med hva jeg opplever på andre smartklokker. Det samme gjelder oksygenmetningen, som også virker ganske pålitelig.

Dessverre kan jeg ikke si det samme om søvnregistreringen, som ellers er en god funksjon å ha med. Målingene er ganske enkelt for upresise, og klokken registrerte ofte mer søvn enn jeg hadde fått. Jeg vet at jeg våknet klokken 7:00, men klokken hadde registrert at jeg sov til klokken 7:45. Kanskje det kan justeres i en fremtidig firmware-oppdatering?

Xiaomi Watch S4 (Rainbow) 6
Xiaomi Watch S4 egner seg til en skitur. (Foto: Xiaomi)
Xiaomi Watch S4 (Rainbow) 7
En dag på ski går kraftig utover batteriet, som raskt er nede på godt halvparten etter en slik tur. (Foto: Mikael Hansen)

Et annet punkt hvor Xiaomi skyter litt over mål, er på batteritiden. Akkurat som forgjengeren er Watch S4 utstyrt med et ganske stort batteri på 486 mAh, som ifølge produsenten skal holde til opptil 15 dagers bruk.

Min erfaring er at klokken i gjennomsnitt må lades en gang i uken, eller cirka hver sjette dag. Batteriforbruket avhenger imidlertid til syvende og sist av hvor mye og hvordan du bruker det. Når det er sagt – en uke er flott, men vi er langt fra 15 dager.

Konklusjon

Xiaomi Watch S4 er en gjennomført smartklokke som leverer på nesten alle parametere. Den store, skarpe og fargerike AMOLED-skjermen, den solide batteritiden på opptil en uke (avhengig av bruk), og det brede utvalget av sporingsfunksjoner gjør den til en sterk spiller i sin prisklasse. Samtidig er designen både stilfull og fleksibel, takket være mulighetene for å skifte remmer og rammer.

Det er imidlertid noen små kompromisser. Sporingen er ikke alltid 100 % presis, og laderen med USB-A føles litt foreldet. Men når man ser på prisen, blir det raskt tilgitt – du finner rett og slett ikke mange klokker med samme kvalitet og funksjoner til en lignende pris.

Bør du oppgradere hvis du allerede har en Watch S3? Nei, forskjellene er for små til å rettferdiggjøre en utskiftning. Men det endrer ikke på at Xiaomi Watch S4 fortsatt er et fremragende kjøp og fortjener en varm anbefaling!

Karakter
Xiaomi Watch S4 (Rainbow)
Basic
Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Stoppes automatisk

Full tilgang 1 uke uten bindingstid!

Tilgang til ALT innhold i 1 UKE!

Populær

LB+ Total tilbud - Første mnd KUN 79,-

Tilgang til ALT LB+ innhold

Spar mest!

LB+ total 12 måneder

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

Kun 89 kr/uke
79 kr/md
Kun 154 kr/md
Med et LB+ får du:
  • Tilgang til mer enn 7800 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Magsinet digitalt – ny utgave hver måned
  • Deaktiver annonser
  • L&B+ Video – bli med L&B redaksjonen behind the scenes, på de store tech-messene og mye mer!

Som vanlig et bra kjøp

OnePlus holder takten

Mange piksler for færre penger

Fint, men hypet nettbrett

Er Xiaomis nye toppmobil for dyr?

Mål blodtrykket med klokken

Kjøp den hvis du vil være beta-tester

Den beste mobilen du aldri ser

Honor Magic7 Pro zoomer inn der andre gir opp

Oneplus slår til med toppmobil

Apple iPad mini 7 har masser av krefter, men mangler innovasjon

Årets basis-iPhone haler innpå Pro-serien

Lyd & Bilde