TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Xiaomi Watch S3

En dyktig tracker

Xiaomi Watch S3 har mye å tilby til en svært rimelig pris.

Av / 15.04.24 - 08:46
Xiaomi Watch S3

Home mener

  • Lang batterilevetid, attraktiv og justerbar design, mange sporingsalternativer og lav pris.
  • Ingen automatisk tracking av treningsøkter, dårlig høyttaler, lukket økosystem

Smartklokker med lukkede økosystemer er sjelden det mest interessante å lese om – enn si teste og skrive om. Men hvis du er på utkikk etter en smartklokke med sporingsfunksjonalitet til en rimelig pris, bør du lese videre og bli kjent med Xiaomi Watch S3. Til tross for en lukket programvareplattform – dvs. ingen mulighet til å installere flere apper – har klokken noen svært positive egenskaper som for mange bør veie opp for det lukkede partiet. Det faktum at klokken også er ganske pen å se på, taler også til dens fordel. Hvis du ikke er tilhenger av standardfargene, kan du kjøpe ekstra innfatninger og remmer som passer bedre til stilen du ønsker.

Men la oss først ta for oss den største ulempen. En lukket programvareplattform betyr at du kjøper en ferdig, men også finjustert pakke. Noen vil kanskje savne muligheten til å legge til flere apper, og du må også gi avkall på stemmeassistenter, men personlig liker jeg enkelheten og spesielt batteritiden. Det kommer jeg tilbake til.

Xiaomi Watch S3 1
Xiaomi Watch S3 er tilgjengelig i svart og grått. Som standard har klokken en gummirem, slik at den enkelt kan sitte på selv om du hopper i vannet eller dusjer. (Foto: Mikael Hansen)

En smooth opplevelse

Operativsystemet heter HyperOS og er Xiaomis egen plattform. Fordelen med dette er at de har full kontroll over alle detaljer og enkelt kan sørge for at batteriet utnyttes optimalt og at alt går knirkefritt. Og det gjør det. Klokken reagerer lynraskt når du blar gjennom menyene på den 1,43-tommers OLED-skjermen, som er skarp og fargerik. Det er også to knapper på høyre side av urskiven som fører deg tilbake og, i mitt tilfelle, til treningsappen. Sammenkoblingen med telefonen skjer via Mi Fitness-appen, som er tilgjengelig for både iOS og Android. Her får du oversikt over innsamlede data, og du kan aktivere og deaktivere ulike funksjoner samt laste ned og installere nye urskivedesign.

Xiaomi Watch S3 2
Den grå looken er byttet ut med gult skinn og en gul krans som passer bedre til den gule urskiven. Mulighetene er uendelige. (Foto: Mikael Hansen)

Mer tracker enn smartklokke

Hvis vi graver litt dypere og ser på innsiden, er det tydelig at dette er mer en treningsmåler enn en tradisjonell smartklokke. Klokken har ingen innebygd SIM-kortport, og vi må nøye oss med en trådløs Bluetooth 5.2-tilkobling til omverdenen. Det er riktignok plass til NFC, men jeg er en ivrig bruker av Apple Pay på telefonen og vil ikke gi Xiaomi kredittkortopplysningene mine. Som med lignende klokker er det også plass til en innebygd høyttaler, men jeg ser ikke helt poenget med det. Jeg brukte den bare én gang, da volumet er veldig lavt og kvaliteten ikke er særlig god.

Xiaomi Watch S3 3
Med et enkelt trykk på den øverste knappen på høyre side får du opp menyen med alle appene, som i ekte Apple-stil er formet som små runde bobler. Du kan imidlertid bare bla opp og ned. (Foto: Mikael Hansen)

Treningskompis

Heldigvis betyr ikke maskinvaren så mye hvis programvaren spiller. Og det gjør den stort sett på Xiaomi Watch S3, som kan registrere ikke mindre enn 150 ulike aktiviteter. Så uansett om du løper, gjør yoga eller, som meg, styrketrener, kan klokken holde oversikt over puls og kaloriforbruk. Dessverre kan den ikke automatisk registrere når du starter og avslutter en aktivitet, noe jeg savnet.  Jeg husker ikke alltid å starte tidtakeren før jeg starter treningsøkten, og derfor gikk jeg glipp av noen treningsøkter i begynnelsen av testperioden. Det er en liten detalj, men noe både Apple og Google kan finne ut av.

Annonse
Xiaomi Watch S3 4
I Mi Fitness-appen samles dataene som samles inn fra klokken. Du kan selvfølgelig velge å dele dette med andre apper.  (Skjermbilde: Mikael Hansen)

Lang batterilevetid

Som nevnt innledningsvis er det noen ulemper forbundet med et lukket økosystem. Fordelene er imidlertid også til å få øye på. Den mest bemerkelsesverdige er batterilevetiden, som Xiaomi hevder er hele 15 dager. Til syvende og sist avhenger dette imidlertid av hvor mange funksjoner du slår av og på, og hvor mye du bruker klokken. Jeg valgte å kjøre med standardinnstillingene, og de 15 dagene viste seg å være helt greie. Jeg syntes først synd på klokken da vi var under 10 prosent etter 14 dagers bruk. Ladingen går også utmerket, fra 0-100 prosent på under 45 minutter.

Hvis du lurer på hvorfor det er bra med så lang batteritid, kan jeg si dette. Jeg er av den typen som sover med klokken på, for jeg tar den egentlig aldri av meg og vil at den skal overvåke søvnen min. Jeg liker også det faktum at jeg ikke trenger å bekymre meg for batterinivået på enda en smart dings. Det er irriterende nok at telefonen min må lades hele tiden. Dette er nok også hovedgrunnen til at jeg aldri har holdt meg til en smartklokke, for jeg ble rett og slett for lei av daglige ladinger.

Konklusion

Til tross for den lave prisen har Xiaomi Watch S3 mye å by på, og spesielt den lange batteritiden bør fremheves. Det er alltid deilig å slippe å tenke på flere ukentlige, om ikke daglige, oppladninger. Når det gjelder programvaren, bør de fleste også være fornøyde. Den innebygde skjermen er fargerik, skarp og responsiv. Hvis behovet for flere apper, stemmeassistenter og datatilkobling blir for stort, må det mer penger til, og laderen bør alltid være tilgjengelig. Det er selvsagt en smakssak om man foretrekker det ene eller det andre. Selv er jeg en stor tilhenger av lang batteritid og kan leve med færre funksjoner.

Karakter
Xiaomi Watch S3
Basic
Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Apple iPad mini 7 har masser av krefter, men mangler innovasjon

Årets basis-iPhone haler innpå Pro-serien

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Lyd & Bilde