Vi var mer enn begeistret for OnePlus Nord 2, som vi testet i fjor sommer. Så våre forventninger til etterfølgeren, OnePlus Nord 2T, var store.
På en rekke punkter leverer OnePlus også varene. Først og fremst imponerer muligheten for 80 W hurtiglading, som kan lade det 4500 mAh store batteriet i Nord 2T på under en halv time. Det er markant raskere enn konkurrentene i gruppetesten. Og så er det et ekstra pluss at batteriet holder på strømmen så lenge som det gjør.
Dessuten er vi glade for mobilens design, som både byr på den klassiske OnePlus-knappen (en liten skyver, som skifter mellom lyd, vibrasjon og lydløs tilstand), en matt og myk kurvet bakside, samt en litt annerledes kameramodul, hvor kameraets tre linser er integrert i to store sirkulære objektiver. Mobilen er ikke fullt så lett eller slank som Motorola Edge 30, men ligger likevel godt i hånden og er behagelig å bruke til hverdags.
Når det gjelder rå ytelse, er OnePlus Nord 2T nesten, men ikke helt på nivå med Motorola Edge 30. Litt overraskende, da OnePlus-mobilen kan skryte av hele 12 gigabyte RAM, hvor Motorola Edge 30 må nøye seg med 8 gigabyte.
Men her later det til at prosessoren er avgjørende. Som sin forgjenger kommer den nye OnePlus-mobilen med en prosessor fra MediaTek, i denne omgangen den såkalte Dimensity 1300, som nok gjør det den skal, også når man spiller tunge spill. Men heller ikke mer. Dessuten gjør skjermens forholdsvis lave oppdateringshastighet på 90 Hz seg bemerket nettopp når man gamer. Her kjører OnePlus Nord 2T langt mindre flytende enn sine konkurrenter, som begge kommer med høyere oppdateringsfrekvens.
Skjermen på OnePlus Nord 2T er med sine 6,43” for øvrig litt mindre enn konkurrentenes, noe som imidlertid ikke har noen praktisk betydning.
Det har til gjengjeld den overraskende svake lyden fra de innebygde stereohøyttalerne. Vi skriver overraskende, fordi OnePlus med Pro-modeller som OnePlus 9 Pro og OnePlus 10 Pro pleier å levere stereolyd med så mye saft og kraft at ingen dedikert gaming-mobil kan gjøre det bedre. Men her skuffer OnePlus Nord 2T, som hverken kan hamle opp med Motorola Edge 30 eller Samsung Galaxy A53, når det gjelder lyden.
Også kameraet er overraskende nok litt av en skuffelse. Det er identisk med kameraet i forgjengeren, som tok glimrende bilder. Men denne gangen suppleres kameraet av ny programvare med kunstig intelligens, som ifølge OnePlus skulle gjøre Nord 2T til “den beste noensinne fra OnePlus til å skyte skarpe og detaljerte bilder […]”
Det er dessverre ikke tilfellet. OnePlus Nord 2T har problemer med å komme helt tett på motivet, og både alminnelige bilder og bilder tatt med ultravidvinkel fremstår flate og litt uskarpe. Portrettfunksjonen fungerer for så vidt upåklagelig, men hvorfor er det at man bare kan ta bilder i 4:3-format, så snart bokeh-effekten tas i bruk? Det er bare mystisk.
Konklusjon
OnePlus Nord 2T er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha raskest mulig lading for pengene. Den er også rimelig flott å se på, og ligger godt i hånden. Og så skader det ikke at den kommer med 256 gigabyte innebygd lager.
I det store og hele er det snakk om en god mobil som bare mangler det aller siste for å kunne måle seg med konkurrentene. Skjermen er god, men oppdateringsfrekvensen på 90 Hz gjør seg uheldig bemerket når man gamer. Ytelsen er ellers tilfredsstillende, ikke minst den lange batteritiden, mens lydopplevelsen skuffer litt. Kameraet trekker også litt ned i den samlede bedømmelsen.
Også i denne testen:
Samsung Galaxy A53 5G
Litt for mange gjentagelser
Samsung Galaxy A53 forsøker å gjenta sin egen forgjengers suksess, men det sitter feil prosessor under panseret.
Motorola Edge 30
Lett og lynrask
Motorola Edge 30 er beviset på at en fet mobil også kan fås til en rimelig pris.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser