TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Tre mobiler i mellomklassen

Ikke spar på utstyret

Av / 18.07.22 - 11:10
Tre mobiler i mellomklassen

De dyreste mobilene koster etter hvert skjorta. Det er ikke uvanlig at de dyreste mobilene – som iPhone 13 Pro Max eller Sony Xperia 1 IV – koster 14 000 kroner eller mer, noe som er mer penger enn du trenger å betale for en god bærbar laptop. Andre toppmodeller – som OnePlus 10 Pro og Xiaomi 12 Pro – er litt rimeligere i pris, men koster fortsatt mer enn mange av oss har godt av å betale for en mobil.

Det finnes selvfølgelig også langt billigere budsjettmobiler på markedet. Du kan alltids kjøpe en mobil for mellom 1000 og 1500 kroner, men da må du også være villig til å gå veldig mye på kompromiss når det gjelder viktige parametere som ytelse, skjerm og kamera.

Vårt råd vil til enhver tid være å bruke omkring 5000 kroner på mobilen, hvis du ikke har lyst til å knuse den helt store sparegrisen, men har bruk for en mobil som fungerer upåklagelig i hverdagen, og både kan brukes til det seriøse og til underholdningen. Denne prisklassen er med andre ord det nødvendige budsjettet hvis du bruker mobilen i et normalt omfang og ikke vil senke utstyrsnivået.

Mye for pengene

Omvendt er det gode nyheter hvis du kan finne de nødvendige 5000 kronene på kontoen. Til den prisen får du faktisk så mye mobil for pengene at det kan virke direkte uansvarlig å bruke det dobbelte eller mer for å få med de siste 20 %.

mellemklasse mobil kameraer
Både Motorola Edge 30 og OnePlus Nord 2T kommer med tredobbelt kamera, mens Samsung Galaxy A53 til og med byr på fire kameralinser. (Foto: Peter Gotschalk)

De tre mellomklasse-mobilene i denne testen gir deg nemlig i ethvert praktisk henseende 80 % av opplevelsen i forhold til de dyreste mobilene, men til halve prisen. Her snakker vi om 5G, OLED-skjerm med høy oppdateringsfrekvens, tredobbelt kamera, rask prosessor og rikelig med lagringsplass.

Annonse

Til tross for at mobiler i nettopp denne prisklassen er begrepet på den perfekte balansen mellom pris og ytelse, finnes det ikke så mange av dem på markedet. Vi kunne bare finne akkurat fire i kategorien da vi søkte på markedet, og da den ene av produsentene ikke var i stand til å levere et testeksemplar, er det tre mobiler fra henholdsvis Motorola, OnePlus og Samsung, som konkurrerer om å være den beste i prisklassen.

Kappløpet var tett, men etter at støvet hadde lagt seg, fant vi likevel en klar vinner. Vil du vite hvilken? Så les denne testen.

mellemklasse mobil skaerme
På mange punkter er de tre mobilene nesten identiske. F.eks. har de alle tre OLED-skjerm på omtrent 6,5” med Full HD+ oppløsning. Skjermen på Motorola Edge 30 (øverst) er imidlertid litt mer lyssterk og har en høyere oppdateringsfrekvens enn skjermene på OnePlus Nord 2T (i midten) og Samsung Galaxy A53 (nederst). (Foto: Peter Gotschalk)

Slik testet vi

Vi ba produsentene om å sende oss deres beste alternativ på en mobil til omkring 5000 kroner. Vi har sett på en rekke forskjellige parametere i vår bedømmelse av mobilene, som skjerm, kamera, design, byggekvalitet, lydkvalitet, ytelse og brukeropplevelse.

Testvinneren er den mobilen som etter vår samlede vurdering er det beste og mest helstøpte produktet.

Motorola Edge 30

Lett og lynrask

Motorola Edge 30 er beviset på at en fet mobil også kan fås til en rimelig pris.

Lyssterk skjerm med opptil 144 Hz oppdateringsfrekvens. Sammen med den kraftige prosessoren betyr det rask ytelse og en fløyelsmyk brukeropplevelse. Kameraet leverer varene, og lyden er også god.
Underdimensjonert batteri, noe som fremgår av testens korteste batteritid. Kommer kun med 128 gigabyte innebygd lager, som ikke kan utvides.
Les hele testen

Samsung Galaxy A53 5G

Litt for mange gjentagelser

Samsung Galaxy A53 forsøker å gjenta sin egen forgjengers suksess, men det sitter feil prosessor under panseret.

Robust design med matt bakside som avviser fingeravtrykk. Stort batteri på 5000 mAh samt imponerende batterilevetid. Minnet kan utvides med opptil 1 terabyte via microSD-kort. Flott skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens. Gode innebygde stereohøyttalere.
Leveres uten medfølgende lader, og støtter bare 25 W hurtiglading. Prosessoren henger i bremsen, og mobilen kommer uten dedikert spillmodus. Kameraprogramvaren kan til tider være sløv i opptrekket.
Les hele testen

OnePlus Nord 2T 5G

Ikke helt i mål tross klare fortrinn

OnePlus Nord 2T kommer dessverre til kort overfor konkurrentene og lever heller ikke helt opp til sin egen forgjenger.

80 W hurtiglading og lang batteritid. Lekker design inklusiv den ikoniske OnePlus-knappen. Kommer dessuten med 256 gigabyte innebygd lager.
90 Hz oppdateringsfrekvens gjør seg uheldig bemerket. Dessuten svak lyd og et kamera som kjemper med å levere skikkelige bilder.
Les hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til å være sant?