CAT er det nærmeste man kommer en merkevare innenfor de solide mobilene. Navnet er ikke bare kjent fra entreprenørmaskiner, hvor de er verdens største, men også fra solid fottøy og altså telefoner – begge deler fremstilt på lisens. Vi har gjennom årene testet adskillige CAT-merkede telefoner, sist den voldsomme S61.
CAT S52 er en mellompristelefon, og den ligner ved første øyekast en alminnelig, litt tykk mobil. En metallramme hele veien rundt telefonen er det eneste som avslører at det er snakk om en toughphone. Skjermen er på 5,7 tommer, men virker umiddelbart større da hele fronten er dekket av en sammenhengende sort flate av Gorilla Glass 6, og det er mer enn en centimeter plass over og under skjermen. Oppløsingen er 1440 x 720 piksler.
Det er 4 GB RAM og 64 GB lager. Det er halvparten av det man får på uleFone, og selv om det er tilstrekkelig, vil det være begrensinger for avanserte brukere. I praksis blir det nok hastigheten, og ikke minnet, som setter begrensinger for bruken. På tross av et gavmildt antall kjerner er prosessoren nemlig sløv, så hvert trykk på et ikon følges av en pause før appen åpner seg.
Ingen partytriks
Da vi testet CAT S61-mobilen var det infrarøde FLIR-kameraet det helt spesielle partytrikset. Den slags finurligheter har ikke S52. Faktisk rommer den ikke en eneste sensor eller app utover det helt vanlige. S52 har imidlertid fått fingeravtrykkleser, noe som er behagelig i daglig bruk. Spesielt siden man ikke kan låse opp mobilen med selfie-kameraet.
Batteriet er på 3100 mAh, som er temmelig fett på en telefon som er beregnet til å bli brukt langt fra stikkontakten. Trådløs lading får man heller ikke.
Enkelt, men godt kamera
I en tid hvor antall linser vokser for hver mobilgenerasjon, har CAT S52 bare et enkelt 12 Mp vidvinkelkamera på baksiden, så man må unnvære superzoom og avansert fokusering.
Den optikken som er der, er heldigvis ganske fornuftig og lyssterk, så bildene er ganske akseptable. Innendørsbilder i god belysning har naturlige farger, selv om man tydelig ser at bildene blir kraftig prosessert. I dårlig lys flyter detaljene sammen, og støyreduksjonen er så kraftig at bildet blir tåkete.
Benchmark
Prosessoren er en åttekjerners Mediatek P35 på 1,8 GHz. Selv om både antall kjerner og arbeidshastigheten på papiret er høy, er vi i den absolutte økonomiklassen. Det avslører Geekbench 5-testen med et resultat på 166 i single-core og 1000 i multi-core. Det er med god marging testens laveste. PCMark Work 2.0-testen ga en score på 5508.
Verst går det imidlertid med grafikktestene: 3DMark Sling Shot Extreme endte med en score på 511. Det er under det halve av telefonene fra Doogee og UleFone. Og omkring en tidel av min egen et år gamle Huawei P30 Pro! Basemark GPU-testen viser samme tendens med et resultat på 710.
Selv om batteriet bare er halvparten så stort som konkurrentene, gikk batteritesten forholdsvis fint. Åtte timer er et respektabelt resultat. Men den lavoppløste skjermen og langsomme prosessoren bruker til sammenligning mindre strøm.
Fysisk test
CAT S52 er IP68-sertifisert, som i dette tilfelle skal tolkes på den måten at den tåler å ligge på 1,5 meters dyp i opptil 35 minutter. Den klarte derfor uten problemer en halv time i et spann med vann, selv om USB-C-porten og hodetelefoninngangen ikke kan dekkes til. Halvannen meter fritt fall mot betonggulv på henholdsvis bakside, skjerm og hjørner ble gjennomført uten en ripe, og alt virket normalt i ettertid.
Konklusjon
CAT S52 er en ganske pen og ikke spesielt dyr toughphone som kan være et fristende valg hvis man ikke ønsker å fare rundt med en stor, tung klump av en håndverkertelefon i lommen.
Når det gjelder robusthet, oppfyller den kravene fullt ut, og den er like upåvirket av vann og røff behandling som sine fysisk større konkurrenter. Når det gjelder ytelse og funksjoner, havner S52 imidlertid sist. Den tilbyr ingen spesielle funksjoner til utendørsfolket, og det er vanskelig å finne en like langsom mobiltelefon.
Også i denne testen:
uleFone Armor 7
Til upraktiske fotografer
Solid telefon med et par artige triks i ermet – og ikke minst et meget bra kamera.
Doogee S68 Pro
Powerbank med innebygd telefon
Doogees håndverkermodell er billig nok til å kjøpe som ekstratelefon, og den kan fungere som trådløs lader for andre enheter.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser