TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: OnePlus Pad 2

Tett på flaggskipnivå

OnePlus Pad 2 er et fremragende nettbrett og en markant oppgradering fra den kinesiske produsenten.

Skrevet av / 20.08.24 - 08:56
OnePlus Pad 2
Peter Gotschalk

Det første nettbrettet fra OnePlus var stort sett en fulltreffer. Nå har etterfølgeren landet, og den er mer ambisiøs enn sin forgjenger, selv om den rimelige prisen stort sett er uendret.

OnePlus Pad var nemlig basert på en MediaTek Dimensity 9000-prosessor, mens den nye OnePlus Pad 2 har den nyeste Snapdragon 8 Gen 3-prosessoren sittende under skjermen. Det betyr at nettbrettet har fått markant flere muskler å spille med, og alt tyder på at OnePlus med Pad 2 vil gjøre et alvorlig forsøk på å gjøre seg gjeldende på et marked som ellers er dominert av Apple iPad.

Utseende og konstruksjon

OnePlus Pad 2 ser dyrere ut enn den er. Baksiden og rammen er i sandblåst aluminium i fargen nimbus gray, og kantene er runde. Det gjør OnePlus Pad 2 behagelig og lett å holde, og den veier heller ikke all verden. Den er litt større og tyngre enn sin forgjenger, men den kan likevel brukes over lengre tid. Også av små personer med små hender til spill, video og annen underholdning.

Annonse

Skjerm og lyd

Selv om skjermen med sine 12,1 tommer er litt større enn forgjengerens 11,61 tommer, er skjermformatet fortsatt det samme, nemlig 7:5, noe som optisk får OnePlus Pad 2 til å minne en del mer om en iPad enn om andre Android-nettbrett.

OnePlus Pad 2
OnePlus Pad 2 ser dyrere ut enn den er. Baksiden og rammen er i sandblåst aluminium i fargen nimbus gray, og kantene er avrundede. (Foto: Peter Gotschalk)

Det er grenser for hvor god skjerm man kan forvente til denne prisen. OnePlus Pad 2 leveres da også bare med IPS-skjerm, samme type panel som man finner i den billigste iPad-en. Den maksimale lysstyrken er på 900 nit, så OnePlus Pad 2 egner seg klart best til innendørs bruk, selv om 900 nit er en oppgradering i forhold til forgjengeren, som måtte nøye seg med 500 nit.

Til gjengjeld er oppløsningen ganske høy (3000 x 2120 piksler), og skjermen støtter HDR10+, som blant annet gir bedre kontrast og mer dybde i bildet. OnePlus Pad byr også på en dynamisk oppdateringsfrekvens på opptil 144 Hz, som gjør nettbrettet spesielt velegnet til gaming, akkurat som brukeropplevelsen ved navigasjon, skrolling, etc. er ganske fløyelsmyk.

OnePlus Pad 2 har hele seks høyttalere og spiller dermed stereolyd, uansett om man holder nettbrettet horisontalt eller vertikalt. Lydbildet er kraftig og fyldig, så det er en fornøyelse både å spille og se video.

Funksjoner

OnePlus Pad leveres med Android 14 samt OnePlus’ egen OxygenOS-grensesnitt i versjon 14.1. Android 14 er godt egnet til nettbrettbruk og støtter blant annet multitasking, så man for eksempel kan ha flere appvinduer åpne side om side. Som en del av OxygenOS har OnePlus Pad 2 dessuten fått samme såkalte Open Canvas-grensesnitt som den foldbare mobilen OnePlus Open, og det gjør bare brukeropplevelsen enda bedre.

Ideen er at man ser to (eller tre) apper på skjermen på samme tid, men at man kan ‘skyve’ en eller de to man ikke bruker aktivt ut til siden. Akkurat som man legger et stykke papir til siden på det fysiske skrivebordet slik at det ikke er i veien for det man sitter og jobber med.

OnePlus Pad 2
Skjermformatet er fortsatt det samme, nemlig 7:5, noe som optisk sett får OnePlus Pad 2 til å minne en del mer om en iPad enn om andre Android-nettbrett. (Foto: Peter Gotschalk)

I praksis får det den samme effekten på nettbrettskjermen som om den var et vindu til et større arbeidsområde, og så drar man bare den eller de appene som man skal bruke akkurat da inn i synsfeltet. Det er den best uttenkte og mest elegante multitasking-løsningen vi har sett. Bra jobbet, OnePlus!

Selvfølgelig vil OnePlus også være med på AI-bølgen, og da OnePlus Pad 2 ble lansert, lovet den kinesiske produsenten at brukeren ville kunne nyte godt av AI-funksjoner til AI Writer, som skal kunne skrive en lang beskjed basert på korte instruksjoner. I tillegg kommer for eksempel AI Speak, som kan lese opp fra websider, samt AI Recording Summary, som kan ta et timelangt møteopptak og gjøre det om til et kort skriftlig resymé i løpet av få sekunder.

Dessverre var bare noen av disse funksjonene tilgjengelige da vi testet OnePlus Pad 2. Bare AI Eraser og AI Smart Cut out (begge til bilderedigering) samt AI Recording Summary følger med hvis man anskaffer seg OnePlus’ nye nettbrett i skrivende stund (primo august 2024), mens de øvrige funksjonene vil komme senere i form av en såkalt OTA-oppdatering i løpet av fjerde kvartal.

Da vi prøvde de allerede tilgjengelige AI-funksjonene, var brukeropplevelsen langt fra overveldende. AI Recording Summary virker bare på engelsk, hindi og kinesisk, mens AI Eraser bare fungerer tilfredsstillende i noen situasjoner, hvor funksjonen skal fjerne mennesker fra bilder med en ganske enkel bakgrunn. I andre tilfeller ble resultatet markant dårligere enn vi har opplevd med for eksempel Google Pixel 8 Pro (med Magic Eraser) eller Samsung Galaxy S24 Ultra (med Generative Edit).

Ideen med Open Canvas er at man ser to (eller tre) apper på skjermen på samme tid, men at man kan ‘skyve’ den ene eller de to man ikke bruker aktivt, ut til siden. (Skjermbilde: Peter Gotschalk)

Takket være OxygenOS 14.1 er OnePlus Pad til gjengjeld fremragende til gaming, da OnePlus’ brukergrensesnitt for eksempel lar deg styre hvor mange av nettbrettets ressurser som skal brukes til å kjøre spillet. Man kan altså velge å gi full gass med alle prosessorens krefter, noe som selvfølgelig krever mer av batteriet. Eller man kan velge å spare på strømmen slik at man kan spille over lengre tid, noe som gir god mening ved mindre krevende spill.

AIeraser2 AIeraser1
<
>
Her har AI Eraser virket etter hensikten. Vi har fjernet damen med hatten nederst til venstre på bildet. (Foto: Peter Gotschalk)

Ytelse

Og det er masser av krefter å ta av, for i Benchmark-testene presterer OnePlus Pad 2 takket være Snapdragon 8 Gen 3-prosessoren helt på linje med selskapets flaggskipmobil fra tidligere i år, OnePlus 12, og den scorer langt høyere enn Google Pixel Tablet fra fjoråret, som ellers befinner seg i samme prisklasse.

Man kan også kjøpe penn og tastatur til OnePlus Pad 2, noe som gjør nettbrettet mer produktivt. Så kan junior både bruke det til lekser og gaming. Genialt!

Dessverre er man også nødt til å kjøpe en lader som tilbehør, da denne ikke følger med i esken. Så sant nok støtter OnePlus Pad 2 67 watt hurtiglading, men OnePlus går altså ut fra at man har en slik lader liggende hjemme i skuffen –kanskje fordi de regner med at mange OnePlus Pad-kjøpere allerede har en mobil fra OnePlus.

OnePlus Pad 2 støtter for øvrig bare Wi-Fi og fås altså ikke i en versjon som kan brukes med SIM-kort. Og nettbrettet må også helt unnvære navigasjonsteknologier som GPS, GLONASS, Galileo eller BEIDOU. Noe som er ganske uvanlig for en mobilenhet i 2024. Det er åpenbart ikke meningen at OnePlus Pad skal være med ut i naturen eller tas med på hytta uten Wi-Fi.

Konklusjon

OnePlus Pad 2 leveres ikke med den mest lyssterke skjermen i verden, og nettbrettet støtter heller ikke SIM-kort eller GPS, men må nøye seg med Wi-Fi. Ergo egner det seg best til å bli brukt hjemme, hvor det til gjengjeld klarer både spill, underholdning og produktivitet. Man må imidlertid ikke forvente for mye av de lovede AI-funksjonene. Bare få av dem er tilgjengelige i skrivende stund, og de er ikke blant de beste vi har sett.

Her har AI Eraser til gjengjeld ikke fungert så bra. Man kan tydelig se at den kunstige intelligensen har fjernet noe til venstre på bildet. Der det før sto tre mennesker og så ut over vannet, kan man nå bare se en merkelig flekk. (Foto: Peter Gotschalk)

Men utover det er kvaliteten på topp i forhold til prisen. Faktisk blir det nok vanskelig å finne et bedre Android-nettbrett i samme prisklasse – både hva angår ytelse og skjerm- og lydkvalitet – det er faktisk bare Apples billigste iPad som kan måle seg med OnePlus Pad 2 i skrivende stund.

Karakter
OnePlus Pad 2
Premium

Home mener

Imponerende ytelse i forhold til prisen takket være Snapdragon 8 Gen 3. Open Canvas garanterer fantastisk multitasking-brukergrensesnitt. Lekkert laget i aluminium med myke former. Høyoppløst skjerm i praktisk 7:5-format. Bare få AI-funksjoner i skrivende stund, og vi har sett bedre. Fås i én versjon med Wi-Fi, og den har ikke GPS. Laderen følger ikke med i pakken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Massiv oppgradering av Pixel Watch

Fremragende programvare i OK telefon

Pixel 8 ½ Pro XL

Her får du mest nettbrett for pengene

En Ultra-klokke med få mangler

Flaggskipambisjoner til fornuftig pris

HMD har droppet Nokia og vil nå stå på egne ben

Samsung Galaxy Z Fold 6 er en mobil for de få

Metalliske mobiler er tilbake!

Kongen av budsjettmobilene er tilbake

Galaxy Flip 6 er (nesten) kompromissløs

Ikonisk mobil er tilbake

Scroll to Top