Det har gått mye bedre med denne testen enn jeg hadde våget å håpe på. For mitt vedkommende har OnePlus Pad nemlig vært rammet av så mange uhell at det minnet om en sann forbannelse.
Min tur til lanseringen av OnePlus Pad i New Delhi i februar måned gikk i vasken fordi noe gikk galt da jeg skulle søke om pressevisum til India. Da produktet så ble tilgjengelig for testing, forsvant pakken på mystisk vis mens den var på vei til meg med kurer. Mitt testeksemplar av OnePlus Pad ble sist sett da det ble registrert som mottatt i DHLs pakkesentral i Hamburg. Og da OnePlus bare hadde ganske få tilgjengelige eksemplarer til skandinaviske medier, måtte jeg vente på at en journalist fra et annet medie ble ferdig med sin test før jeg endelig kunne få fingrene i det første nettbrettet fra OnePlus. Det ville ikke forundret meg en tøddel hvis det hadde vist seg at batteriet var gått tomt i mellomtiden. Eller hvis nettbrettet var gått i luften mellom fingrene mine.
Men slik gikk det ikke. I stedet fikk jeg mulighet til å lære et produkt å kjenne, som av gode grunner minner om alle andre Android-nettbrett på de fleste punktene, men som også skiller seg ut akkurat så mye at det er verdt å legge merke til.
Utseende og konstruksjon
OnePlus Pad ser dyrere ut enn det er. Baksiden og rammen er i aluminium, børstet i konsentriske sirkler, og kantene er avrundet. Det gjør OnePlus Pad behagelig og lett å holde, og da det heller ikke veier all verdens, kan det brukes i lengre tid. Også av små personer med små hender til spill, video og annen underholdning.
Skjerm og lyd
Skjermformatet er ganske spesielt, nemlig 7:5, noe som optisk får OnePlus Pad til å minne en del mer om en iPad enn om andre Android-nettbrett.
Det er grenser for hvor god skjerm man kan forvente til denne prisen. OnePlus Pad leveres derfor bare med IPS-skjerm, som er samme type panel man finner i den billigste iPad-en. Den maksimale lysstyrken er på 500 nit, så OnePlus Pad egner seg klart best til innendørs bruk. Til gjengjeld er oppløsningen ganske høy (2800 x 2000 piksler), og skjermen støtter HDR10+, som blant annet gir bedre kontrast og mer dybde i bildet. OnePlus Pad byr også på en oppdateringsfrekvens på hele 144 Hz, som gjør nettbrettet spesielt velegnet til gaming, og at brukeropplevelsen ved navigasjon, skrolling etc. er ganske fløyelsmyk.
OnePlus Pad har fire høyttalere og spiller dermed stereolyd, uansett om man holder nettbrettet horisontalt eller vertikalt. Lydbildet er kraftig og fyldig, så det er en fornøyelse både å spille og se video.
Ytelse og funksjoner
OnePlus Pad leveres med Android 13 samt OnePlus’ eget OxygenOS 13 brukergrensesnitt. Android 13 er bedre egnet til nettbrettbruk enn tidligere utgaver av Android, og støtter for eksempel multitasking så man kan ha to app-vinduer åpne side om side.
Takket være OxygenOS 13 er OnePlus Pad også fremragende til gaming, da OnePlus’ brukergrensesnitt for eksempel lar deg styre hvor mange av nettbrettets ressurser som skal brukes til å kjøre spillet. Man kan altså velge å gi det full gass med alle prosessorens krefter, noe som selvfølgelig krever mer av batteriet. Eller man kan velge å spare på strømmen så man kan spille i lengre tid, noe som gir god mening ved mindre krevende spill.
Og det er faktisk masser av krefter å ta av, for OnePlus Pad presterer i Benchmark-tester helt på linje med et annet splitter nytt, nemlig Google Pixel Tablet, selv om OnePlus’ nettbrett er markant billigere. I forhold til Android-nettbrett i samme prisklasse, som Lenovo Tab P11 Pro Gen 2, er OnePlus Pad klart overlegen.
Man kan også kjøpe penn og tastatur til OnePlus Pad, noe som gjør nettbrettet mer produktivt. Da kan junior også bruke det til lekser og gaming. Genialt!
Dessverre må man også kjøpe en lader som tilbehør, da den ikke følger med i pakken. Så riktignok støtter OnePlus Pad 67 watt hurtiglading, men OnePlus går altså ut fra at man har en slik lader liggende hjemme i skuffen – kanskje fordi de regner med at mange OnePlus Pad-kjøpere allerede har en mobil fra OnePlus. Er ikke det tilfellet, koster en lader ikke all verdens, men jeg synes likevel det er et merkelig valg fra OnePlus’ side å ikke inkludere en lader.
Et annet kritikkpunkt er den begrensede lagringsplassen på bare 128 gigabyte. Det er ikke all verdens, og plassen kan heller ikke utvides. Sist, men ikke minst støtter OnePlus Pad bare Wifi, og fås derfor ikke i en versjon som kan brukes med SIM-kort. Det er åpenbart ikke meningen at OnePlus Pad skal være med ut i naturen eller på hytta uten Wifi.
Konklusjon
OnePlus Pad leveres ikke med den mest lyssterke skjermen i verden, og nettbrettet støtter heller ikke SIM-kort, men må nøye seg med Wifi. Ergo egner det seg best til å bli brukt hjemme, hvor det til gjengjeld kan klare både spill, underholdning og produktivitet.
Kvaliteten er generelt på topp i forhold til prisen. Faktisk blir det nok vanskelig å finne et bedre Android-nettbrett i samme prisklasse – både når det gjelder ytelse og skjerm- og lydkvalitet. Det er faktisk bare Apples billigste iPad som kan måle seg med OnePlus Pad i skrivende stund. Hadde OnePlus Pad vært med i vår gruppetest av 4 nettbrett i mellomklassen, ville det ha vunnet en overbevisende seier!
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser