Tja, hva skal jeg si? OnePlus har sendt en ny mobil i det billige sjiktet av mellomklassen på markedet, og den er ganske fin. Misforstå meg ikke. Jeg har vært og er fortsatt begeistret for hele Nord-serien, som OnePlus presenterte midt i Corona-året 2020, men i min test av OnePlus Nord CE 5G – forgjengeren til OnePlus Nord CE 2 5G, som er gjenstand for denne testen – klaget jeg i konklusjonen også litt over at mobilen manglet noe av det unike preget og designspråket som ellers har kjennetegnet OnePlus mobiler, siden den første kom på markedet i 2014.
OnePlus ble nemlig opprinnelig etablert av svensk-kineseren Carl Pei sammen med Pete Lau, og av de to var det alltid Carl Pei som sto for det skjeve og unike, mens Pete Lau kom fra en stilling som Vice President for Oppo – en stor kinesisk mobilprodusent som spytter ut nye mobiler på samlebånd. Carl Pei forlot OnePlus i 2020 i samme åndedrett som OnePlus lanserte Nord-serien, og dessuten begynte et tettere samarbeid med Oppo omkring utvikling og produksjon.
Carl Pei stiftet selskapet Nothing, som helt tydelig fokuserer på å være annerledes og utfordre markedet – se for eksempel vår test av selskapets første produkt, Nothing Ear (1 ) – mens OnePlus blir mer og mer integrert i Oppo.
Og det gjør seg bemerket, spesielt når det gjelder selskapets billigere mobiler, som det kan være vanskelig å skille fra andre modeller i samme prisklasse. Også Motorola (også kinesisk) spytter ut mobiler en masse i prisklassen mellom 3000 og 4000 kroner, men vi tester dem sjelden, da det rett og slett er snakk om metervare som det er vanskelig å si noe meningsfylt om, uten å falle i søvn underveis. Les bare vår test av Motorola Moto G200 hvis du vil se hva jeg mener.
Og slik kommer det nok også til å gå med kommende versjoner av OnePlus billigste mobiler, for det er veldig vanskelig å si noe fornuftig om dem – og dermed også om OnePlus Nord CE 2 5G – utover at man får det man betaler for.
Konfigurasjon fra mellomste hylle
De fleste mobilene i denne prisklassen er gode nok for de fleste, men man kan selvfølgelig ikke regne med topp spesifikasjoner for under 4000 kroner. I stedet forsøker produsenten typisk å gi en slik mobil en eller to funksjoner fra øverste hylle, mens resten av konfigurasjonen er kjedsomhet i metermål. Og det prinsippet gjelder også for OnePlus Nord CE 2 5G.
I forhold til sin forgjenger kan Nord CE 2 derfor skryte av følgende forbedringer:
1) Raskere prosessor, som imidlertid denne gangen er fra MediaTek og ikke fra Qualcomm – og når det gjelder hastigheten, er OnePlus Nord CE 2 5G best å sammenligne med Samsung Galaxy A52 5G, som vi testet i fjor sommer.
2) 65 W hurtiglading i stedet for 30 W, så man nå kan lade mobilen fullt opp på en halv time i stedet for kun opptil 70 %. Det er samme ladeteknologi som produsenten introduserte med OnePlus Nord 2 5G.
3) Støtte av microSD-kort opptil 1 TB – det ser man ikke så ofte lenger. En av de siste mobilene i samme prisklasse vi har testet, og som kan det samme, er Xiaomi Mi 11 Lite 5G.
4) Støtte for Wi-fi 6.
Ja, det var det. Listen ER ikke lengre. Skjermen er akkurat den samme som forgjengerens, batteriet har samme størrelse, og faktisk kommer OnePlus Nord CE 2 5G med 4 gigabyte mindre minne (RAM), enn den første modellen. Kameraet har det heller ikke skjedd nevneverdig mye med. Bildene blir fortsatt fine, så lenge man ikke presser kameraet for mye.
Lyden er ikke noe å skrive hjem om. OnePlus Nord CE 2 5G har ingen innebygde stereohøyttalere, noe som irriterer når man spiller spill, og kobler man til hodetelefoner, er lydbildet merkelig flatt og intetsigende. Selv når man bruker gode, kablede hodetelefoner.
Til gjengjeld er prisen satt et par hundre kroner ned. Du setter selv inn party emoji etter behov.
Konklusjon
Hvis du har bruk for en ny mobil til under 4000 kroner, er OnePlus Nord CE 2 5G likevel et utmerket valg. Bare du ikke forventer mer enn du betaler for. 65 W hurtiglading, 5G og Wi-fi 6 er gode ting til prisen, og på de fleste andre punkter lever mobilen opp til det man kan forlange. Skjermen er god uten å være prangende, designen er generisk og intetsigende, men mobilen er robust og likevel slank og lett.
Bruker du kameraet som folk flest, blir du sikkert også glad og fornøyd, og mobilen kjører raskt nok for de fleste, uten å bli supervarm eller å gå i stå og krasje midt i det hele.
Det følger ikke mye lagerplass med ved kjøpet (128 gigabyte), men for en sjelden gangs skyld kan man utvide plassen med opptil 1 terrabyte med et eksternt minnekort.
Har du noen flere kroner å bruke på en mobil, og om du også liker OnePlus, så bør du kjøpe OnePlus Nord 2 i stedet. Det er nemlig den beste OnePlus-mobilen i mellomklassen vi har testet til dags dato.
Les videre med LB+
Nyttårstilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd
Tilgang til ALT innhold i 6 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser