TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: OnePlus Nord 2 5G

Senke flaggskip

OnePlus Nord 2 er akkurat nå markedets beste mobil i premiumklassen. Her får man både i pose og sekk, uten at det koster skjorta.

Av / 30.07.21 - 15:05
OnePlus Nord 2 5G

Home mener

  • Vaskeekte “flaggskip-killer” med høy ytelse, glimrende kamera, fremragende og lyssterk skjerm, innebygd stereolyd og lynrask lading.
  • Vi kunne ha ønsket at OnePlus hadde beholdt det dobbelte frontkameraet. Og så virker ikke nattmodusen sammen med ultravidvinkel-linsen.

Hm, har ikke OnePlus akkurat lansert OnePlus Nord CE 5G som oppfølger til fjorårets OnePlus Nord? Bare billigere, men med alle kjernefunksjonene i behold?

Nei, du husker ikke feil. Vi har i tillegg også akkurat testet den, og hadde vansker med å få armene ned, for den var omtrent like bra som den opprinnelige OnePlus Nord, men til en vesentlig billigere pris.

Men den kinesiske produsenten ligger ikke på latsiden, så selvfølgelig har OnePlus Nord også fått en “skikkelig” etterfølger, OnePlus Nord 2, som selskapet akkurat har lansert som en vaskeekte “flaggskip-killer”.

Tanken er at mobilen skal kunne konkurrere med vesentlig dyrere modeller når det gjelder de mest sentrale funksjonene som kamera, skjerm og ytelse.

Prisen er den samme som for fjorårets OnePlus Nord, noe som etterlater oss med et par spørsmål som denne testen skal forsøke å besvare: Er det noen grunn til å bruke de ekstra pengene på OnePlus Nord 2 når den billigere OnePlus Nord CE 5G var minst like god som forgjengeren?

Annonse

Og: Er OnePlus Nord 2 bedre enn sin forgjenger? Og hvis ja, er den også bedre enn andre mobiler i samme prisklasse, som f.eks. Motorola Moto G100?

Svarene på disse spørsmålene – og mye, mye mer – kan du lese her.

OnePlus Nord 2
Den spesielle OnePlus-knappen som skifter mellom lyd, vibrasjon og lydløs tilstand – er tilbake på høyre side av OnePlus Nord 2. (Foto: Peter Gotschalk)

Utseende og konstruksjon

Mens man må ha et par skarpe briller for å se de fysiske forskjellene på den opprinnelige OnePlus Nord og den prisgunstige OnePlus Nord CE, har OnePlus Nord 2 faktisk en hel del mer til felles med toppmodellen OnePlus 9 Pro.

Kameramodulen er rektangulær og er plassert øverst til venstre sett bakfra når mobilen ligger med skjermen ned. Rammen er presist skåret i hard plast, og som på 9 Pro sitter av/på-knappen og den spesielle OnePlus-knappen som skifter mellom lyd, vibrasjon og lydløs tilstand – på høyre side, mens lydstyrken reguleres med knappen på motsatt side.

Den dedikerte OnePlus-knappen glimret for øvrig med sitt fravær på OnePlus Nord CE 5G, så det er deilig å se at den nå er tilbake.

Ellers er mobiltelefonen selvfølgelig både lett og robust, men designmessig er det også gjort noe ut av detaljene. For eksempel virker kameramodulen umiddelbart stor, men den stikker likevel så lite ut fra kroppen at telefonen stort sett ikke vipper når den ligger på et bord.

OnePlus Nord 2
Designmessig har OnePlus Nord 2 (til venstre) det meste til felles med toppmodellen OnePlus 9 Pro (til høyre). Ikke minst kameramodulen som på begge modellene er rektangulær, og er plassert øverst til venstre sett bakfra. (Foto: Peter Gotschalk)

Skjerm og lyd

Akkurat som sin forgjenger (og OnePlus Nord CE 5G) kommer OnePlus Nord 2 med AMOLED-skjerm i FHD+ oppløsning, og den har både HDR10+ og samme 90 Hz oppdateringshastighet som fjorårets flaggskip, f.eks. OnePlus 7 Pro.

Skjermoppløsningen er egentlig Full HD, men fordi skjermen er designet i det litt spesielle 20:9-formatet, får man litt flere piksler for pengene. Generelt får man til denne prisen en av de beste og mest behagelige skjermene på markedet akkurat nå med OnePlus Nord 2. Lysstyrken går forøvrig opp til hele 1110 nits, så på det punktet er OnePlus Nord 2 klart overlegen i forhold til førnevnte Motorola Moto G100, hvor nettopp skjermens svake lysstyrke er den største akilleshælen.

Mobilen leverer også glimrende lyd. Talekvaliteten er grei, og så er Nord 2 den første Nord-modellen som kommer med innebygde stereohøyttalere, noe som gjør lydopplevelsen, hvis man spiller spill eller ser video uten hodetelefoner, SÅ mye bedre. Dette er nærmest i seg selv grunn nok til å foretrekke Nord 2 fremfor Nord CE, som nemlig – akkurat som forgjengeren fra i fjor (og forøvrig også Motorola Moto G100) – måtte unnvære stereolyd.

OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2 er tilgjengelig i to farger, nemlig Blue Haze og Gray Sierra. (Foto: OnePlus)

Kamera

OnePlus Nord 2 kommer med en 50 Mp Sony IMX 766 kamerasensor med optisk bildestabilisering, og i tillegg kommer 119,7° 8 Mp ultravidvinkel og en 2 Mp monolinse, som skal skape mer skarphet i bildene.

På telefonens forside finner vi en 32 Mp IMX 615-sensor, som med en spesiell funksjon støtter autofokus opptil fem ansikter. Det dobbelte frontkameraet med ekstra ultravidvinkel, som OnePlus introduserte med den første Nord-modellen, må vi til gjengjeld si farvel til.

OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2 kommer med en 50 Mp Sony IMX 766 kamerasensor med optisk bildestabilisering, og i tillegg kommer 119,7° 8 Mp ultravidvinkel og en 2 Mp monolinse. (Foto: Peter Gotschalk)

Av hensyn til gjeldende Covid-anbefalinger har vi derfor ikke testet gruppe-selfie-funksjonen, men selv om frontkameraet tar glimrende selfies med bokeh-effekt, er det en strek i regningen at det dobbelte frontkameraet fra forgjengeren, har måttet forlate livet. Det var en funksjon som var skreddersydd til en ung målgruppe, der TikTok og Snapchat er de viktigste appene på mobilen, og derfor er det merkelig at OnePlus ikke har beholdt det dobbelte frontkameraet, når OnePlus Nord 2 nå tydeligvis vil innynde seg hos de litt yngre brukerne.

Nåvel, men utover det har vi ikke mye negativt å si om kameraet. Hvis vi blir hos de unge og hippe et øyeblikk, vil de formentlig sette stor pris på funksjonen ved navn “Video med dobbeltvisning”, som lar deg ta opp video med front- og hovedkameraet på én gang (se et eksempel under). Det er perfekt til før omtalte sosiale medier, som i stadig høyere grad legger mer vekt på video, enn bilder.

Når det gjelder de fleste andre kamerafunksjonene, holder OnePlus Nord 2 det den lover. Mobilen tar skarpe og veldig dynamiske bilder – ikke minst takket være førnevnte monolinse samt den innebygde optiske bildestabiliseringen, som Nord CE måtte unnvære – som blir gode uansett om man bruker den primære linsen eller ultravidvinkel.

opn2_ultra opn2_prim opn2_2xzoom opn2_5xzoom
<
>
Mobilen tar skarpe og meget dynamiske bilder – ikke minst takket være monolinsen samt den innebygde optiske bildestabiliseringen. Og selv med den digitale zoomen blir bildene skarpe, så lenge man ikke overdriver, og holder seg under 5x zoom. (Foto: Peter Gotschalk)

Selv om man må nøye seg med digital zoom, blir bildene skarpe så lenge man ikke overdriver og holder seg under 5x zoom, hvis man vil tett på motivet. Og også mobilens nattmodus leverer et godt resultat. Summa summarum leverer kameraet mer enn man normalt ville forvente til prisen.

Imidlertid er det litt av en gåte for oss hvorfor man også i år kan velge ultravidvinkel-linsen i den dedikerte nattmodusen, for funksjonen virker kun med den primære linsen, mens dårlig belyste bilder fotografert med ultravidvinkel forblir mørke som natten. Vi poengterte akkurat det samme i vår test av den første OnePlus Nord, men den er det åpenbart ingen hos den kinesiske produsenten som har lest.

OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2 må unnvære forgjengerens dobbelte frontkamera, men gode selfies med bokeh-effekt kan mobilen likevel fint levere. (Foto: Peter Gotschalk)

Ytelse og funksjoner

Det var spesielt en grunn til at vi var spente på å teste OnePlus Nord 2, og den sitter under skjermen. Mobilen er OnePlus’ første uten Snapdragon-prosessor fra Qualcomm. I stedet er mobilen utstyrt med den såkalte Dimensity 1200-AI-prosessoren fra selskapet MediaTek.

MediaTek stammer fra Taiwan, og virksomhetens prosessorer finner man oftest i mobiler i budsjettklassen, f.eks. Nokia 2.4 og Samsung Galaxy A32, som begge koster under 2000 kroner.

Med andre ord var det et åpent spørsmål om OnePlus Nord 2 ville kunne prestere på samme nivå som andre mobiler i prisklassen – eller for den saks skyld som sin egen forgjenger som kom med en Snapdragon 765G prosessor under panseret – for man kunne frykte at OnePlus primært hadde valgt samarbeidet med MediaTek for å spare penger på bekostning av ytelsen.

Heldigvis gjør MediaTek-prosessoren og OnePlus Nord 2 alle våre bekymringer til skamme. OnePlus har selv sammenlignet Dimensity 1200-AI med Snapdragon 870, som tilfeldigvis sitter i Motorola Moto G100, og det stemmer godt overens med resultatene av våre Benchmark-tester, hvor OnePlus Nord 2 stort sett yter på nivå med den kinesiske konkurrenten. Og dermed også betydelig bedre enn forgjengeren samt OnePlus Nord CE 5G.

Også i daglig bruk må vi ta av hatten for OnePlus Nord 2. Store apper kjører helt flytende og uten avbrytelser, og mobilen blir hverken varm eller mister pusten underveis. OnePlus Nord 2 har riktig nok ikke trådløs lading, men batteriet holder strøm i nesten ni timer i vår stresstest, og samtidig kommer mobilen med samme superraske 65 W ladeteknologi som den vesentlig dyrere OnePlus 9 Pro. Det betyr at OnePlus Nord 2 kan lades fra 0 til 100 % på cirka 30 minutter, som er uvanlig for en mobil i denne prisklassen.

OnePlus Nord 2
Mobilens nattmodus leverer et godt resultat. Dog virker funksjonen kun med den primære linsen, mens dårlig belyste bilder fotografert med ultravidvinkel forblir mørke som natten. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

La oss konkludere på spørsmålene fra innledningen: Ja, OnePlus Nord 2 er bedre enn sin forgjenger. Den har høyere ytelse, innebygde stereohøyttalere, større batteri og rå lading. Eneste strek i regningen er det manglende dobbelte frontkameraet. Nåvel, man kan ikke få alt her i verden.

Og ja, den er også verdt pengene i forhold til OnePlus Nord CE 5G. Prisforskjellen er akkurat 1000 kroner, og for de pengene får man markant bedre ytelse, bedre kamera, raskere lading, stereolyd og den ikoniske OnePlus-knappen, som vi savnet da vi testet den billigere Nord CE-modellen.

Spørsmålet er da om Motorola Moto G100, som også er et par hundre kroner billigere, er et bedre valg enn OnePlus Nord 2. Og til det må vi svare at det kommer litt an på hva man prioriterer.

Hva rå ytelse angår, er Motorola et hårstrå foran OnePlus. Ikke minst når det gjelder batteriet, som på Moto G100 er på hele 5000 mAh, og dermed holder enda lenger enn batteriet på OnePlus Nord 2. Dessuten kommer Moto G100 med den Samsung DeX-lignende Ready For-plattformen, som lar brukeren koble Motorola-mobilen til TV-en, dataskjermen eller den bærbare, og her følger ikke OnePlus med.

De to mobilenes kameraer er noenlunde på samme nivå, men OnePlus Nord 2 har en markant bedre skjerm enn Motorolas mobil, og det samme gjelder lydopplevelsen. Og da OnePlus Nord 2 kommer med den raskeste ladingen vi til dags dato har sett i denne prisklassen, utgjør Moto G100s store batteri heller ikke lenger den store fordelen man umiddelbart kunne tro.

Vi har allerede gitt Motorola Moto G100 vår spesielle anbefaling, men står valget direkte mellom den og OnePlus Nord 2, ville vi selv foretrekke OnePlus Nord 2. For produsenten har ikke lovet for mye. Her er der virkelig snakk om en vaskeekte “flaggskip-killer”.

Karakter
OnePlus Nord 2 5G
Premium
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Nyttårstilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 12 måneder! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

Nyttårstilbud 30 % LB+ Total i 6 mnd

Tilgang til ALT innhold i 6 måneder

Kun 77 ,- / mnd
79,- / for 1 mnd
107.80 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser

Apple iPad mini 7 har masser av krefter, men mangler innovasjon

Årets basis-iPhone haler innpå Pro-serien

Tilbake på toppen

Det perfekte kompromisset?

Brettbar magi?

For sent og for dyrt

Enda smidigere til å ha kontroll på helsen

En iPhone du godt kan hoppe over

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Lyd & Bilde