TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Motorola Razr 50 Ultra

Stilig og lommevennlig klapptelefon

Brettbare mobiler har fortsatt ikke slått helt an, men de blir stadig mer interessante i takt med at kvaliteten øker.

Skrevet av / 09.07.24 - 16:00
Motorola Razr 50 Ultra
Mikael Hansen

Amerikanske Motorola har holdt på siden 1928, men begynte ikke å lage håndholdte mobiler før i 1984, da verden ble introdusert for DynaTAC 8000X. Siden har utviklingen gått raskt, og for 20 år siden ble den første Razr-mobilen lansert. Nå har vi fått testet den aller siste generasjonen av den ikoniske klapptelefonen, som i dag produseres og markedsføres av kinesiske Lenovo. Det er tid for en test av Motorola Razr 50 Ultra!

Slik ser Motorola Razr 50 Ultra ut i lukket og åpen stilling (Foto: Motorola)

Elegant konstruksjon og pent design

Utseendemessig ligner Motorola Razr 50 Ultra veldig på fjorårets Razr 40 Ultra, med noen få, men ikke helt uvesentlige forskjeller – og noen nye farger med artige navn.

Først og fremst har skjermen på utsiden blitt større, nå 4 tommer kontra de 3,6 fra fjorårets modell, som nå har blitt den nye standarden på Razr 50-basismodellen. Den nye skjermen fyller elegant hele flaten på forsiden av mobilen – noe som har gjort den meget pen å se på. I tillegg fungerer denne lille skjermen utmerket for apper som Spotify, Google Maps, kalender og kamera.

Annonse

Man vender seg fort til den praktiske hurtigtilgangen, og det er ikke lenger vanskelig å se appellen til en klapptelefon i 2024, med en så stilig skjerm på utsiden. Skjermen er ellers beskyttet av Gorilla Glass Victus, som ble introdusert for fire år siden. Og er ikke blitt oppdatert til det mer slitesterke Victus 2 fra 2022, eller det splitter nye Gorilla Glass Armor fra 2024, som er å finne på Samsung Galaxy S24. Det er også verdt å merke at den nærmeste konkurrenten, Samsung Galaxy Z Flip 5, er utstyrt med Gorilla Glass Victus 2.

Motorola Razr 50 Ultra sett fra siden. (Foto: Motorola)

Når vi åpner mobilen, møter vi enda en skjerm. Denne er så godt som identisk med fjorårets modell, selv om den har en litt høyere maksimal lysstyrke på 3 000 nits, der fjorårets modell måtte nøye seg med 1 400 nits. Den er behagelig å lese av i nesten alle lysforhold og har gode synsvinkler. Ettersom dette er en brettbar mobil, har den en brettekant i midten av skjermen. Disse kan ofte være til sjenanse, men her merkes den ikke før lyset fanger den opp. Du vil kjenne bretten når du stryker fingeren over, men den er på ingen måte et irritasjonsmoment i hverdagen.

Både den ytre og indre skjermen har en oppdateringshastighet på 165 Hz. Noe som bidrar til en behagelig opplevelse når man beveger seg rundt i menyer og scroller på mobilen. Fargene er sprakende og kraftige, og takket være HDR10+ og Dolby Vision kan du fint kose deg med alle dine favoritter på Netflix, Disney+ og lignende tjenester.

Motorola Razr 50 Ultra er tilgjengelig i fargene Hot Pink, Midnight Blue, Spring Green og Peach Fuzz. (Foto: Motorola)

Ikke den raskeste blant toppmodellene

Selv om Razr 50 Ultra er en toppmodell, er den ikke utstyrt med den raskeste av de nyeste prosessorene fra Qualcomm. Vi må nøye oss med Snapdragon 8s Gen 3, som ligger nærmere ytelsen til Snapdragon 8 Gen 2, men tilhører den nyeste generasjonen og derfor er bedre rustet for dagens KI-oppgaver.

Benchmark-resultatene snakker for seg selv, og Razr 50 Ultra ligger bak modeller som Samsung Galaxy S24 Ultra, OnePlus 12 og Xiaomi 14 Ultra, som alle er utstyrt med Snapdragon 8 Gen 3. Dette merkes spesielt godt i spill, der den innebygde GPU-en leverer nesten halvparten av ytelsen.

Når det er sagt, er ikke Benchmark-resultatene så interessante til daglig bruk, og de færreste vil legge merke til en litt svakere prosessor. Den brettbare smarttelefonen føles rask nok, og med 12 gigabyte RAM kan du uten problemer veksle mellom flere apper, ta bilder og aktivere Google Gemini, erstatningen for Google Assistant, via av/på-knappen uten å oppleve treghet eller forsinkelser.

Razr 50 Ultra er perfekt for selfies og gruppebilder (Foto: Motorola)

Når det gjelder batteriet, er Motorola Razr 50 Ultra utstyrt med et 4000 mAh-batteri som kan lades med opptil 45 watt. En lader på 68 watt følger med i esken. Det er kjekt å se at den faktisk følger med som standard, og at det ikke er spart på noe. Hvis du har en trådløs lader, kan du lade telefonen med 15 watt og forsyne øreproppene dine med 5 watt omvendt lading. Som batteritesten vår viser, får du en hel dags bruk ut av Razr 50 Ultra. Nesten 11 timer med skjermen på er absolutt godkjent.

Nesten ren Android

Motorola Razr 50 Ultra kjører Android 14 og er utstyrt med Motorolas eget brukergrensesnitt, HELLO UX. Hvis du foretrekker så få distraksjoner som mulig, er dette å foretrekke. Dessverre får du bare tre store programvareoppdateringer og fire år med sikkerhetsoppdateringer.

I en tid der programvare er svært viktig og folk beholder mobilen sin lenger og lenger, er dette simpelthen for lite. Hos både Google og Samsung får du syv Android-oppdateringer med toppmodellene, mens Apple er kjent for å oppdatere og støtte telefonene sine i seks år. Som med skjermen er nok årsaken til dette den rimeligere prisen, men Motorola burde likevel ha gitt oss litt mer.

Solen står opp over Brooklyn, New York. (Foto: Mikael Hansen)
Solen går ned over Brooklyn, New York.. (Foto: Mikael Hansen)
Razr 50 Ultra tar også brukbare bilder om kvelden/natten. (Foto: Mikael Hansen)

Genialt til selfier

Det siste punktet vi skal innom er selvfølgelig kameraet, som nå kan matche de som finnes i ikke-brettbare toppmodeller. I Motorola Razr 50 Ultra er det to linser på baksiden. Et hovedkamera på 50 megapiksler og et teleobjektiv på 32 megapiksler med 2x optisk zoom. Dette er nok en forskjell fra fjorårets modell, som var utstyrt med et ultravidvinkelobjektiv i stedet for et teleobjektiv.

Selv om jeg helst skulle hatt tre objektiver slik at jeg kunne få med alt, akkurat som med min iPhone Pro, synes jeg Motorola har gjort klokt i å endre optikken. Jeg bruker telelinsen langt oftere enn ultravidvinkel og setter stor pris på optisk zoom i en mobiltelefon. At de ikke valgte tre objektiver, må nok skyldes en kombinasjon av plass og pris.

New York-folk elsker bagels med kremost. (Foto: Mikael Hansen)
Razr 50 Ultra gjengir de fargerike veggmaleriene i Brooklyns gater. (Foto: Mikael Hansen)

Heldigvis er de innebygde kameraene ganske gode og tar flotte bilder i både dagslys og mørkere forhold. Jeg har tatt med noen eksempelbilder fra lanseringen i New York, der skarpheten, fargene og detaljene på broer og veggmalerier er spesielt gode. Men hvis du går forbi den todobbelte zoomen, begynner kameraet å slite litt, spesielt når lysforholdene er dårlige. Merk at bildene her er skalert ned slik at de ikke tar opp 6-7 MB hver, noe som dessverre går på bekostning av skarpheten.

Nydelig utsikt fra Brooklyn Waterfront mot Manhattan – legg merke til Freedom Tower i horisonten. (Foto: Mikael Hansen)
Tacocina, Domino Park Brooklyn uten zoom. (Foto: Mikael Hansen)
Tacocina, Domino Park Brooklyn med 2x zoom. (Foto: Mikael Hansen)
Domino-sukkerfabrikken ved Brooklyns havnefront. (Foto: Mikael Hansen)

Takket være skjermen på utsiden kan du bruke hovedkameraet til selfies, og du slipper i stor grad å bruke det innebygde selfiekameraet i den største skjermen. Bare vipp to ganger med håndleddet, så slår kameraet seg på av seg selv. Når mobilen er brettet sammen, ligger den godt i hånden, og den utvendige skjermen er den perfekte søkeren. Hold opp en flat hånd, og du har en automatisk timer på tre sekunder. Genialt!

Williamsburg Bridge rager over Domino Park. (Foto: Mikael Hansen)
Det ble også tid til et par selfies – som er veldig enkle å ta med den eksterne skjermen. (Foto: Mikael Hansen)
Litt lyskunst fra Times Square i New York. (Foto: Mikael Hansen)
Times Square i New York bugner av lys og farger. (Foto: Mikael Hansen)

Konklusjon

Motorola Razr 50 Ultra er i all sin enkelhet en utrolig vakker mobil som fint kunne ha erstattet min daglige driver hvis jeg ikke hadde vært så fanget av Apples univers og produkter. Den stilige klapptelefonen har riktignok en litt eldre generasjon av Gorilla Glass på fronten, bare to kameraer på baksiden og kun tre Android-oppdateringer.

Men prisen er konkurransedyktig, kameraene tar gode bilder og de to flotte skjermene er svært innbydende. I tillegg er ytelsen og batterilevetiden mer enn god nok. Hvis jeg skulle bytte tilbake til Android, ville jeg uten problemer sagt «Hello Moto» til Razr 50 Ultra!

Karakter
Motorola Razr 50 Ultra
High End

Home mener

Stilig og gjennomført design, genial ekstern skjerm, god ytelse og batterilevetid. Bare tre Android-oppdateringer, prisen er høy, og vi savner et ultravidvinkelkamera.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Nyhet!

LB+ Total uke

Tilgang til ALT innhold i en uke

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

39,- / for 1 uke
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Pixel 8 ½ Pro XL

Her får du mest nettbrett for pengene

En Ultra-klokke med få mangler

Flaggskipambisjoner til fornuftig pris

HMD har droppet Nokia og vil nå stå på egne ben

Samsung Galaxy Z Fold 6 er en mobil for de få

Metalliske mobiler er tilbake!

Kongen av budsjettmobilene er tilbake

Galaxy Flip 6 er (nesten) kompromissløs

Ikonisk mobil er tilbake

Kan Motorola gå forbi Samsung?

Huawei Honor er tilbake!

Scroll to Top