For et par måneder siden testet vi mellomklassemodellen Motorola Moto G100 og hadde vanskelig for å få armene ned. Derfor hadde vi høye forventninger til lillebror Motorola Moto G50, som etterfølger til Motorola Moto G 5G Plus også er blant de billigste 5G-mobilene på markedet.
Dessverre er den nye Moto G50 en stor skuffelse. Riktig nok er den rimelig, men så er det også blitt spart så mye på diverse komponenter at mobilen også i daglig bruk virker – litt for – billig.
Vi kan starte med skjermen, som har alt for lav oppløsning og er både lyssvak og uskarp. Kanskje den mest elendige mobilskjermen vi har sett på mange år.
Selve telefonen er relativt stor, og en litt for skarp kant rundt skjermen gjør den ubehagelig å holde i hånden over lengre tid.
I våre Benchmark-tester klarer den seg dårlig, og på grunn av en programvarefeil i telefonen lot det seg tross flere forsøk ikke gjøre å gjennomføre en stresstest av batteriets levetid. Vi velger dog å tro at det 5000 mAh store batteriet kan klare brasene. Det er tross alt et av denne mobilens få fortrinn.
Det samme er Motorola Gametime-funksjonen, som sørger for å reservere så mange av Moto G 50s ressurser som mulig, så mobilen yter best mulig når man spiller spill. Det fungerer fint, og vårt store testspill kjørte flytende, selv om telefonen på papiret har relativt små muskler å spille med.
Gametime kan dog ikke endre på den kjensgjerningen at Motorola Moto G50 kun har en liten høyttaler plassert i bunnen, og derfor ikke kan levere stereolyd når man gamer, ser video, osv. Dessverre er lydbildet også tynt som en etiopisk maratonløper, så man er bedre tjent med å bruke hodetelefoner, som til gjengjeld gjerne må være kablede, da Moto G50 heldigvis er utstyrt med 3,5 mm minijack- kontakt.
Motorola Moto G50 kommer med et 48 megapiksler vidvinkelkamera supplert med henholdsvis en dedikert makrolinse og en dybdesensor. Ergo mangler kameraet det ultravidvinkelobjektivet vi ellers er blitt vant til i de aller fleste smartmobiler, og mobilens kamera er for øvrig heller ikke noe å skrive hjem om. Bildene mangler skarphet og kontrast, og portrettbilder tatt med frontkameraet blir svært dårlige.
Kun makro-objektivet er et lyspunkt, og tar faktisk supergode nærbilder med korrekt fargegjengivelse.
Konklusjon
Selv om Motorola Moto G50 er blant de billigste 5G-mobilene på markedet, bør man gå i en stor ring rundt den. Skjermen er elendig med alt for lav oppløsning og manglende lysstyrke, lyden er en tynn kopp te, og ytelsen er generelt under middels.
Ros skal mobilen likevel ha for det store batteriet og kameraets dedikerte makrolinse. Den spesielle spillmodusen virker også fint, og vi blir alltid glade når en mobil kommer med 3,5 mm minijack-inngang til hodetelefoner. Men det er snakk om noen få og utilstrekkelige lyspunkter, som nok medvirker til å få den samlede karakteren sneket opp på et lite tretall, men langt fra bør kunne overbevise noen om å bruke penger på Moto G50.
Også i denne testen:
Samsung Galaxy A52 5G
Beste kamera i mellomklassen
Samsung Galaxy A52 5G er nesten et rent blinkskudd fra den sørkoreanske produsenten, som stort sett har hatt hell med å finne den riktige balansen mellom pris og funksjonalitet.
OnePlus Nord N10 5G
Den kan du godt kjøpe
OnePlus Nord N10 5G er absolutt godkjent til prisen. Men man må være typen som skrur ned skjermens lysstyrke og ikke bruker kameraet veldig mye.
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Den ukjente mesteren
Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan godt bli en mobil som vil være på alles lepper.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser