Denne klokken er ikke noe pent syn. Tvert imot virker den klumpete på samme måte som den tidligere testede Samsung Gear S, og selv om Sony SmartWatch 3 er basert på Android Wear – i motsetning til Gear S, som kjører på Samsungs egen Tizen-plattform – så vil den også gjerne kunne litt mer på egen hånd enn konkurrentene. Derfor er SmartWatch 3 for eksempel utstyrt med NFC, noe som i skrivende stund ikke tjener noe formål da NFC slett ikke støttes av Android Wear.
Men klokken har også GPS, noe som er godt for folk som løper mye, da den kan holde styr på ruten – for eksempel sammen med Runkeeper eller Endomondo – uten at man trenger å ha smartmobilen med på turen. Derfor kan man godt undre seg over at Sony SmartWatch 3 ikke kommer med innebygget pulsmåler, for ellers er den klart mer tenkt som et alternativ til en sportsklokke enn noe man vil bære i stedet for et klassisk armbåndsur.
Remmen er fremstilt i et gummiaktig materiale og passer kun til nettopp denne Sony-modellen, men til gjengjeld er designen robust og klokken er da også både vann- og støvtett. Den kan med andre ord saktens klare en løpetur i skogen på en regnværsdag uten et kny. Og en solskinnsdag klarer den også, for takket være den transflektive skjermen kan man bedre se urskiven i sollys enn tilfellet er med Moto 360. Sammen med Sonys Lifelog-app gir SmartWatch 3 gode muligheter for selvovervåking slik at man kan holde øye med sine aktiviteter i løpet av en hel dag. Underveis får man ikke noe problem med batteriet, for det kan holde et par dager på en lading. Det skjer til gjengjeld via microUSB og en liten port som sitter på klokkens underside. Den løsningen er praktisk, men bestemt ikke spesielt elegant.
Er du veldig opptatt av trening, og betyr det praktiske en hel del mer enn det estetiske er Sony SmartWatch 3 sannsynligvis det riktige valget for deg. Men husk, at den er basert på Android Wear og avstem forventingene til det.
Også i denne testen:
Moto 360
Mest av alt en klokke
Moto 360 er den peneste smartklokken vi til har testet til dags dato.